بارداری

کمبود ویتامین D در دوران بارداری؛ خطرات و چالش‌ها برای سلامت مادر و جنین

به گفته ایسنا ، کمبود ویتامین D در دوران بارداری می تواند تأثیر زیادی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. با توجه به یک مطالعه جدید که در به علاوه پزشکی منتشر شده ، سطح پایین ویتامین D در سه ماهه اول بارداری می تواند خطر زایمان زودرس را افزایش داده و رشد طولی جنین را کاهش دهد. این مطالعه ، که توسط محققان دانشگاه پن پن ایالت انجام شده است ، نشان می دهد که مادرانی که سطح ویتامین D ناکافی دارند ، به ویژه در سه ماهه اول بارداری در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

در این مطالعه ، سطح ویتامین D خون مورد بررسی قرار گرفت ، و نتایج نشان داد که زنانی که سطح ویتامین D آنها کمتر از 1 نانومول در لیتر است ، چهار برابر بیشتر از زنان با سطح ویتامین D بالاتر از 1 نانومول در لیتر زایمان. بود علاوه بر این ، زنانی که سطح بالاتری از ویتامین D داشتند ، رشد جنین بهتری را تجربه کرده اند.

این مطالعه همچنین نشان داد که پس از سه ماهه اول بارداری ، تأثیر کمبود ویتامین D بر نتایج بارداری کاهش می یابد. محققان بر این باورند که بیشتر زنان در سه ماهه دوم بارداری دارای سطح کافی ویتامین D هستند ، بنابراین در نتایج بارداری تفاوت معنی داری وجود ندارد.

به گفته وزارت بهداشت وزارت بهداشت جامعه ، بیش از 5 ٪ از زنان باردار یا شیرده در ایران دارای سطح ویتامین D پایین هستند که می تواند تأثیر منفی بر رشد جنین و سلامت مادر داشته باشد. این مطالعه تأکید می کند که نظارت بر سطح ویتامین D در ابتدای بارداری و زودتر می تواند به بهبود نتایج سلامت مادر و جنین و سلامت مادر و جنین کمک کند.

متخصص زنان و زایمان تأکید می کنند که تغذیه سالم و نظارت بر میزان ویتامین D ، آهن و اسید فولیک در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است تا خطرات احتمالی مادر و جنین را کاهش دهد. بنابراین ، مشاوره با پزشک و مصرف مکمل ها ، به ویژه در مراحل اولیه بارداری ، ضروری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا