تالاسمی در ایران ؛ چالش ها و درمان – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

Gholamreza Bahavash Mehdi Abadi ، متخصص خون و سرطان متخصص اطفال ، به خبرگزاری مهر گفت: تالاسمی یک اختلال در زنجیره تولید هموگلوبین است که انواع مختلفی دارد. این اختلال به دو نوع بتا تالاسمی و آلفا تالاسمی تقسیم می شود. در نوع بتا تالاسمی ، تولید زنجیرهای بتا کاملاً متوقف می شود و فرد بسیار کم خونی می شود و نیاز به انتقال مکرر خون دارد. در نوع بتا تالاسمی جزئی ، تولید زنجیرهای بتا کم است ، اما فرد تنها حامل بیماری است و علائم بالینی ندارد.
وی افزود: “در تالاسمی عمده ، در صورت عدم ارائه درمان های مناسب ، مشکلات جدی و عوارض جدی برای بیمار وجود دارد ، اما خوشبختانه پیوند مغز استخوان یکی از روشهای قطعی این بیماری است و اخیراً به عنوان یک روش درمانی جدید معرفی شده است ، اگرچه این مورد در کشور ما نیست.”
کمبود داروهای آهنی و چالش های درمانی
وی گفت: “در حال حاضر ، یکی از مهمترین چالش های درمان داروهای درمانی ، کمبود داروهای آهن است ، زیرا بیماران مبتلا به تالاسمی به دلیل نیاز به انتقال مکرر خون ، در بدن فروپاشی می کنند و این نیاز به استفاده از داروهای خاص آهن دارد.” در بعضی از مناطق کشور ، کمبود این داروها مشاهده می شود و وزارت بهداشت باید به این کمبودها پاسخ دهد.
شایع ترین بیماری های خونی در ایران
هوشمند مهدی آبادی به شایع ترین بیماری های خونی اشاره کرد و گفت: کم خونی یکی از شایع ترین بیماری های کشور است ، به ویژه در نوزادان و کودکان. در کنار آن ، تالاسمی یکی از شایع ترین بیماری های ارثی در کشور ما است که شایع ترین در نوارهای تالاسمی است. درمان کم خونی عمدتاً از طریق آهن درمانی انجام می شود و لازم به ذکر است که کمبود مواد غذایی مانند گوشت قرمز و کبد می تواند منجر به کمبود آهن در بدن شود.
به گفته او ؛ کمبود آهن در حال حاضر یک مشکل اساسی در کشور است ، زیرا بسیاری از خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی نمی توانند غذاهای غنی از آهن را برای فرزندان خود تهیه کنند.