سلامت خانواده

پزشک خانواده از روستا شروع می شود – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، حمید رضا جمشیدی ، عضو شورای سیاست برنامه های پزشکی خانواده ، در حاشیه یک کارگاه پزشکی خانوادگی و سیستم ارجاع ، گفت: “بحث پزشک خانواده خواسته های قانونی و جدی دولت ، به ویژه ریاست جمهوری است.” همچنین ، این یکی از اولویت های اصلی وزارت بهداشت است و توسط وزیر بهداشت تأکید شده است. بر این اساس ، با یک عزم قوی ، ما قصد داریم این پروژه را در مناطق روستایی کشور در سال 6 اجرا کنیم.

وی افزود: “زیرساخت ها و اقدامات طی سالهای گذشته در روستاها آغاز شده است ، اما تأسیس کامل سیستم پزشک خانواده و ساختار ارجاع در این مناطق هنوز هم باید تقویت و تکمیل شود.” ما امیدواریم که با تحقق این مرحله ، بتوانیم در سالهای آینده به سمت اجرای جامع این پروژه در مناطق شهری حرکت کنیم.

وی گفت: در 5 مارس ، جلسه‌ای با رئیس جمهور برگزار شد و من در جلسه با وزیر بهداشت و معاونان وی شرکت می کردم. در این جلسه تصمیم گرفته شد که اجرای برنامه پزشکی خانواده را در سال 6 از مناطق روستایی آغاز کند.

جمشیدی خاطرنشان کرد: پس از این تصمیم ، مجموعه ای از جلسات با مشارکت کارشناسان و مقامات ذیربط برگزار شد. از جمله جلسه معاون شوراهای وزارت بهداشت و جلسات با ذینفعان مختلف که در این مسیر شرکت دارند. این مرحله بدون شک نقطه شروع مهمی در اجرای یک برنامه گسترده است.

یکی از اعضای شورای سیاست ملی برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع با اشاره به جلسه مشاوره امروز ، گفت: امروز جلسه ای با بیش از 5 متخصص در وزارت بهداشت برگزار شد که در آن مسائل فنی با دقت و مفصل بود. این جلسه در آستانه روسای جمهور دانشگاه های پزشکی کشور برگزار شد و از همه روسای جمهور دانشگاه برای حضور در این رویداد دعوت شده است.

دانشگاه های پزشکی در صدر اجرای پزشکی خانواده قرار دارند

وی افزود: در زمینه اجلاس ، شش گروه کاری تخصصی وجود دارد. از جمله گروه کاری سیستم پرداخت ، سیستم ارجاع ، ساختار ، بودجه ، اطلاعات و فرهنگ و فناوری اطلاعات. هدف اصلی این گروه های کاری ، به دست آوردن دیدگاه اجرایی توسط روسای دانشگاه است ، زیرا آنها در صدر اجرای برنامه قرار دارند.

وی گفت: “در این راستا ، بیمه گذاران نیز به تدریج وارد روند مشارکت می شوند.” جامعه پزشکی ، به ویژه انجمن های تخصصی و انجمن پزشکان عمومی نیز گام به گام درگیر خواهد شد تا با جذب مشارکت همه ذینفعان ، بتوانیم حداکثر اجماع را در طراحی و اجرای برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع بدست آوریم. امید است که با این ارتباط و هم افزایی ، اقدامات موثری در مسیر تحول سیستم بهداشتی کشور انجام شود.

به گفته وبدا ، وی گفت: “ادامه وضعیت فعلی در سیستم بهداشتی کشور نه تنها مطلوب است ، بلکه از بسیاری جهات امکان پذیر نخواهد بود. یکی از چالش های جدی ما اشکالات اساسی در سیستم پرداخت است ؛ زیرا در حال حاضر ، پرداخت ها مبتنی بر درمان بیماری است ، نه بر اساس تولید سلامت.

وی افزود: “ما هنوز موضوع خدمات درمانی را برنامه ریزی نکرده ایم ، یا به روش روشنی ، یا در مرحله اجرای ، ما این کار را به وضوح انجام نداده ایم.” امکانات کشور محدود است و باید تعیین کند که این منابع محدود چگونه و با چه اولویت هایی توزیع می شوند. اگر هدف ما تنظیم سیستم بهداشت واقعی است ، نباید از راه حل های متقاطع مطلع شویم. در عوض ، ما باید به ریشه ها و پایه ها برویم و اصلاحات عمیق و ساختاری را شروع کنیم.

جمشیدی گفت: “کار آغاز شده است و اراده جدی در سطح بالایی از مدیریت وجود دارد.” یک فرصت خوب فراهم شده است. به خصوص با حضور پزشکانی که تجربه و نگرانی های عمیقی در زمینه پزشکی خانواده دارند. همچنین ، مرور پیشینه و دیدگاه های وزیر بهداشت و بزرگان این زمینه ، از جمله دکتر زفرگندی ، نشان می دهد که دیدگاه های مربوط به این موضوع سالهاست که به طور جدی مطرح شده است. اکنون زمان آن است که این ظرفیت ها مؤثر باشد و منابع مردم و سرمایه ملی با اولویت بندی مناسب اختصاص یابد.

وی گفت: “به جای صرف بودجه کشور برای تجهیزات و داروهای گران قیمت و شرکت های بزرگ خارجی ، ما باید منابع انسانی را در مرکز توجه قرار دهیم.” رضایت پزشک و تیم بهداشت معرفی اساسی برای تحولات اساسی در سیستم بهداشتی است. اگر پزشک ما دلگرم کننده باشد ، می توانیم انتظار دستاوردهای ارزشمند و پایدار را داشته باشیم.

یکی از اعضای شورای سیاست دولت برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع گفت: جلسه امروز نیز به منظور آماده سازی برای جلسه روسای دانشگاه های پزشکی کشور طراحی و برگزار شده است. ما امیدواریم که این روند حرکت کند تا بتوانیم طرح ها را با کارآیی و اثربخشی لازم انجام دهیم.

جمشیدی بر لزوم همراهی با دانشگاه های پزشکی این کشور در اجرای برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع تأکید کرد ، و افزود: “پیش بینی من این است که اگر همه با عزم جدی وارد میدان شوند ، می توانیم در مناطق روستایی و شهرهای زیر 6000 نفر در پایان سال سازماندهی مناسب داشته باشیم ، که این یک قدم بسیار مهم است ؛ زیرا یک قدمت به طور جدی و کمبود این امر به صورت نابودی خواهد بود.

وی افزود: “در حال حاضر ، شخصی که با جزوه بیمه وارد شهر می شود و به خدمات تخصصی احتیاج دارد ، گیج و گیج می شود. اگر بتوانیم یک دستور و روند نظامی قابل قبول ایجاد کنیم و روند مرجع و پذیرش به درستی تنظیم شود ، ما گام بزرگی به سمت عدالت و رضایت مردم برداشته ایم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا