سلامت خانواده

اختلالات خواب ؛ عامل پنهان تصادفات جاده ای و بیماری های مزمن – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

آژانس خبری مهر ، گروه استان ها: بسیاری از افراد با انواع اختلالات خواب مانند بی خوابی ، بی خوابی یا خواب آلودگی سر و کار دارند. سبک زندگی مدرن ، افزایش استفاده از فناوری های دیجیتال ، استرس روزمره و تغییر در عادات غذایی از جمله عواملی است که بر کیفیت خواب تأثیر می گذارد. اختلالات خواب باعث کاهش انرژی و تمرکز در طول روز می شود و می تواند باعث بیماری های مزمن و حتی حوادث خطرناک مانند تصادفات جاده ای شود.

در همین راستا ، یک سمینار تخصصی در مورد اختلالات خواب عصر پنجشنبه با کارشناسان برجسته در Ahwaz برگزار شد تا به جامعه و مقامات یادآوری کنند.

سمینار تخصصی در مورد اختلالات خواب به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی آهواز برگزار شد. در این جلسه ، دکتر سادگنییت هاگیگی ، مشاور وزیر بهداشت و متخصص یاران خواب ، با اشاره به علم خواب تازه در ایران و جهان ، گفت: “اختلالات خواب در علوم پزشکی یک رشته جدید است.” این علم حدود پنج دهه در جهان است و در ایران حدود دو دهه است. پیش از این ، تصورات غلط در مورد خواب وجود داشته است ، اما اکنون می دانیم که مغز یکی از پیشرفته ترین مراحل خواب را تجربه می کند.

دکتر سادگنییت هاگیگی گفت: “بسیاری از بیماران دیر تشخیص داده می شوند یا به هیچ وجه تشخیص داده نمی شوند.” این نشان دهنده اهمیت آگاهی عمومی و توجه مقامات به این منطقه است.

اختلالات خواب مرتبط با بیماری های مزمن

وی در ادامه به اختلالات خواب با بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا ، افسردگی ، دیابت و ورم میتمی وی خاطرنشان کرد: اختلالات خواب یکی از عوامل مهم در تصادفات جاده ای و تصادفات است. خطای انسانی 1 تا 2 درصد از تصادفات است و خستگی ، خواب آلودگی و عدم تمرکز مهمترین دلایل این خطاها است.

دکتر مهناز امینی ، دبیر علمی سمینار اختلالات خواب ، گفت که داشتن یک خواب سالم و طبیعی باعث افزایش سلامت جامعه می شود. به همین دلیل ، تغییر نگرش جامعه نسبت به خواب بسیار ضروری است و شکی نیست که سمینارهای علمی در این زمینه توجه و اهمیت پزشکان و همچنین عموم مردم را در این زمینه به ارمغان می آورد. این افزایش می یابد

اختلالات خواب ؛ عامل پنهان تصادفات جاده ای و بیماری های مزمن

دکتر امینی ادامه داد: “علاوه بر این ، ما می بینیم که تعداد کافی شاپ ها در یک دهه گذشته بسیار افزایش یافته است ، که صرفاً یک بحث تجاری نیست ، بلکه یکی از دلایل تمایل به مصرف قهوه در بین جوانان است.

وی افزود: نگرش مردم نسبت به اختلال خواب عمدتاً به معنای بی خوابی است و کسانی که آن را ایجاد می کنند معمولاً قرص های خواب یا الکل یا الکل هستند. ” همه چیز این تاثیری در خوابیدن آنها دارد.

متخصص ریه و یاران خواب گفت: احساسات غیر طبیعی مانند Bakle ، حرکات غیر طبیعی مانند پیاده روی ، صحبت کردن ، غذا خوردن یا فریاد و وحشت در خواب ، اختلالات تنفسی عیاش بخوابید و در اکسیژن خون ، سندرم پا بی قرار باشید کروتراین علائمی است که حاکی از اختلال خواب فرد است.

وی گفت: درمان اختلالات خواب 5 ٪ از هزینه های پزشکی را کاهش می دهد ، اما این در نظر گرفته نشده است که هزینه های پزشکی پایین تر باشد. داشتن یک خواب سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ، بنابراین احتمال بیماری های دیگر را کاهش می دهد.

اختلالات خواب ؛ عامل پنهان تصادفات جاده ای و بیماری های مزمن

دکتر هانیه راجیدبیر اجرایی سمینار اختلالات و متخصصان یاران خواب همچنین گفت: بی خوابی ، بی خوابی ، خواب آلودگی ، اختلالات تنفسی مرتبط با خواب ، اختلالات حرکتی مرتبط با خواب و اختلالات تغییر ریتم محور این یکی از انواع اختلالات خواب است و این روزها ، مانند استفاده بیش از حد از تلفن های همراه ، رایانه ها و فضای مجازی ، نقش مهمی در افزایش تعداد اختلال داشته است.

پزشک راجی در بین افراد جامعه ، بیشتر نوجوانان و جوانان در شب و روز از این ابزار استفاده می کنند که باعث افزایش افراد با این نوع اختلال می شود.

“اختلال خواب همچنین در افراد چاق شایع تر است ؛ چاقی یک عامل خطر در اختلال خواب است.

متخصص ریه و یاران خواب ، با بیان اینکه اختلال خواب هنوز کاملاً واضح نیست ، گفت: اختلال خواب ممکن است در هر سنی رخ دهد اما نوع آن در هر فرد متفاوت است. در بعضی از افراد به شکل اختلال تنفسی و پف و برخی از آنها برای تنفس در خواب (عیاش در طول خواب).

نیاز به آگاهی و درمان اختلالات خواب

دکتر Sadeghnite Haghighi تأکید کرد: اختلال خواب و خواب یکی از مهمترین دلایل تصادفات کشنده است. هر دو علوم خواب و مقامات کشور باید بیشتر به این موضوع توجه کنند. آگاهی عمومی از اختلالات خواب و نیاز به درمان آن نیز ضروری است.

اختلالات خواب ؛ عامل پنهان تصادفات جاده ای و بیماری های مزمن

وی همچنین فعالیتهای بیش از 5 مرکز تخصصی در سراسر کشور را برای بررسی رانندگان حرفه ای برای بیماری های قلبی عروقی و اختلالات خواب اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد که با افزایش آگاهی و اجرای پیشاهنگان پیشگیرانه ، شاهد کاهش تلفات ناشی از حوادث باشیم.

سمینار اختلالات خواب در آهواز ، با حضور متخصصان برجسته ، اهمیت توجه به اختلالات خواب را به عنوان یک موضوع حیاتی سلامت و اجتماعی برجسته کرد. افزایش آگاهی عمومی ، تغییر نگرش جامعه و اجرای برنامه های پیشگیرانه راه های کلیدی برای کاهش تأثیر منفی این اختلالات بر سلامت فردی و اجتماعی بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا