سلامت خانواده

هشدار وزیر بهداشت در مورد “انتقال جمعیتی” در کشور

محمد رضا زفرقندی به مناسبت روز سلامت جهانی در پیامی نوشت:

سازمان بهداشت جهانی شعار “شروع سالم ، Futs امیدوار” را به عنوان شعار “روز جهانی بهداشت” در سال 6 (2) انتخاب کرده است. این شعار از دولت ها ، مردم و جامعه بهداشت و درمان می خواهد تا سخت تر تلاش کنند تا مرگ و میر پیشگیرانه مادران و نوزادان را پایان دهند و در اولویت های سلامتی و خوب بودن زنان و در نتیجه فرزندان و خانواده های آنها در برنامه ها و اقدامات خود قرار بگیرند.

توجه به این شعار برای کشور ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا جامعه ایران مرحله حساس انتقال جمعیتی را تجربه می کند. که با ادامه کاهش جمعیت می تواند به ابری برای جامعه ایران جدی می شوید. بر این اساس ، با روند فعلی فرزندآوری ، از ما انتظار می رود که با یک ساختار جمعیتی سالخورده و آسیب های عظیمی که ناشی از آن است ، روبرو شویم. بحرانی که همه ابعاد فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی کشور را تهدید نمی کند.

در چنین شرایطی ، تلاش برای حفظ سلامت مادران و کودکان به معنای تلاش برای ایجاد آینده ای سالم و روشن و امیدوار کننده است. آمار نشان می دهد که در سال 2 ، مرگ و مرگ مایه کودکان کمتر از پنج سال در ایران ، معادل 1.5 در هر هزار تولد و مرگ و مرگ. مایه نوزادان کمتر از 5 روز گزارش شده است که معادل 1.2 در هر هزار تولد زنده است.

همچنین ، در حالی که در گذشته ، کودکان به دلیل بیماری های عفونی و انگلی مانند اسهال و استفراغ جان خود را از دست داده اند. در دهه های اخیر ، عواملی مانند “تصادفات و رویدادهای غیر عمدی” مانند رویدادهای روزمره ، حوادث ترافیکی و غرق شدن نقش مهمی داشته اند. است

در سیستم بهداشت و درمان کشور ، مجموعه ای از برنامه ها برای نظارت و حفظ سلامت مادران و کودکان ، چه در بخش پیشگیری و درمان ، اجرا شده است. از جمله برنامه نظارت بر توسعه کودکان ، طراحی برنامه هایی برای شناسایی اختلالات رشد در دوران کودکی ، آموزش و ترویج سبک زندگی سالم از جمله آموزش و اصلاح مواد غذایی مناسب (با هدف زندگی سالم و جلوگیری از اختلالات مانند لاغر ، کم چربی ، چاقی ، اضافه وزن و زایمان کوتاه مدت ، تأکید ویژه بر روی کودکان ، عوارض آزادانه ، کودکان و نوجوانان ، برنامه های کاربردی را در مورد کودکان و نوجوانانی انجام می دهند. “اختلالات زبانی” ، “بیش فعالی” ، “اختلال مرکزی” ، “اختلال یادگیری” ، اختلال بینایی ، شنوایی ، اوتیسم و ​​غیره.

به منظور ادامه اجرای این برنامه ها و ترویج آنها ، لازم است برنامه هایی را با عناوین زیر اجرا کنید ، به ویژه ، به منظور اجرای این برنامه ها و ترویج آنها ، علاوه بر عزم جهانی برای ایجاد یک جامعه سالم تر ، و مطابق با شعار “سازمان بهداشت جهانی” ، به ویژه در دستور کار ما در سیستم بهداشت کشور:

– افزایش آگاهی از اهمیت و ضرورت سلامت مادران و نوزادان و اولویت بندی سلامت زنان و چاه.

– حمایت از سرمایه گذاری های مؤثر و توسعه بخش هایی که به دنبال بهبود یا بهبود سلامت ، بهبود سلامت و کیفیت زندگی مادران و نوزادان هستند.

– تشویق و ترویج اقدامات انجام شده توسط مؤسسات حاکمیتی ، مردم و مردم برای حمایت از والدین و همچنین حمایت از متخصصان بهداشت ، متخصصانی که نقش اساسی در سلامت مادران و نوزادان دارند.

– با توجه به ابعاد سلامت روان در کنار سلامت جسمی

-ارائه آموزش تخصصی و به بالا در بارداری ، زایمان و دوره پس از زایمان

– اطلاعات هوشمندانه و ارائه آموزش های عمومی مداوم در دوران بارداری ، زایمان و دوره پس از زایمان

– استمرار و کیفیت نظارت ، پشتیبانی و پشتیبانی از مادران ، قبل از بارداری ، بارداری و پس از زایمان

این عناوین همچنین می توانند در “هفته بهداشت” که هر سال از اول ماه مه تا 7 مه برگزار می شود ، در نظر گرفته شود.

بدون شک اجرای برنامه پزشک ملی ، که یکی از اصلی ترین برنامه های بهداشتی کشور است ، می تواند نقش مهمی در تحقق اهداف “سواد سلامت” در شعار “شروع سالم ، نوید آینده” و سلامت مادران ، کودکان و تقویت موسسه خانواده ایفا کند.

روز جهانی سلامت نیز قدردانی مناسب برای همه کارکنان سلامت سخت است. من وظیفه خود را می دانم ، در حالی که این روز را تبریک می گویم ، از شما برای تلاش و تلاش جامعه بهداشت کشور متشکرم و برای آنها برای سلامتی ، نشاط و موفقیت آرزو می کنم.

امیدوارم سال آینده با تلاش برای حل و فصل یا کاهش مشکلات ، کاستی ها و مسائل مربوط به کارکنان بهداشت ، به یکدیگر “شروع سالم و آینده امیدوار کننده” برای جامعه ایران ، به ویژه کودکان و مادران این سرزمین ، به عنوان دارایی اصلی جامعه کمک کنیم. “

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا