بهداشت و درمان

دانه‌ای با طعم لاغری – خبرگزاری سلامت

دانه های چیا منبع غنی از مواد مغذی هستند که تأثیر مثبتی بر سلامت و کنترل وزن دارند. اسیدهای چرب امگا -3 ، پروتئین ، فیبر ، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی موجود در این دانه به سلامت عمومی بدن کمک می کند و برای سلامت قلبی عروقی ، کاهش فشار خون ، بهبود هضم ، تقویت باروری و سیستم ایمنی مفید است. دانه های چیا یک گیاه سرد و سردتر با خواص عالی و منبع عالی اسیدهای چرب امگا -3 و اسید لینولئیک آلفا و لینولئیک ضروری هستند.

دانه چیا از خانواده نعناع و گیاه بومی مکزیک و گواتمالا است که به عنوان یک منبع غذایی محبوب برای خواص مفید آن شناخته می شود. از نظر اندازه بسیار کوچک است و در دو رنگ دیده می شود: سیاه و گاه خاکستری ، قرمز و قهوه ای. پوسته بیرونی خشک و سفت و سخت این تخم مرغ هنگام قرار دادن در آب با جذب آب متمرکز می شود. دانه های چیا سرشار از فیبر ، پروتئین ، اسیدهای چرب امگا -3 ، امگا -3 و امگا -3 ، ویتامین های C و B و مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم و روی هستند.

این خصوصیات غذایی باعث شده است که دانه های چیا منبع مهمی از انرژی ، سلامت قلبی عروقی ، کنترل قند خون ، افزایش سیری و حمایت از سلامت استخوان و رشد عضلات باشد. این دانه را می توان در خام یا پخته شده یا پودر استفاده کرد. دانه های چیا در افراد مسن ، ورزشکاران ، افرادی که به کاهش وزن علاقه دارند و همچنین در رژیم های وگان و گیاهخواری بسیار محبوب هستند.

ارزش غذایی دانه های چیا

دانه های چیا دارای ارزش غذایی بالایی هستند و در واقع به عنوان یکی از غذاهای غنی و مفید شناخته می شوند. هر وعده دانه سیاه خشک حدود دو و نیم قاشق غذاخوری است ، با 2 کالری ، 2 گرم پروتئین ، 2 گرم فیبر ، 2 گرم کربوهیدرات و 2 گرم چربی که از آنها 2 گرم چربی سالم برای قلب است. هر قاشق غذاخوری دانه های چیا برای مصرف روزانه دارای 2 کالری است.

دانه چیا برای لاغری

پروتئین و فیبر نامحلول در دانه چیا باعث می شود که معده پر و پر شود. طبق آمار ، هر 2 گرم دانه چیا تا 5 ٪ از فیبر روزانه مورد نیاز را تأمین می کند ، بنابراین برای لاغر شدن و تسهیل کاهش چربی شکم و لاغر و پهلو توصیه می شود.

مقدار فیبر موجود در دانه چیا به حدی است که یک کاسه کوچک از این دانه برای حفظ کل بدن و سلامت گوارشی کافی است. علاوه بر این ، دانه های چیا کالری بسیار کمی دارند و بنابراین گزینه ای عالی برای افرادی است که می خواهند وزن خود را کاهش دهند یا می خواهند وزن کم کنند.

دانه چیا برای تیروئید

دانه های چیا منبع امگا -3 است که نوعی اسید چرب با خاصیت ضد التهابی است که باعث کاهش التهاب غده تیروئید بیماری تیروئید هاشیموتو ، تیروئید حاد یا سایر اشکال بیماری تیروئید می شود.

دانه چیا برای پوست

این دانه گیاهی نیز برای پوست مفید است ، علاوه بر لاغر شدن شکم و پهلو ، همچنین ناخن ها را تقویت و تقویت می کند. خواص ضد التهابی در دانه های چیا می تواند در هنگام جوان و سالم بودن پوست ، چین و چروک و چین و چروک صورت را کاهش دهد. ویتامین ها ، آهن و پتاسیم موجود در این دانه باعث افزایش انعطاف پذیری ، شفافیت و صافی پوست می شوند.

دانه چیا برای رحم

امگا -3 در این دانه بهترین گزینه برای تعادل هورمونی و حفظ سلامت رحم در زنان است. مصرف دانه های چیا می تواند هورمونهای زن را تنظیم کند ، تخمک گذاری را بهبود بخشد و سلامت رحم را بهبود بخشد.

دانه های چیا منبع خوبی از کلسیم ، منیزیم ، آهن و روی است که همه زنان مبتلا به سندرم تنبلی تخمدان (تخمدان پلی کیستیک) باید مصرف کنند. استفاده منظم از این ماده در اسیدهای چرب امگا -3 و فیبر می تواند نوسانات هورمونی ، تغییرات خلقی و سندرم متابولیک را در زنان تنظیم کند.

گردو ، دانه های چیا و بذر کتان ، اسیدهای چرب امگا -3 به بدن نیاز دارند که بدن نقش مهمی در باروری مردان و زنان داشته باشد. دانه های چیا ، مانند حشیش و بادام ، به تأمین ذخیره آهن بدن و تقویت باروری و آماده سازی برای بارداری کمک می کنند.

دانه چیا برای دیابت

بذر کوه سرشار از آنتی اکسیدان ها ، اسیدهای چرب امگا -3 ، فیبر و منیزیم است که همگی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهند و برای درمان گلوکز خانگی توصیه می شوند.

نحوه مصرف دانه های چیا

برای اسموتی و آب میوه یا ترکیب با ماست و همچنین ریختن پودر روی سالاد می توان دانه های چیا را اضافه یا پودر کرد. همچنین دانه کوه خیس شدن را می توان تا 5 روز در یخچال ذخیره کرد.

دانه چیا با آب جوش

یک قاشق غذاخوری دانه چیا را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید 1 تا 2 دقیقه بماند تا دانه ها خیس و باد شود. سپس دانه ها را با آب یا شیر مخلوط کرده و اضافه کنید. ترکیبی از دانه های چیا با آب جوش یک نوشیدنی سالم و سالم است که می تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم در نظر گرفته شود.

چیا

دانه های چیا به طور کلی نیازی به شستشو قبل از مصرف ندارند ، اما اگر می خواهید قبل از استفاده بذر چیا را بشویید ، مقدار مورد نیاز را در یک تابه بریزید و کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. پس از حل و فصل ، دانه ها را از آب جدا کرده و درون فیلتر بریزید. مراقب باشید که دانه چیا بعد از شستشو ژله شود ، بنابراین نباید زیاد در آب نگه دارید.

تلفات
مصرف بیش از حد دانه های چیا ممکن است عوارض جانبی داشته باشد ، از جمله مشکلات دستگاه گوارش ، واکنش آلرژیک و آلرژیک و افزایش وزن و چاقی. با این حال ، مصرف متعادل این دانه گیاه عوارضی برای بدن ندارد و سلامت بدن را بهبود می بخشد.

دانه های چیا همچنین برای افرادی که ضد انعقادی ، ضد پلاکت (پیشگیری از لخته خون) ، فشار خون بالا ، سرطان ، آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب امگا -3 مضر هستند ، مضر است. افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا نیز باید قبل از مصرف با یک متخصص مشورت کنند.

همچنین ، دانه های چیا فوق العاده لاغر هستند و توصیه می شود که در رژیم غذایی افراد گنجانده شوند ، آنها طعم نسبتاً خفیف دارند و به سنگ زنی احتیاج ندارند ، این دانه ها فاقد گلوتن هستند و برای مبتلایان به بیماری سلیاک مشکلی ایجاد نمی کنند. اما با وجود همه این خصوصیات ، استفاده بیش از حد از استفاده بیش از حد از آن مجروح شده است و به افراد توصیه می شود در موارد خاص با یک پزشک مشورت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا