سلامت خانواده

نمک های ممنوع! – آژانس خبری مهر ایرانی و اخبار جهانی

به گفته خبرنگار خبرنگار خبرنامه MEHR ، استفاده از نمک های رنگی ، که معمولاً برای استفاده تزئینی یا غیر غذایی تولید می شود ، می تواند اثرات جدی و خطرناکی بر سلامت انسان داشته باشد. این نوع نمک ها اغلب با رنگهای شیمیایی و مصنوعی رنگ آمیزی می شوند. رنگ هایی که برای مصرف دهان و دندان تولید نمی شوند و ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. مصرف این مواد می تواند مشکلاتی از قبیل آلرژی پوست ، تحریکات دستگاه گوارش و حتی اختلالات کبد و کلیه ایجاد کند.

ترکیبات ناشناخته ، تهدیدات برای اندام های حیاتی

یکی از مهمترین مشکلات در مورد نمک های رنگی عدم نظارت بر سلامت بر روند تولید آنها است. این محصولات معمولاً توسط تولید کنندگان غیررسمی بدون بهداشت تولید می شوند و ممکن است حاوی ناخالصی مانند فلزات سنگین ، آلاینده ها یا سایر ترکیبات مضر باشد. ورود این مواد به بدن ، به ویژه در طولانی مدت ، می تواند فشار زیادی را به اندام های حیاتی مانند کبد و کلیه وارد کند و می تواند آسیب جدی به عملکرد آنها وارد کند.

تفاوت بین نمک های معدنی طبیعی و نمک های رنگی

از طرف دیگر ، ظاهر زیبا و فریبنده نمک های رنگی ممکن است مصرف کننده را اشتباه گرفته و آن را ترغیب کند تا این نوع نمک ها را با نمک های طبیعی و معدنی مانند نمک صورتی هیمالیا یا نمک دریایی جایگزین کند. در حالی که محتوای آنها کاملاً متفاوت است. بسیاری از این نمک های رنگی فاقد ارزش غذایی هستند و مصرف آنها نه تنها مفید است بلکه می تواند خطرناک باشد.

در همین راستا ، ما با یک متخصص تغذیه صحبت کردیم تا ابعاد دیگر استفاده از نمک رنگی را توضیح دهیم.

سید علی کشوارز ، متخصص تغذیه ، به خبرگزاری مهر گفت: “نمک به طور طبیعی سفید است یا در بعضی موارد صورتی است ؛ مانند سنگ نمک صورتی با منشأ معدنی. اما استفاده از نمک ها با رنگ های غیر طبیعی مانند آبی ، سبز یا بنفش خطر سلامتی مصرف کنندگان است.

وی افزود: رنگ آمیزی نمک در بسیاری موارد به دلیل افزودن ترکیبات شیمیایی یا رنگهای مصنوعی است. موادی که اغلب برای استفاده خوراکی تولید نمی شوند و ممکن است حاوی عناصر مضر و سمی باشند. عدم نظارت دقیق سلامت بر روند تولید این نمک ها احتمال ناخالصی های خطرناک از جمله فلزات سنگین را افزایش می دهد.

دکتر علوم تغذیه در این نوار وی گفت: نمک های رنگی معمولاً مواد طبیعی ندارند و رنگ آمیزی آنها با مواد شیمیایی می تواند برای بدن مضر باشد. ترکیبات ناشناخته در این نوع نمک ها ممکن است باعث آسیب به کبد ، کلیه ها و دستگاه گوارش شود.

وی افزود: اگرچه برخی از انواع سنگ نمکی طبیعی صورتی هستند و در برخی از رژیم های غذایی استفاده محدود و کنترل شده آنها توصیه می شود ، اما هنوز بحث هایی در مورد خلوص ، ناامیدی و جذب بدن وجود دارد.

کشاورز ادامه داد: برای مصرف خوراکی ، فقط نمک ها دارای مجوزهای بهداشتی رسمی و برچسب استاندارد ملی هستند. مصرف نمک های رنگی بدون شناسنامه خاص می تواند خطر بالایی را برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا