یک معجزه کوچک اما عالی برای سلامتی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار خبرنگار خبرنامه Mehr ؛ کنجد یکی از مغذی ترین دانه های خوراکی است که مدت هاست در داروهای سنتی و رژیم های غذایی سالم جایگاه ویژه ای بوده است. این بذر کوچک اما مبهم از نظر مواد مغذی بسیار زیاد است و نقش مهمی در سلامت بدن دارد که یکی از محبوب ترین دانه های خوراکی است که مدت هاست در سبد غذایی بسیاری از فرهنگ ها وجود دارد. علاوه بر طعم خوشمزه ، این دانه مغذی سرشار از مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای بدن است.
مغذی
کنجد حاوی پروتئین ، فیبر ، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب است. همچنین از نظر کلسیم ، منیزیم ، آهن و روی بسیار زیاد است که به تقویت استخوان ها ، بهبود عملکرد مغز و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
وابسته به عروق عروقی
یکی از مهمترین خصوصیات کنجد ، تأثیر مثبت آن بر سلامت قلب است. چربی های اشباع نشده در کنجد باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) در خون می شود. این ویژگی از بیماری قلبی عروقی جلوگیری می کند و فشار خون را متعادل نگه می دارد.
در کاهش استرس و تقویت اعصاب مؤثر است
کنجد حاوی ترکیباتی مانند ویتامین های B و منیزیم است که نقش مهمی در کاهش استرس ، بهبود کیفیت خواب و تقویت سیستم عصبی دارند. مصرف منظم این دانه می تواند به کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند.
محافظ پوست و مو
روغن کنجد به دلیل ترکیبات ویتامین E و آنتی اکسیدان به حفظ سلامت پوست و مو کمک می کند. استفاده از روغن کنجد روی پوست از چین و چروک جلوگیری می کند و آن را نرم و نرم می کند. همچنین ، استفاده از آن می تواند از ریزش مو جلوگیری کند و رشد مو را تقویت کند.
کنجد ، این دانه کوچک اما با ارزش ، با خواص بی شماری ، می تواند نقش مهمی در حفظ سلامت بدن داشته باشد. از جمله آن در رژیم غذایی روزانه ، به عنوان دانه خام ، قابلمه ، روغن یا حتی عیاشاین می تواند یک گام مؤثر در جهت حفظ سلامتی باشد.
مواد مغذی کنجد ؛ انرژی -غنی
کنجد منبع غنی پروتئین ، فیبر ، اسیدهای چرب ضروری ، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مانند کلسیم ، منیزیم ، آهن ، روی و فسفر است. این مواد مغذی کنجد را به یکی از سالم ترین گزینه های غذایی تبدیل کرده است که به تقویت سیستم ایمنی بدن ، سلامت قلب و بهبود عملکرد بدن کمک می کند.
خواص شگفت انگیز کنجد
محافظت از سلامت قلبی عروقی ؛ کنجد حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده ، به ویژه امگا -3 و امگا -3s است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می کند. این ویژگی از سفتی اژادیناین مانع از حمله قلبی و سکته مغزی می شود و فشار خون را متعادل نگه می دارد.
استخوان ها تقویت و جلوگیری از پوکی استخوان ؛ کنجد منبع غنی کلسیم ، فسفر و منیزیم است که نقش مهمی در رشد و استحکام استخوان دارد. استفاده منظم از کنجد ، به ویژه برای کودکان در حال رشد ، زنان باردار و سالمندان ، برای جلوگیری از تراکم استخوان و پوکی استخوان توصیه می شود.
بهبود عملکرد و حافظه مغز ؛ مغز برای عملکرد بهتر به اسیدهای چرب سالم احتیاج دارد. لیگیس و ویتامین B6 در کنجد به بهبود عملکرد شناختی ، افزایش غلظت و کاهش خطر بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل کمک می کند. همچنین منیزیم و ترپتوفان در کنجد موجود در کنجد تأثیر مثبتی در کاهش استرس ، اضطراب و بهبود خواب دارد.
سلامتی پوست و مو را حفظ کنید. ویتامین E ، روی و آنتی اکسیدان های موجود در کنجد از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند و آن را شاد و ظریف نگه می دارد. روغن کنجد یک مرطوب کننده طبیعی است که به تسکین پوست خشک کمک می کند. همچنین ، مصرف کنجد از ریزش مو جلوگیری می کند و رشد و تقویت مو را تقویت می کند.
تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت ؛ کنجد دارای ترکیبات فیبر و ضد دیابتی بالایی است که به کاهش مقاومت به انسولین کمک می کند. مصرف منظم میزان قند خون را تنظیم می کند و از نوسان ناگهانی قند در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری می کند.
افزایش انرژی و تسکین خستگی. به دلیل وجود ویتامین های پروتئین ، آهن و گروه B ، کنجد می تواند گزینه ای ایده آل برای انرژی روزانه باشد. افرادی که احساس ضعف و خستگی می کنند می توانند با مصرف این دانه با ارزش ، سطح انرژی خود را افزایش دهند.
این دانه مغذی به طرق مختلف ، از جمله خام یا سرخ کردن ، استفاده عیاشهالوا عیاشروغن کنجد و اضافه کردن آن به انواع نان و شیرینی می تواند بخشی از یک رژیم غذایی روزانه باشد.
خواص کنجد برای مو
کنجد حاوی پروتئین ، آهن و روی این برای سلامتی فولیکول های مو مفید است. این روغن به دلیل ویتامین E و اسیدهای چرب مفید می تواند به کاهش ریزش مو کمک کند. شما می توانید از خواص آن برای تحریک رشد مو و افزایش ضخامت مو با روغن کنجد ماساژ روی پوست سر استفاده کنید.
سلامت کنجد و استخوان
کنجد سرشار از منیزیم ، کلسیم و فسفر است که مواد معدنی مهم برای سلامت استخوان هستند. این دانه روغنی از کاهش تراکم استخوان جلوگیری می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. افرادی که به دلیل حساسیت به معده خود نباید لبنیات را مصرف کنند ، می توانند از خصوصیات کنجد با پوست لذت ببرند. از آنجا که پوست کنجد منبع غنی کلسیم است و به سلامت استخوان کمک می کند.
خواص کنجد برای کودکان
در ترکیبات کنجد ، مواد مغذی مانند پروتئین ، کلسیم و چربی های مفید وجود دارد که به رشد استخوان ها و عضلات کودکان کمک می کند. اسیدهای چرب و مواد مغذی این روغن نیز برای تقویت عملکرد مغز کودکان مفید است.
کنجد و افزایش وزن
کنجد سفید منبع غنی کالری ، فیبر و چربی سالم است که به افزایش وزن سالم کمک می کند. افرادی که به دنبال اضافه وزن طبیعی هستند می توانند از خواص کنجد سفید برای چاقی سالم استفاده کنند. بهتر است برای اطلاعات در مورد میزان استفاده از کنجد سفید برای چاقی ، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
کنجد
افزایش شیر مادر یکی از خصوصیات کنجد در شیردهی است. این دانه روغن به دلیل کلسیم و مواد مغذی به تقویت شیر مادر کمک می کند. زنانی که حجم شیر کمی دارند و کودک آنها کاملاً پر نیست ، می توانند پس از مشورت پزشک و تحت نظارت یک متخصص تغذیه ، از این ماده مغذی استفاده کنند.
کنجد سفید بهتر است یا سیاه؟
کنجد سفید ؛ بیشتر توصیه می شود که کلسیم ، منیزیم و فیبر فراهم شود و به بهبود سلامت استخوان ، کاهش فشار خون و تقویت پوست و مو کمک کند.
کنجد سیاه ؛ این ماده آنتی اکسیدانی بالاتری ، آهن و اثرات مثبت بیشتر بر سلامت قلب ، کبد و هضم دارد. همچنین برای جلوگیری از موهای سفید و تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثرتر است.
کنجد این ماده کوچک اما سرشار از داروهای دارویی و غذایی است که می تواند اثرات مثبتی بر سلامت قلب ، استخوان ، مغز و پوست داشته باشد. ترکیب این ماده در یک رژیم غذایی روزانه نه تنها کیفیت زندگی را بهبود می بخشد بلکه از بسیاری از بیماری های مزمن نیز جلوگیری می کند.