دیابت با سنبله قندها/ دیابتی ها سیب زمینی پخته شده می خورند یا سرخ شده؟

نهایی بههانی: یک متخصص تغذیه به سؤال دیابتی هایی که سیب زمینی یا سرخ شده مصرف می کنند پاسخ می دهد: در صورت پختن سیب زمینی ، پوره ، خرد شده یا الاستیک ، این روش از شاخص گلیسمی سیب زمینی. این مقدار زیادی افزایش می یابد و سنبله قندی ایجاد می شود.
دکتر محمد امانی ، متخصص تغذیه و رژیم غذایی ، در مصاحبه خبری آنلاین گفت: “اگر سیب زمینی پخته شود ، پوره ، خرد شده یا از بین برود ، این روش شاخص گلیسمی سیب زمینی و قندهای سنبله را افزایش می دهد.” یعنی قند خون با سرعت بسیار بالاتر افزایش می یابد. سنبله افزایش ناگهانی قند خون پس از غذا است. این اتفاق می افتد که بدن به طور موثری انسولین را برای تنظیم قند خون ترشح نمی کند یا در ابتدا انسولین در دیابتی ها با شروع جذب قند غذایی است.
استفاده از چربی ها در کنار کربوهیدرات
دکتر امانی می گوید: سیب زمینی سرخ شده دارای شاخص گلیسمی پایین تر از سیب زمینی و پوره پخته شده است و باعث ایجاد سنبله قندی نمی شود. هر وقت کربوهیدرات ها در کنار چربی یا روغن مصرف می شوند ، میزان قند خون را افزایش نمی دهد. چربی ها باعث می شود مواد غذایی در دستگاه گوارش طولانی تر و هضم و جذب بعداً شوند. اگر افزایش وزن ندارید و چاق نیستید ، می توانید به جای سیب زمینی پخته شده از سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید ، اما هرگز نباید فراموش کنید که سیب زمینی سرخ شده کالری بالایی دارد. حتی دیابتی ها اگر می خواهند چای را با میوه خشک مانند خرما ، انجیر یا انواع توت ها مصرف کنند ، بهتر است از دو بثورات استفاده کنید. اینها واحدهای چربی هستند که باعث ایجاد سنبله قند نمی شوند و به سرعت قند خون را بالا نمی برند.
سیب زمینی پخته شده بهتر از پوره
نشاسته ماده اصلی سیب زمینی است و یک اجاق گاز بین 1 تا 2 کالری انرژی دارد و کمی پروتئین و تقریباً لاغر است. در مقایسه ، میزان اندامهای گلیسمی سیب زمینی آب پز کمتر از پوره است. شاخص گلیسمی در فر ، روشهای کبابی و سرخ کردن سیب زمینی کاهش می یابد ، اما مصرف روغن در روش سرخ کردن مشکل ساز است. در مورد سیب زمینی های پخته شده و خنک شده ، زیرا حاوی نشاسته هستند ، یک ماده فیبر ملین است و از افزایش وزن سریع جلوگیری می کند.
سیب زمینی ها گرسنه نمی شوند
سیب زمینی های اجاق گاز برای هضم بیشتر از سیب زمینی های آب پز و پوره و گرسنگی فرد بعداً نیاز دارند. دلیل این امر این است که با استفاده از اجاق گاز یا سیب زمینی کبابی ، ذرات نشاسته رطوبت خود را از دست می دهند و به آنزیم های دستگاه گوارش می توان برای هضم و جذب نشاسته دسترسی پیدا کرد و غذای بعدی به روده منتقل می شود ، گلوکز بیشتر جذب می شود و بعداً گلوکز می شود. جذب می شود و گلوکز را پایین می آورد. این باعث افزایش ناگهانی قند خون و گرسنگی زودهنگام نمی شود ، اما اگر شما یک ورزشکار هستید و می خواهید پس از تمرین کربوهیدرات ها سریعتر هضم و جذب کنید و نیاز به افزایش سریع قند خون ، خوردن سیب زمینی به شکل پوره بدون کره و چربی بشر
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین