این غذاها خطر سنگ کلیه/ علائم شایع سنگ کلیه را افزایش می دهد

کلیه یکی از اندامهای داخلی بدن است که در از بین بردن زباله ها و حفظ تعادل در الکترولیت های خون از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین می تواند هورمونهای مهمی تولید کند. ساختار کلیه در دو اندام لوبیا است که هر یک به اندازه یکی از آنها است و در انتهای سینه در دو طرف ستون فقرات قرار دارد.
به گفته فارس ، کلیه سالم حدود نیمی از فنجان خون در دقیقه را تصفیه می کند و از زباله و آب اضافی برای ساخت ادرار استفاده می کند. سنگ کلیه یک شیء سخت است که از مواد شیمیایی موجود در ادرار ساخته شده است.
علائم شایع سنگ کلیه شامل درد شدید کمر ، خون در ادرار ، حالت تهوع ، استفراغ ، تب و لرز یا ادرار است که به نظر می رسد بد یا مات است.
شهری امیر حسنی با تأکید بر شیوع بالای سنگ کلیه ، گفت: “این یکی از شایع ترین دلایل بیماران است که به کلینیک های ارولوژی مراجعه می کنند.”
وی خاطرنشان کرد: احتمال وجود یک فرد مبتلا به سنگ کلیه در سن 5 سالگی حدود 2 ٪ است.
جراحی کلیه و جراحی ادرار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همادان ، با اشاره به شیوع بالاتر این بیماری در مردان نسبت به زنان ، اظهار داشت: سنگ کلیه علت چهارم نارسایی کلیه است که نشانگر اهمیت پیشگیری و درمان به موقع است.
امیر حسنی در مورد کودکان مبتلا به این بیماری توضیح داد: در بسیاری موارد ، علت اصلی سنگ کلیه در کودکان اختلالات مادرزادی و مشکلات آناتومیکی در سیستم ادراری است. قوی بودن در مسیر ادرار ، مانند مسدود کردن کلیه -به -pelvis ، می تواند منجر به رسوب کریستال ها و تشکیل سنگ شود.
وی گفت: “برخی از بیماری های متابولیک نیز دلایل سنگ کلیه در کودکان است.”
متخصص جراحی کلیه و ادرار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همادان ، با اشاره به تأثیر داروها بر روی سنگ کلیه در بزرگسالان ، افزود: “برخی از داروها و سابقه بیماری های خاص می توانند خطر تشکیل سنگ را افزایش دهند.”
امیر حسنی گفت: در سیستم ادراری ، برخی از کریستال ها به طور طبیعی از تشکیل سنگ جلوگیری می کنند ، اما در بیماران مبتلا به سنگ کلیه ، میزان این مواد محافظ کمتر از حد طبیعی است.
تأثیر سبک زندگی و تغذیه بر سنگ کلیه
وی با تأکید بر اهمیت یک سبک زندگی سالم در پیشگیری از سنگ کلیه ، گفت: چاقی ، رژیم غذایی ناکافی و عدم تحرک جسمی عوامل مؤثر در تشکیل سنگ کلیه است.
وی گفت: مصرف بیش از حد نمک ، نوشیدنی های گازدار ، آب میوه های صنعتی ، گوشت قرمز و چای جسورانه می تواند خطر تشکیل سنگ را افزایش دهد.
متخصص جراحی کلیه و ادرار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همادان گفت: به دلیل اگزالات در چای ، چای کم توصیه می شود. همچنین لوبیا و آجیل به دلیل اسید اوریک باید با محدودیت مصرف شوند.
وی گفت: برخلاف تصور عمومی ، مصرف لبنیات متعادل مشکلی ندارد: مصرف روزانه دو لیوان شیر برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مناسب است ، اما ماست توصیه نمی شود.
درمان و پیشگیری از بازسازی سنگ کلیه
متخصص ارولوژی گفت: سنگ کلیه به طور کلی دارویی ندارد ، توضیح می دهد: فقط سنگ های اسیدی و سیستئین ممکن است با استفاده از دارو کاهش یابد. سنگهای کوچکتر از 2 میلی متر را می توان با داروهای گیاهی دفع کرد و هر ماده ای که باعث افزایش جریان ادرار می شود می تواند در تسهیل دفع سنگ مؤثر باشد.
امیر حسنی شایعات مربوط به پخت هندوانه را برای دفع سنگ رد کرد و تأکید کرد که استفاده از هندوانه به طور کلی برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مفید است.
پیشگیری از عود سنگ کلیه
وی با اشاره به ماهیت مکرر سنگ کلیه ، هشدار داد: اگر نکات بهداشتی و بهداشتی مشاهده نشود ، امکان بازگشت این بیماری پس از یک سال 2 ٪ ، پس از پنج سال ، 5 ٪ و بعد از ده سال است.
وی توصیه کرد که بیماران مبتلا به سنگ کلیه باید روزانه به اندازه کافی آب مصرف کنند ، به طوری که حدود سه لیتر ادرار دفع می شود. همچنین ، کاهش مصرف نمک ، به خصوص در زمان پخت و پز و سرو ، یکی از مهمترین نکات در جلوگیری از اطلاعات مجدد است.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین