سلامت خانواده

رمز و راز هضم کودکان ؛ از قلب های مرموز گرفته تا آلرژی های پنهان – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

فرید ایمانزاده ، متخصص اطفال ، معده متخصص و استاد دانشگاه شهید بهشی ، به خبرگزاری مهر گفت: “شایع ترین مشکلات گوارشی برای کودکان شامل سوزش سر دل ، اسهال ، استفراغ ، یبوست ، رفلاکس و کولیک است.” ریفلاکس معده در نوزادان به دلیل زودرس عضلات اسفنکتر معده طبیعی است و معمولاً تا یک ساله برطرف می شود. کولیک نوزاد نیز به دلیل عضلات شکمی و لگن است که از 6 روز شروع می شود و تا 6 ماه بهبود می یابد.

تشخیص و درمان آلرژی غذایی در کودکان

وی افزود: علائم آلرژی غذایی شامل وجود خون یا مخاط در مدفوع ، اسهال ، استفراغ و التهاب پوست. برای تشخیص ، آزمایش های مدفوع برای بررسی گلبولهای سفید و قرمز ، کالپروتکتین و تحمل لاکتوز انجام می شود.

ایمان زاده ادامه داد: شایع ترین علت حساسیت به مواد غذایی در کودکان پروتئین شیر گاو است ، اما تخم مرغ ، گندم ، بادام زمینی ، آجیل و غذاهای دریایی نیز می تواند باعث آلرژی شود. در موارد شدید ، حذف لبنیات و جایگزینی آن با دریچه های بدون لاکتوز یا فرمول های هیدرولیز شده توصیه می شود.

التهاب روده و آزمایش های مرتبط

وی افزود: التهاب در کودکان با علائمی مانند اسهال مزمن ، یبوست ، درد شکم (به ویژه در زیر ناف یا پهلو) ، پوست ، چشم یا مفصل همراه است. برای تشخیص ، آزمایش های مدفوع برای بررسی گلبول های سفید و قرمز و کالپروتکتین انجام می شود.

درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و سرفه در کودکان

ایمان زاده خاطرنشان کرد: بیماری های ویروسی تنفسی در فصل سرما شایع است. بهترین راه برای جلوگیری از ماسک جلوگیری از تماس با بیماران و مشاهده بهداشت است. درمان شامل استفاده از سرم شستشوی بینی و گلو است.

به گفته او ؛ در صورت افزودن عفونت باکتریایی ، آنتی بیوتیک هایی مانند آزیترومایسین ضروری هستند.

حساسیت لاکتوز و گزینه های جایگزین شیر گاو

در پایان ، وی گفت ، عدم تحمل لاکتوز به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز است ، در حالی که آلرژی شیر به دلیل پاسخ به پروتئین شیر گاو رخ می دهد. در صورت عدم تحمل لاکتوز ، می توان از دریچه های بدون لاکتوز استفاده کرد. در موارد آلرژی شدید ، شیر هیدرولیز یا اسیدهای آمینه مانند نئووسیت و الفبینو توصیه می شود. استفاده از شیر سویا فقط برای مدت زمان کوتاهی مجاز است ، زیرا کودکان نیز ممکن است نسبت به آن حساس باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا