سلامت خانواده

بحران پنهان سلامتی ؛ بیمه دندانهای رها شده! – آژانس خبری مهر ایرانی و اخبار جهانی

خبرگزاری مهر – گروه بهداشت: سلامت دهان و دندان نه تنها بخشی جدایی ناپذیر از سلامت فردی است ، بلکه تأثیر گسترده ای بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی افراد دارد. با توجه به اینکه هزینه های دندانپزشکی در بسیاری از کشورها ، از جمله ایران ، به یکی از مهمترین چالش ها تبدیل شده است ، نیاز به اصلاحات جدی برای بیمه نامه ها و پشتیبانی از تولید داخلی به طور فزاینده ای احساس می شود.

با رسیدن روز دندانپزشک ، محمد حسین غورباننی ، دندانپزشک سابق و عضو سابق کمیسیون بهداشت ، در مصاحبه ای با خبرنگار مهر به مناسبت روز دندانپزشکی ، بر نقش حیاتی سلامت شفاهی در سیستم بهداشتی کشور تأکید کرد و خواستار سیاست های بیمه داخلی و حمایت دولت شد.

او در این وی گفت: دندانپزشکی یکی از گرانترین مناطق جهان است. این فقط برای ایران نیست. تجهیزات گران قیمت ، مواد مصرفی و فن آوری های پیشرفته هزینه های خدمات دندانپزشکی را افزایش داده است. در چنین شرایطی ، پیشگیری و آموزش بهداشت دندان باید اولویت باشد.

غورباننی افزود: مطابق با این سیاست ، وزارت بهداشت با اجرای برنامه های آموزش بهداشت دهان و دندان در مدارس گام مهمی در کشت و کاهش هزینه های پزشکی برداشته است. اما با وجود این اقدامات ، هنوز هم بار مالی زیادی برای خانوارها وجود دارد ، به خصوص در اقشار کم رنگ.

افزایش فشار اقتصادی بر خانواده ها به دلیل افزایش هزینه های دندانپزشکی

وی به از بین بردن ارز ترجیحی و تأثیر آن بر قیمت مواد اولیه دندانپزشکی اشاره کرد: با توجه به اینکه بسیاری از مواد اولیه داخلی نیاز به واردات و ارز آزاد جایگزین ارز ترجیحی دارند ، انتظار می رود خدمات دندانپزشکی در آینده نزدیک به طرز چشمگیری افزایش یابد. این فشار شدید اقتصادی به خانوارها وارد خواهد شد.

برای کاهش هزینه های دندانپزشکی نیاز به اصلاح بیمه نامه دارید

قربانی بر لزوم ورود بیمه به حوزه دندانپزشکی تأکید کرد و گفت: “بسیاری از خدمات دندانپزشکی در حال حاضر تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند و این باعث بی اعتمادی بین دندانپزشکان و بیمه شده است و از طرف دیگر ، پرداخت های نامنظم و دندانپزشکان به دندانپزشکی کاهش می یابد.” این خلاء ، در نهایت ، به هزینه مردم است.

وی افزود: برای رفع این مشکلات ، سه اقدام اساسی باید انجام شود و نیاز به تقویت آموزش و پیشگیری ، افزایش سهم سلامت در بودجه عمومی کشور و اصلاح بیمه سرانه و پشتیبانی مستقیم از تجهیزات دندانپزشکی و مواد اولیه را دارد. “

پوشش بیمه بیشتر برای خدمات دندانپزشکی ، راهی برای کاهش بار مالی

به گفته قربانی ، حدود 5 سرویس دندانپزشکی تاکنون وارد لیست خدمات بیمه شده اند ، اما کافی نیست ، و دولت باید بودجه کافی را برای پشتیبانی از بیمه از طریق سازمان برنامه ریزی و بودجه اختصاص دهد تا خدمات بیشتری را پوشش دهد. از طرف دیگر ، حمایت واقعی از تولید داخلی و تخصیص ارز مناسب برای واردات مواد اولیه باید جدی گرفته شود.

وی ابراز امیدواری به آینده کرد: “خوشبختانه ، در بودجه سال ، ما شاهد افزایش 5 درصدی اعتبارات بهداشتی هستیم و این یک چیز مثبت است ، اما باید با یک سیاست دقیق وزارت بهداشت و هماهنگی با بیمه همراه باشد تا ما در نهایت بتوانیم به اهداف برنامه توسعه هفتم برسیم.”

در پایان ، قربانی خاطرنشان كرد: جامعه دندانپزشکی ایران از نظر دانش ، مهارت و توانایی علمی بسیار زیاد است. اما بدون سیاست گذاری مناسب ، بودجه بندی اساسی و پشتیبانی از مردم ، این قابلیت ها به نتیجه مطلوب نمی رسند. امروز ، زمان آن رسیده است که سلامت دهان و دندان به عنوان بخش جدی از سیستم بهداشتی کشور در سیاست گذاری کلان دیده شود و خوشبختانه امروزه با توسعه زیرساخت های آموزشی و خدماتی در حوزه دندانپزشکی ، ارائه خدمات در سراسر کشور امکان پذیر است. اما هزینه های بالای خدمات دندانپزشکی و جهل برخی از خانواده ها هنوز هم چالش های جدی ما است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا