ضرورت رعایت اصول صحیح نگهداری مواد غذایی در ماه رمضان

به گفته خبرگزاری تاسنیم ، به گفته گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، رعایت اصول ذخیره تغذیه ای در ماه رمضان مهمتر است. دکتر عبدالحیم بهفار ؛ مدیر کل سازمان غذا و داروی سازمان غذا و دارو بر لزوم ذخیره مناسب خرما ، لبنیات ، روغن ها و محصولات پروتئینی تأکید کرد و گفت که نکات بهداشتی می تواند از مسمومیت غذایی و مشکلات گوارشی جلوگیری کند.
تغذیه سالم و پیشگیری از مشکلات جسمی در ماه رمضان
عبدالعیم بهفار گفت: ماه رمضان فرصتی برای بهبود الگوی تغذیه ای است ، اما انتخاب های نادرست می تواند مشکلات مانند قند خون ، کم آبی و ضعف عمومی را تشدید کند. مصرف کافی مایعات بین افطار و جادو ضروری است. نوشیدن آب ، شیر و نوشیدنی های طبیعی مانند خاکستر و تخم مرغ توصیه می شود ، در حالی که مصرف نوشیدنی های شیرین به دلیل نوسانات ناگهانی قند خون باید محدود باشد.
وی گفت: “افطار باید با محصولات غذایی سبک و اولیه مانند خرما ، شیر یا سوپ شروع شود تا به آرامی فعالیت خود را از سر بگیرد.” خوردن غذاهای سرخ شده و پر آب در این وعده غذایی می تواند باعث ایجاد مشکلات دستگاه گوارش شود. همچنین در طلوع آفتاب ، محصولات نیز باید انتخاب شوند که انرژی بدن را در طول روز ، مانند نان های کامل ، پروتئین ها و میوه های کم ، تأمین می کنند.
نظارت ویژه از سلامت محصولات غذایی پر رونق
مدیر کل سازمان غذا و داروی سازمان غذا و داروی با اشاره به افزایش مصرف برخی از محصولات غذایی در این ماه ، گفت: “محصولاتی مانند تاریخ ، زولبیا و بامیه ، لبنیات و محصولات پروتئینی تقاضای بیشتری در ماه رمضان دارند.” سلامت این محصولات و جلوگیری از تخلفات احتمالی در روند تولید و عرضه آنها از اولویت های نظارتی سازمان است. گزارش های مربوط به استفاده از روغنهای غیرمجاز در تهیه زولبیا و بامیه ، افزودن مواد نگهدارنده غیرمجاز به تاریخ های بسته بندی شده و تهیه محصولات لبنی ناسالم ، نشانگر لزوم تشدید نظارت است.
اهمیت نگهداری مناسب محصولات غذایی در خانه ها
بهفار با اشاره به نگهداری مناسب از محصولات غذایی در کاهش مسمومیت غذایی گفت: “تاریخ ها باید در یک محیط خنک و خشک ذخیره شوند ، روغن های مصرف شده نباید چندین بار استفاده شوند و محصولات پروتئینی باید در دمای مناسب یخچال ذخیره شوند.” همچنین ، مصرف بیش از حد چای و قهوه در سپیده دم به دلیل افزایش دفع آب بدن توصیه نمی شود زیرا می تواند تشنگی را در طول روز تشدید کند. مشاهده این نکات می تواند به ارتقاء روزه و جلوگیری از مشکلات دستگاه گوارش کمک کند.
پایان پیام/