سلامت خانواده

حمایت از صندوق برای بیماران برای 2 بیماری ویژه – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

یکی از اعضای کمیسیون بهداشت Majlis گفت: “کمبود مواد مخدر در کشور تعاریف مختلفی دارد که بسته به موقعیت جغرافیایی و میزان دسترسی به داروها متفاوت است.” به طور کلی ، کمبود دارو به دو دسته تقسیم می شود. دسته اول زمانی است که یک دارو به طور کامل در بازار در دسترس نیست و دوم این است که دارو به اندازه کافی کم است تا بخش بزرگی از بیماران قادر به دسترسی به آن باشد.

انواع کمبود مواد مخدر در کشور

وی افزود: “بعضی از داروها کاملاً وارد می شوند و با توجه به شرایط فعلی ، با مشکل روبرو می شوند و گروه دیگری از داروها تحت مجوز تولید می شوند یا در داخل کشور بسته بندی می شوند و با توزیع و گردش آنها در بازار دارویی کشور. علاوه بر این ، داروهای حیاتی و داروهای خاص برای بیماران خاص ، که معمولاً توسط تکنسین های پیشرفته تولید می شوند ، عمدتاً از طریق واردات ارائه می شوند.

مشکلات مرتبط با آمار و اطلاعات دارویی

زامانی ادامه داد: یکی از مهمترین چالش های مربوط به مواد مخدر عدم وجود آمار دقیق و استناد است. عدم وجود این اطلاعات تصمیمات بزرگی را دشوار می کند و کارآیی سیاست را کاهش می دهد. در جلسات مختلف کمیسیون مواد مخدر ، تأکید شده است که آمار باید سازماندهی شود و اساس تصمیمات آینده باشد.

موضوعات مربوط به تولید داخلی و واردات

وی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از مشکلات دارویی کشور مربوط به تکلیف داروهای خانگی و وارداتی است. برخی از بیماران و پزشکان نگرانی در مورد کیفیت برخی داروهای خانگی ، به ویژه در زمینه درمان های خاص مانند شیمی درمانی دارند. این امر به شفافیت نیاز دارد تا بیماران به دلیل کمبود دارو مجبور به استفاده از مارک های نامطلوب نباشند.

چالش های اجرایی و بیمه چیست؟

زامانی گفت: مشکل دیگر تفاوت بین سیاست های وزارت و اجرای آن در سطوح پایین است. در بسیاری از موارد ، سیاست های مناسب تدوین شده است ، اما در مرحله اجرای ، مشکلات زیادی وجود دارد. بخش عمده ای از مشکلات اجرای در دانشگاه های پزشکی و داروخانه ها یافت می شود.

به گفته او ؛ یکی از اصلی ترین مشکلات داروخانه ها بدهی بیمه گذاران ، از جمله سازمان تأمین اجتماعی ، به داروخانه های خصوصی است. این بدهی های انباشته شده باعث شده است که برخی از داروخانه ها از تهیه داروهای گران قیمت برای بیماران خودداری کنند. به عنوان مثال ، برخی از داروها با قیمت های بسیار بالا ، گاهی اوقات تا یک میلیارد تومانس ، به بیماران ارائه می شوند ، اما داروخانه ها در شرایطی قرار دارند که به دلیل تأخیر طولانی در پرداخت بدهی بیمه قادر به استفاده مجدد از این داروها نیستند.

راه حل های پیشنهادی کمیسیون داروسازی

زامان در مورد راه حل ها گفت: سازماندهی و ادغام آمار دارویی و ارائه یک سیستم جامع و دقیق برای اطلاعات دارویی ، روشن شدن وضعیت داروهای خانگی و وارداتی که از کیفیت مناسب داروهای داخلی برای بیماران اطمینان می یابد.

وی ادامه داد: بهبود روند اجرای سیاست های دارویی. افزایش هماهنگی بین سازمان های مربوطه افزایش و اصلاح سیستم پرداخت بیمه. همچنین باعث افزایش بدهی به داروخانه های خصوصی می شود و از کاهش داروها و همچنین افزایش نظارت فعال جلوگیری می کند. مشاهده مداوم وضعیت توزیع و دسترسی به دارو برای جلوگیری از مشکلات ناشی از کمبود دارو.

با توجه به زمان ؛ به طور کلی ، بهبود وضعیت دارویی کشور نیاز به برنامه ریزی دقیق ، اجرای صحیح سیاست ها و نظارت مداوم برای جلوگیری از مشکلات در تهیه داروهای حیاتی دارد.

حمایت از صندوق برای 5 بیماری ویژه

نظارت فعال داروخانه ها و تسهیل فرآیندهای اجرایی ضروری است

وی افزود: “برنامه هایی که ارائه می شود باید به اجرای واقعی و از همه مهمتر نظارت بر داروخانه های وابسته به دانشگاه های پزشکی انجام شود.” در حال حاضر ، داروخانه هایی مانند نوامبر و هلال احمر برخی از داروهای کمیاب مورد نیاز بیماران خاص ، از جمله داروهای شیمی درمانی را ارائه می دهند.

به گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت ماجلیس ؛ همچنین ، در سطح استان ، داروخانه ها مشخص شده اند که داروهای لازم را برای بیماران خاص فراهم می کنند.

زامان تأکید کرد: وزارت بهداشت در اولویت بندی پرداخت مطالبات دارویی و دریافت لیست بدهی دانشگاه های پزشکی به شرکتهای دارویی ، اقدامات موثری را انجام داده است و مستقیماً این بدهی ها را پرداخت می کند تا اطمینان حاصل شود که اعتبار در جای مناسب هزینه می شود.

وی با اشاره به چالش های موجود در فرآیندهای اجرایی ، گفت: بوروکراسی پیچیده و بوروکراسی گسترده سیستم را به چالش می کشد و در برخی موارد باعث می شود بیماران برای تهیه دارو دشوار شوند. از طرف دیگر ، عدم آگاهی در بین بیماران نیز به این مشکلات می افزاید. بسیاری از بیماران از امکاناتی مانند صندوق حمایت از بیماران بی خبر هستند. با این حال ، طبق این برنامه ، بیماران مبتلا به 5 بیماری خاص می توانند هزینه های پزشکی خود را تا یک سقف خاص دریافت کنند.

یکی از اعضای کمیسیون بهداشت ماجلیس به نگرانی در مورد تهیه مواد مخدر در تعطیلات نوروز پاسخ داد و گفت که اگر دانشگاه های پزشکی اقدامات لازم را انجام دهند ، مشکل جدی نخواهد بود. میزان مصرف مواد مخدر مشخص است و دانشگاه ها می توانند بر اساس سالهای گذشته و میزان مسافران ورودی به استانها ، نیازهای دارویی را پیش بینی و برآورده کنند.

در پایان ، وی بر لزوم نظارت پارلمان برای نظارت بر عملکرد سازمان های اجرایی تأکید کرد و گفت: “یکی از مهمترین چالش ها عدم تصمیم گیری به موقع و همچنین شکاف بین تصمیم گیری و اجرای است که باعث کاهش ارزش تصمیمات می شود.” این چالش ها باید برطرف شود و مصرف کنندگان در جامعه به خدمات مورد نظر خود دست یابند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا