۱۰ دلیل شما نباید غذا را از یخچال دور نگه دارید

بسیاری از مردم ، غذای تازه پخته شده ساعت ها از یخچال خارج می شود و استدلال آنها این است که “تاکنون برای ما اتفاق نیفتاده است.” اما نکته این است که ، همانطور که باستان می گویند ، یک بار اتفاق می افتد و ممکن است در بدترین حالت ممکن اتفاق بیفتد.
طبق گزارش آنلاین همشاهری ، واقعیت این است که غذا را در خارج از یخچال نگه دارید برای مدت طولانی می تواند خطرات جدی برای سلامتی داشته باشد. این امر به ویژه برای غذاهایی که حاوی مواد قابل فساد هستند خطرناک است. مانند گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، تخم مرغ ، لبنیات و حتی برنج پخته شده که بسیاری از آنها ایمن هستند. در ساعاتی که غذا در خارج از یخچال باقی می ماند ، باکتری های مضر به آنها امکان رشد سریع و افزایش احتمال مسمومیت غذایی را در طی چند ساعت می دهند.
باکتری
اگر دقیقاً می دانید چه تعاملی در غذای باقی مانده در خارج از یخچال اتفاق می افتد ، هرگز غذا را از یخچال خارج نمی کنید یا آن را لب می کنید.
غذاهایی که در دمای بین 2 تا 2 درجه سانتیگراد (دمای اتاق) ذخیره می شوند در معرض رشد سریع باکتری های مضر مانند سالمونلا و غیره قرار می گیرند. این باکتری ها می توانند ظرف 2 ساعت به سطح خطرناکی برسند و باعث مسمومیت غذایی شوند.
برخی از باکتری ها سموم تولید می کنند که حتی دوباره غذا را از دست نمی دهند. از آنجا که این سموم دارای گرما هستند و می توانند حالت تهوع ، استفراغ و اسهال شدید ایجاد کنند و حتی باعث خطر مرگ شوند.
یک نکته مهم این است که چربی های موجود در مواد غذایی در دمای خانه/آشپزخانه می توانند اکسیده شوند و باعث طعم و بو و بو و بوی ناخوشایند شوند. مواد مغذی غذایی مانند ویتامین ها نیز ممکن است از بین بروند. همچنین در مواد غذایی مرطوب و گرم ، قالب ها می توانند به سرعت رشد کنند و سموم خطرناک ایجاد کنند که برای سلامتی مضر هستند.
غذاهای حاوی پروتئینی مانند گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، لبنیات و غذاهای پر فشار مانند برنج و خورش پخته شده و حتی غذاهایی مانند ماکارونی بسیار مستعد ابتلا به فساد هستند و در صورت باقی ماندن از یخچال بسیار خطرناک تر هستند.
کودکان ، افراد مسن و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی هستند و ممکن است عوارض شدیدتری را تجربه کنند.
راههای مناسب برای نگهداری غذا
درست است که غذای تازه پخته شده کاملاً تازه است ، اما اخیراً چیزی را از بین نمی برد. بنابراین بهتر است از راه های مناسب برای حفظ آنها مطلع شوید و رعایت کنید. به عنوان مثال ، غذای تازه پخته شده فقط می تواند تا 4 ساعت از یخچال خارج شود. سپس باید آن را در یخچال قرار دهید. اگر غذا گرم است و نمی خواهید آن را در حرارت زیاد در یخچال قرار دهید ، می توانید آن را درون چند ظرف کوچک بریزید تا سریعتر خنک شود.
برای جلوگیری از آلودگی ، مواد غذایی را در ظروف تمیز نگه دارید. قبل از مصرف ، گرمای خوبی را برای از بین بردن باکتری های احتمالی موجود در آن گرم کنید. حتی اگر غذا در یخچال ذخیره شود ، بهتر است 2 تا 5 روز مصرف کنید. برای غذاهای حساس تر و قابل خراب تر مانند گوشت و مرغ ، این بار باید کوتاه تر باشد.
پس چرا بیمار نمی شویم؟
بسیاری می گویند ما همیشه ساعت ها غذای تازه پخته شده را از یخچال خارج می کنیم ، اما تاکنون این عوارض ما را تهدید نکرده است. باید توضیح داد که این لزوماً به معنای بی خطر نیست. نکته این است که برخی از افراد سیستم ایمنی قوی تری دارند و ممکن است در مقابل مقدار کمی از باکتری ها یا سموم علائم شدید نداشته باشند. این باعث می شود آنها فکر کنند که مشکلی برای بیرون کشیدن غذا از یخچال وجود ندارد. علاوه بر این ، ممکن است شما در همان روز بیمار نشوید ، اما این عادت می تواند در طولانی مدت خطرناک و مضر باشد.
برای اینکه فرد مسمومیت غذایی داشته باشد ، مقدار مشخصی از باکتری ها یا سموم باید وارد بدن وی شوند. اگر تعداد باکتری ها یا میزان سموم موجود در مواد غذایی کم باشد ، ممکن است فرد بیمار نباشد. اما این قابل پیش بینی نیست و هر بار که غذا در خارج از یخچال باقی می ماند ، خطر افزایش می یابد.
نکته دیگر این است که اگر غذا در هنگام پخت و پز به خوبی گرم شود و مواد اولیه آن تازه و سالم باشد ، احتمال آلودگی اولیه با باکتری های مضر کمتر است. در این حالت ، حتی اگر غذا برای چند ساعت در خارج از یخچال باقی بماند ، ممکن است تعداد باکتری ها به سطح مسمومیت نرسند. اما این همیشه قابل پیش بینی نیست.
شرایط محیطی نیز بسیار مهم است. اگر هوا خنک شود ، رشد باکتری ها کند می شود و بعداً غذا فاسد می شود. اما در هوای گرم و مرطوب – به عنوان مثال تابستان – باکتری ها به سرعت تولید مثل می کنند و خطر مسمومیت غذایی افزایش می یابد.
بنابراین حتی اگر ساعت ها غذای خود را از یخچال دور نگه دارید و مسموم نشده اید و هیچ عارضه دیگری نیز به معنای ایمن نیست. به یاد داشته باشید ، یک بار اتفاق می افتد. به خصوص اگر در خانه فرزند دارید.
2727
منبع:خبرآنلاین