آلودگی هوا عامل تشدید قرمز شدن پوست

براساس مطالعه ای که در بهداشت عمومی جهانی PLOS منتشر شده است ، ذرات معلق بسیار کوچک (PM2.5) با افزایش قرمزی پوست در گروه های سنی مختلف همراه هستند.
در این مطالعه ، Fu-yu Chan ، دکترا در دانشگاه ملی تایوان و همکارانش ، تأثیر PM2.5 را بر قرمزی پوست بررسی کرده و نقش تولید سبوم (چربی پوست طبیعی) را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. این مطالعه در 472 شرکت کننده از جمله 240 نفر در گروه سنی 20 تا 59 سال و 232 در طول 60 سال انجام شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش سطح PM2.5 به طور قابل توجهی با افزایش قرمزی پوست در هر دو گروه سنی مرتبط است. برای هر واحد PM2.5 افزایش یافته است ، قرمزی پوست در گروه سنی 20 تا 59 سال ، 1.70 واحد و 2.63 واحد در افراد بیش از 60 سال. همچنین ، در گروه سنی 20 تا 59 سال ، بین حضور پورفیرین ها (ترکیبات موجود در باکتری های پوستی) و قرمزی پوست رابطه مثبت وجود داشت ، اما در گروه بیش از 60 ارتباط از این دست معنی دار نبود.
محققان گفتند: “این یافته ها نشان می دهد که تعامل بین مواد چربی و سرطان زا در PM2.5 و پورفیرین ها می تواند قرمزی پوست را افزایش داده و احتمالاً خطر بیماری های مزمن پوست و سرطان پوست را افزایش دهد.”
در همین راستا ، محققان توصیه کرده اند که مقامات بهداشت عمومی برنامه هایی را برای غربالگری سالانه سلامت پوست تهیه کرده و از قرمزی پوست به عنوان یک شاخص بالقوه برای تشخیص قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و ارزیابی اثرات گسترده تر آن بر سلامت بهره مند شوند.
پایان پیام/