مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می کند

به گفته خبرنگار اجتماعی خبرگزاری Tasnim ، تحقیقات جدید نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض طولانی مدت در معرض سطح بالای آلودگی هوا ممکن است به سلامت مردم ، به ویژه سالمندان آسیب برساند.
براساس گزارش پزشکی اکسپرس ، این مطالعه ، منتشر شده در مجلات Gerontology ، نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض دی اکسید نیتروژن (NO2) و ذرات ریز (به نام PM2.5) با کاهش توانایی های شناختی ، به ویژه مهارت های زبانی همراه است.
NO2 عمدتاً از طریق احتراق سوخت وارد می شود و یکی از آلاینده های تولید شده از وسایل نقلیه مانند اتومبیل ، کامیون و اتوبوس و همچنین نیروگاه ها است. آلاینده های PM2.5 نیز در هوای آزاد ، معمولاً از احتراق بنزین ، روغن ، دیزل یا چوب رخ می دهد و ذرات ریز را شامل می شود که می توانند عمیقاً وارد ریه ها شوند.
در این مطالعه ، محققان داده های بهداشتی را از 1127 بزرگسال 65 و بالاتر مطالعه کردند. این تیم قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را در یک دوره 10 ساله (2008-2017) بررسی کرده و عملکرد شرکت کنندگان ، عملکرد و عملکرد شناختی شرکت کنندگان را ارزیابی کرده است.
این یافته ها نشان داد که افرادی که در بالاترین سطح NO2 و PM2.5 زندگی می کنند ، آزمایشات شناختی ضعیف تری نسبت به کسانی که در مناطقی که دارای سطح آلودگی متوسط هستند زندگی می کردند.
این مطالعه همچنین نشان داد که منابع مختلف آلودگی هوا اثرات متفاوتی بر سلامت مغز دارند. به عنوان مثال ، آلودگی صنایع ، گرم شدن منزل و احتراق سوخت (مانند زغال سنگ و روغن) به شدت با عملکرد ضعیف تر در مهارت های زبانی مرتبط بود.
دکتر جورجیو دی دی ، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: “مطالعه ما نشان می دهد که آلودگی هوا نه تنها به ریه ها و قلب آسیب می رساند ، بلکه به سلامت مغز نیز آسیب می رساند ، به ویژه هنگامی که افراد برای مدت طولانی در معرض سطح بالایی قرار می گیرند.”
پایان پیام/