راز سلامتی در دل یک دانه؛ منبعی سرشار از امگا ۳

بذر کتان یک دانه قهوه ای یا طلایی است که از کتان به دست می آید. این دانه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا -3 ، فیبر ، پروتئین ، لینانون ها (ترکیبات آنتی اکسیدان) ، ویتامین ها و مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است. مواد مفید این دانه آن را به یکی از غذاهای برتر برای حفظ سلامتی تبدیل می کند.
سلامت قلب را تقویت کرده و کلسترول را کاهش می دهد
بذر کتان حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا -3 است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می کند. همچنین ، این دانه با کاهش التهاب و بهبود گردش خون ، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.
به کاهش وزن و کنترل اشتها کمک کنید
فیبر بالا در بذر کتان به احساس سیری طولانی مدت و جلوگیری از پرخوری کمک می کند. همچنین ، با بهبود متابولیسم و کاهش چربی اضافی بدن ، در مدیریت وزن مؤثر است.
عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
فیبر محلول و نامحلول در بذر کتان ، حرکات روده ، پیشگیری از یبوست را بهبود می بخشد و سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند. علاوه بر این ، دارای خواص پربیوتیکی است که به تغذیه باکتریهای مفید روده کمک می کند.
کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت
تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم بذر کتان می تواند به کنترل سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. ترکیبات لیگنتیک و فیبر موجود در این دانه جذب قند را کند کرده و نوسانات ناگهانی قند خون را کاهش می دهد.
خواص ضد سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن
Logans در بذر کتان دارای خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی است که می تواند از برخی سرطان ها ، به ویژه سرطان پستان و پروستات جلوگیری کند. با تقویت سیستم ایمنی بدن ، این دانه باعث می شود بدن در برابر عوامل بیماری زا مقاوم تر شود.
سلامت پوست و مو را بهبود می بخشد
بذر کتان نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و مو با اسیدهای چرب امگا -3 ، ویتامین E و آنتی اکسیدان های قوی دارد. این دانه رطوبت پوست را حفظ می کند ، التهاب پوست را کاهش می دهد ، از چین و چروک جلوگیری می کند و آکنه را بهبود می بخشد. علاوه بر این ، مصرف منظم آن ریشه مو را تقویت می کند ، از ریزش مو جلوگیری می کند و درخشش و نرمی مو را افزایش می دهد.
نحوه استفاده از بذر کتان
برای لذت بردن از خواص منحصر به فرد کتان ، می توان آن را به روش های مختلفی گنجانید و به اسموتی ها و ماست ، همراه با سالاد و سوپ ، استفاده در نان ، کیک و شیرینی و استفاده از پودر با آب یا نوشیدنی می افزاید. از این دانه استفاده کرد.
بذر کتان با مواد بسیار مغذی یکی از سالم ترین و مفیدترین دانه های خوراکی است. از تقویت قلب و گوارشی گرفته تا کمک به کاهش وزن و محافظت در برابر بیماری ها ، این دانه کوچک اما قدرتمند می تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. با ترکیب آن در یک رژیم غذایی روزانه ، می تواند از خواص بی شماری آن بهره مند شود.
اسیدهای چرب امگا -3
بذر کتان منبع خوبی از اسید آلفا لینولنیک ، نوعی اسید چرب امگا -3 است که برای سلامت قلب مهم است و عمدتاً در غذاهای گیاهی یافت می شود. یکی از دو اسید چرب ضروری تهیه غذاهایی است که می خورید زیرا بدن شما آنها را تولید نمی کند. مطالعات حیوانات نشان می دهد که بذر کتان ممکن است به کاهش التهاب و جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ های خونی قلب شما کمک کند. بشر
خواص بذر کتان برای محافظت از سرطان
بذر کتان سرشار از لیگنون است که ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خاصیت قوی آنها در مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند. جالب اینجاست که این دانه 2 تا 5 برابر بیشتر از سایر غذاهای گیاهی رباط است. برخی از مطالعات مصرف بذر کتان را به خطر کمتری از سرطان پستان مرتبط کرده است. مطالعات حیوانات و تجربی همچنین نشان می دهد که بذر کتان از سرطان روده بزرگ ، پوست ، خون و ریه ها محافظت می کند.
فیبر پر از فیبر
فقط 2 قاشق غذاخوری (1 گرم) از بذر کتان آسیاب شده حاوی 2 گرم فیبر است که به ترتیب 1 و 2 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای زنان و مردان است. – برای حمایت از سلامت روده و بهبود منظم روده توسط باکتری های روده تخمیر می شود.
در حالی که فیبر محلول آب را در روده شما جذب و کند می کند ، که ممکن است به تنظیم قند خون و کلسترول پایین تر کمک کند ، فیبر نامحلول باعث افزایش حجم مدفوع می شود ، که ممکن است از یبوست و حرکات منظم روده جلوگیری کند. تقویت
خواص بذر کتان برای پوست و مو
Alpha Linoleic Acid موجود در بذر کتان یکی از چربی های مفید برای سلامت پوست و مو است. همچنین ، وجود ویتامین های گروه B در بذر کتان از خشکی پوست جلوگیری می کند و در بهبود و از بین بردن آکنه ، روزاسه و اگزما مؤثر است. خوردن بذر کتان نیز در بدن سازی بدن تأثیر دارد و یک مرطوب کننده طبیعی است.
اگر می خواهید پوست ، مو و ناخن سالم داشته باشید ، توصیه می شود 2 قاشق غذاخوری بذر کتان یا 2 قاشق غذاخوری روغن بذر کتان را به غذاهای روزانه خود اضافه کنید. همچنین می توانید از ضربان کتان روی پوست استفاده کنید.
خواص بذر کتان در پیشگیری از دیابت
مصرف بذر کتان 5 ٪ دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. محققان در حال تحقیق بیشتر هستند. توصیه می کنیم روزانه یک یا دو قاشق چایخوری بذر کتان را به غذاهای خود اضافه کنید.