سلامت خانواده

چالش بزرگ وزارت بهداشت در سال جدید ؛ مشکلات صنعت داروسازی – آژانس خبری مهر ایران و اخبار جهانی

به گفته خبرنگار مهر ، با آمدن دولت چهاردهم و شروع وزارت بهداشت ، یکی از چالش های پیش روی بخش بهداشت کشور ، مشکلات صنعت دارویی بود که باعث ایجاد اختلال در زنجیره تأمین شد.

در همین حال ، انتصاب رئیس جدید سازمان غذا و داروی وضعیت فعلی را دامن زده بود و ساکنان صنعت منتظر وزیر بهداشت بودند تا این دارو را معرفی کند.

در چنین شرایطی ، نقص دارو تشدید شد و در نتیجه وضعیت بازار دارویی کشور خوب نبود.

شاید مهمترین چالش بازار دارویی کشور و صنعت داروسازی ، اجرای ناقص این پروژه داروخانه این امر در اثر مشکلات موجود در زنجیره تأمین ایجاد شده است.

محمد اسماعیل کمالی ، مدیر دفتر خدمات تخصصی و تخصصی سازمان بیمه درمانی ایران ، با عنوان این پروژه داروخانه وی گفت که پس از دو سال ، وی باید مورد بررسی قرار گیرد. داروخانه برای سال آینده ، حتی اگر نرخ یارانه های ارزی ثابت باشد ، با توجه به افزایش تعداد مراجعه ها (تعداد نسخه های خطی) ، که به نظر می رسد حداقل حدود 2 ٪ باشد ، حداقل 2 ٪ رشد لازم است.

در همین حال ، قیمت گذاری دستوری در زمینه پزشکی ، اصلی با استعداد چالش صنعت حرکت به جلو است. زیرا ، آنچه در تعیین قیمت مواد مخدر در نظر گرفته می شود مطابق با واقعیت های روز اقتصادی نیست. اگرچه قرار بود این طرح را اجرا کند داروخانهقیمت داروها به تحقق می رسد.

Morteza Kheirabadi ، یک فعال صنعت داروسازی ، گفت: “ما امیدواریم که در این دولت قیمت گذاری مواد مخدر برطرف شود ، زیرا اگر این امر برطرف نشود ، صنعت داروسازی دچار مشکل خواهد شد.”

وی افزود: “اگر توافق شود که در ابتدای زنجیره پول بپردازید ، مصرف کننده در انتهای زنجیره پرداخت می شود ، حلقه مفقود صنعت داروسازی برطرف می شود.”

یکی از اعضای هیئت مدیره سندیکای صنعت داروهای انسانی در مورد پول دارو همچنین گفت: “مواد اولیه دارویی با قیمت 1600 تومانس ، ارز NIMA و بسته بندی ارز رایگان قیمت گذاری شده است.” یعنی ما سه قیمت ارز در یک دارو داریم ، اما متأسفانه دیدگاه دولت از همان ارز مادی اولیه همیشه است.

اکبر عبداللهی ASL ، مدیر سازمان غذا و داروی ، گفت که صنعت داروسازی در دست سیستم بهداشتی کشور بوده است که هم یک خریدار است و هم قانونگذار و هم یک قیمت گذاری.

وی با اشاره به اینكه تلاش ها برای نگه داشتن صنعت تا حد امکان است ، افزود: “مهم است كه با ابزارهایی مانند قیمت گذاری ، تعیین سهمیه تولید ، تخصیص ارز نگه دارید.” در عین حال ، آبی که صنعت را به جاده می دهد تا سعی کند آن را تا حد امکان محدود نگه دارد. این کاملاً برنامه ریزی شده است و به هیچ وجه تصادفی نیست.

بهادور نایبی ، یک متخصص امور مالی در صنعت داروسازی ، گفت که مهمترین چالش صنعت داروسازی غیرقابل پیش بینی بودن آن است و گفت که سایر چالش ها صنعت دارو ، درآمد ، هزینه و نقدینگی هستند که همه آنها چالش های مهمی هستند.

وی افزود: چرخه تبدیل نقدی در صنعت بیش از 5 روز است. این در صنایع دیگر اینگونه نیست.

نایبی گفت که در شش ماه اول سال جاری ، شرکت های سهام که حدود 2 درصد از صنعت داروها را تشکیل می دهند ، درآمد داشتند. شرکت های داروسازی از 2 تلاش ، 1.5 بهره و 2 سود سهام نقدی خودداری کردند. آنها همچنین مالیات دادند. با توجه به این ارقام ، هیچ پولی برای سرمایه گذاری در صنعت وجود ندارد.

وی افزود: امروزه قیمت داروهای قدیمی در ایران 5 تا 5 برابر ارزان تر از کشورهای مرجع تأیید شده توسط سازمان غذا و داروی و جلوگیری از توسعه روشهای جدید از طریق قیمت گذاری دستوری است. ما نمی گوییم که نباید قیمت گذاری کنیم.

نایبی ، راه سودآوری شرکت های دارویی وفاداری ، برندسازی و او مهارت های اقتصادی را در نظر گرفت و گفت فشار زیادی وجود دارد که نباید در صنعت داروسازی باشد برندسازی این اتفاق می افتد و کیفیت داروها اهمیتی ندارد ، در حالی که بسیاری از خطوط تولید داخلی حتی استاندارد داخلی استاندارد را ندارند.

در همین حال ، مهدی ثابت رئیس سازمان غذا و داروی سال 2 را به عنوان یک سال چالش برانگیز برای سلامت این کشور توصیف کرد و گفت: نوسانات اقتصادی ، مواد اولیه ، مدیریت منابع ارزی و تأخیر در تقاضا موانعی بود که فعالان این منطقه را دشوار می کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا