سلامت خانواده

“نمک دریایی” غرور ایران را برای ریشه کن کردن فقدان یک نفر از بین می برد؟ – آژانس خبری مهر ایرانی و اخبار جهانی

به گفته گزارشگر مهر ، دکترای پزشکی پزشکی علی در سیاست مواد غذایی و تغذیه در یادداشتی به خبرنگار مهر نوشت: نتایج ششمین وضعیت نظارت ملی توسط وزارت بهداشت منتشر شد و نشان داد که مصرف ید در بسیاری از استان ها ، به ویژه در دانش آموزان و زنان ، کاهش یافته است.

ید یک ریز مغذی اساسی است که بدن برای تولید هورمونهای تیروئید نیاز دارد. این هورمون ها نقش مهمی در تنظیم متابولیسم بدن ، رشد و رشد مغز و عملکرد بسیاری از اندام ها دارند. ید برای توسعه سیستم عصبی جنین ضروری است و کمبود آن می تواند منجر به کاهش هوش ، عقب ماندگی ذهنی ، اختلالات شناختی و گواتر (بزرگ شدن تیروئید) در کودک شود.

مطالعات نشان داده اند که کمبود ید در کودکی می تواند ضریب هوشی را تا 2-5 واحد کاهش دهد. کمبود این ریز مغذی در زنان باردار نیز خطر سقط جنین را افزایش می دهد ، مرده و تولد نوزادان نارس همراه است.

پیشینه کمبود ید در ایران و مداخلات

مطالعات اولیه در اواخر دهه 1980 نشان داد که ایران یکی از مناطق مستعد کمبود ید است. طبق اعلام انستیتوی غذا و تغذیه در سال 2 ، گواتر به دلیل کمبود ید در بیشتر شهرهای کوههای آلبرتز و زاگرس رایج بود و شیوع این کمبود حتی در برخی مناطق 5 ٪ بود! تخمین ها نشان می دهد که حدود 5 میلیون نفر در کشور در معرض خطر کمبود ید بودند. این امر منجر به اختلال در کمبود ید به عنوان یکی از اولویت های بهداشتی کشور پس از انقلاب اسلامی شده و با اقدامات اساسی شروع می شود.

اولین قدم کمیته ملی پیشگیری و کنترل کمبود ید (IDD) در سال 6 و سه استراتژی برای تهیه و توزیع روغن ید و نمک ید ، مکمل ید برای زنان باردار از سه ماه قبل از بارداری تا زایمان و آموزش عمومی در زمینه مصرف نمک بود. توزیع و فروش نمک غیر adized ممنوع بود و تولید کنندگان لازم بودند 1-5 میلی گرم ید در هر کیلوگرم اضافه کنند. کیسه های نمکی زرد که در درهای خانه ها توزیع شده اند احتمالاً برای بسیاری باقی مانده است.

نتایج برنامه پیشگیری از نقص ید

در طی یک دهه ، شیوع گواتر در ایران از 2 ٪ در اوایل دهه 1980 به کمتر از 2 ٪ در دهه 1980 کاهش یافت. مطالعات نشان داد که پس از اجرای برنامه ، میانگین ضریب هوشی کودکان ایرانی بهبود یافته و میزان سقط جنین ، زایمان زودرس نوزادان و عقب ماندگی ذهنی ناشی از کمبود ید به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

سال 2 ، کشور ما با دو معیار مهم ، از جمله مصرف نمک ید در بیش از 2 ٪ جمعیت و ادرار متوسط ​​، دانشجویان بالاتر از 5 میکروگرم در هر دی سی این کشور به عنوان یکی از اولین کشورهای کمبود ید در دریای مدیترانه شرقی معرفی شد. ایران همچنین به عنوان کشور دوره های آموزش پیشگیری از نقص ید برای متخصصان منطقه انتخاب شد.

تبلیغات گمراه کننده

امروزه ، شغلی وجود دارد که می خواهد با ترویج نمک دریایی و ایجاد فضای منفی در برابر نمک ید به نام نمک شیمیایی ، این دستاورد ملی درخشان را نابود کند. واقعیت این است که نمک دریایی به طور طبیعی حاوی مقادیر بسیار کمی ید است و نمی تواند جایگزین مناسبی برای نمک ید تصفیه شده باشد.

بسیاری از مردم فکر می کنند که نمک دریا از نظر ید زیاد است ، اما در واقع مقدار ید موجود در آن برای تأمین نیاز روزانه بدن کافی و کافی نیست. اگرچه نمک دریایی به طور طبیعی از آب دریا تبخیر می شود ، لزوماً به معنای سالم تر بودن آن نیست.

نمک دریایی حاوی انواع ناخالصی ها و فلزات سنگین مانند سرب و جیوه است که نه تنها خطر ابتلا به سرطان زایی را اثبات می کند ، بلکه ریز مغذی هایی مانند آهن را نیز جذب می کند. در حالی که نمک ید تصفیه شده از این آلاینده ها برداشته شده است. همچنین ناخالصی های موجود در نمک دریا نیز شوری خود را پنهان می کند. در نتیجه ، فرد از نمک بیشتری استفاده می کند و احتمال فشار خون بالا را افزایش می دهد. برخی فکر می کنند نمک دریا از مواد معدنی مفیدی برای بدن برخوردار است.

اگرچه این نوع نمک مقادیر کمی از مواد معدنی مانند منیزیم ، کلسیم و پتاسیم دارد ، اما آنقدر کم است که تأثیر قابل توجهی در سلامتی ندارد. این مواد معدنی را می توان از منابع غذایی دیگر مانند میوه ، سبزیجات و لبنیات تهیه کرد مؤثرتر دریافت

برخی از سودجویان و فروشندگان نمک دریایی ادعا می کنند که این نوع نمک انرژی بدن را افزایش می دهد و باعث سم زدایی بدن می شود. اما واقعیت این است که هیچ مدرک علمی معتبری وجود ندارد که نشان دهد نمک دریا در افزایش انرژی یا بهبود متابولیسم تأثیر دارد.

این عقیده صرفاً یک ادعای تبلیغاتی است و مبنای علمی ندارد. بدن انسان همچنین دارای یک سیستم سم زدایی طبیعی است که شامل کلیه ها ، کبد و پوست است. هیچ مدرک علمی ثابت نکرده است که نمک دریایی می تواند سموم بدن را از بین ببرد و این ادعا بیشتر یک ترفند تبلیغاتی است.

در اصل ، تقسیم نمک به شیمیایی و طبیعی نادرست است. هر دو نوع نمک ، چه از نمک و چه از نمک دریایی ، دارای ترکیب شیمیایی کلرید سدیم هستند و مصرف بیش از حد هر یک از آنها می تواند فشار خون ، بیماری قلبی و مشکلات کلیوی را افزایش دهد. تفاوت جزئی در میزان سدیم بین نمک های مختلف تأثیر خاصی در کاهش فشار خون ندارد.

به طور کلی ، نمک دریایی جایگزین خوبی برای نمک ید تصفیه شده نیست. نمک ید برای جلوگیری از کمبود ید و حفظ سلامت تیروئید توصیه می شود. همچنین برای جلوگیری از اثرات مصرف سدیم زیاد مانند فشار خون بالا باید نمک کنترل شود. برای حفظ ید ید ، سعی کنید آن را در معرض نور و رطوبت قرار ندهید ، و حتماً هنگام پخت و پز نمک را به پایین پخت و پز اضافه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا