بهداشت و درمان

ایجاد محافظت در برابر ویروس ها با تکرار واکسن کووید

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، محققان گزارش دادند افرادی که به طور مکرر برای کووید واکسینه شده اند، آنتی بادی هایی تولید می کنند که قادرند نه تنها انواع کووید، بلکه حتی برخی از ویروس های کرونای دوردست را خنثی کنند.

محققان به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون مجدد دوره ای برای کووید ممکن است باعث شود افراد به تدریج ذخیره ای از آنتی بادی ها را ایجاد کنند که از آنها در برابر انواع مختلف ویروس کرونا محافظت می کند.

مایکل دایموند، محقق ارشد، دکتر و استاد پزشکی دانشگاه واشنگتن، توضیح داد: «اولین واکسنی که فرد دریافت می‌کند یک پاسخ ایمنی اولیه قوی ایجاد می‌کند که پاسخ‌ها به عفونت و واکسیناسیون‌های بعدی را شکل می‌دهد.» شناخته شده است.”

دایموند در یک انتشار خبری دانشگاه افزود: اساساً چاپ می تواند مثبت، منفی یا خنثی باشد. “در این مورد، ما شاهد تاثیر قوی هستیم که مثبت است، زیرا با توسعه آنتی بادی های خنثی کننده واکنش متقابل با وسعت فعالیت قابل توجهی همراه است.”

اولین واکسیناسیون باعث رشد سلول های ایمنی حافظه می شود. به گفته محققان، واکسیناسیون دوم آن سلول‌های حافظه را دوباره فعال می‌کند که سپس بر پاسخ ایمنی به تزریق دوم غالب شده و شکل می‌دهد.

در مورد واکسن آنفولانزا، چاپ اثرات منفی دارد و سلول های حافظه، آنتی بادی های جدید تولید شده توسط جدیدترین واکسن را از بین می برند. در نتیجه، افراد آنتی‌بادی‌های کمتری علیه سویه‌های موجود در واکسن جدید تولید می‌کنند.

اما محققان دریافتند که چاپ در واقع با واکسن کووید به خوبی کار می کند.

برای ارزیابی وسعت آنتی‌بادی‌های این افراد، محققان آن‌ها را در آزمایشگاه در برابر پانلی از ویروس‌های کرونا آزمایش کردند. اینها شامل دو سویه Omicron، و همچنین کروناویروس‌های SARS-1 و MERS، و یک کروناویروس دیگر از گونه‌ای مورچه‌خوار فلس‌دار بود.

محققان دریافتند که آنتی‌بادی‌ها همه ویروس‌ها و همچنین MERS را که از شاخه‌های متفاوتی از خانواده کروناویروس‌ها نسبت به بقیه است، از بین می‌برند.

آزمایشات بیشتر نشان داد که این آنتی بادی ها به دلیل ترکیب و نوع واکسن های اصلی بسیار قدرتمند و انعطاف پذیر هستند.

افرادی که فقط واکسن‌های اصلی کووید را دریافت کرده‌اند، فقط محافظت ضعیفی در برابر سایر کروناویروس‌ها داشتند، اما حتی آن‌ها نیز پس از دریافت دوز تقویت‌کننده Omicron، آنتی‌بادی‌های بهتری داشتند.

این یافته نشان می‌دهد که واکسیناسیون منظم با واکسن‌های به‌روز شده کووید، ابزارهایی را برای مبارزه با سویه‌های جدید و همچنین سایر کروناویروس‌های مرتبط در اختیار مردم قرار می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا