توصیه سازمان بهداشت جهانی: به جای نمک معمولی از نمک دیگری استفاده کنید
براساس برآورد سازمان بهداشت جهانی ، 1.5 میلیون کشته در سراسر جهان بیش از حد مصرف نمک هر سال است.
یورو نیوز در یک خبرنامه نوشت: ده ها سال کاهش مصرف نمک بخشی از یک راهنمای بین المللی تغذیه بوده است. دلیل این توصیه نیز واضح است: مصرف بیش از حد سدیم در نمک می تواند به سلامتی آسیب برساند.
مصرف زیاد سدیم خطر فشار خون بالا را افزایش می دهد ، مشکلی که میلیون ها نفر از افراد در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است (از جمله تقریباً یک سوم بزرگسالان).
فشار خون بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سکته مغزی و بیماری کلیوی را افزایش می دهد.
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که مصرف روزانه سدیم نباید بیش از 2 گرم باشد ، اما میانگین مصرف روزانه افراد بیش از دو برابر این مقدار است (حدود 1.5 گرم در روز).
در سال 2 ، کشورهای عضو متعهد شدند که 30 درصد مصرف سدیم را در جمعیت خود کاهش دهند. اما این هدف بسیار چالش برانگیز است و بیشتر کشورها به احتمال زیاد به این هدف دست می یابند. به همین دلیل ، سازمان بهداشت جهانی این هدف را برای سال 2 افزایش داده است.
یکی از بزرگترین موانع برای کاهش مصرف نمک این است که افراد باید به طعم و مزه کمتر خوشمزه عادت کنند و همچنین روشهای سنتی پخت و پز را تغییر دهند. این برای هر دو افرادی که در خانه و صنایع غذایی آشپزی می کنند چالش برانگیز بوده است.
این هفته ، سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل های جدیدی را منتشر کرده است که توصیه می شود نمک معمولی را با گزینه های دیگری برای سدیم کمتر جایگزین کند.
یکی از مهمترین گزینه های نمک معمولی ، نمک غنی از پتاسیم است. در این نوع نمک ، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین می شود.
پتاسیم یک ماده معدنی اساسی است که در تمام عملکردهای بدن نقش مهمی ایفا می کند. یکی از دلایل اصلی سودمندی میوه ها و سبزیجات تازه ، محتوای پتاسیم زیاد آنها است و جالب اینجاست که در حالی که افراد بیش از حد سدیم مصرف می کنند ، بسیاری از آنها به اندازه کافی پتاسیم دریافت نمی کنند.
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که روزانه پتاسیم مصرف شود ، اما در بسیاری از کشورها مصرف واقعی پتاسیم بسیار کمتر است.
کارشناسان می گویند نمک غنی از پتاسیم با کاهش مصرف سدیم و افزایش مصرف پتاسیم به بدن سالم کمک می کند. هر دو عامل می توانند فشار خون را کاهش دهند.
مطالعات نشان داده است که جایگزین کردن نمک معمولی با نمک غنی از پتاسیم ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سکته مغزی و مرگ زودرس را کاهش می دهد.
مطالعات مدل سازی پیش بینی کرده است که مصرف گسترده این نوع نمک می تواند هر سال صدها هزار نفر از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی (مانند سکته مغزی و سکته قلبی) را کاهش دهد.
مهمترین مزیت این جایگزینی این است که نمک غنی از پتاسیم می تواند به جای نمک معمولی به طور مستقیم استفاده شود ، زیرا ظاهر ، استفاده و طعم آن تقریباً مشابه است.
در بزرگترین آزمایش تاکنون در مورد این نوع نمک ، بیش از 5 ٪ از مردم هنوز پس از 5 سال از آن استفاده کرده اند.
موانعی در راه گسترش مصرف نمک با سدیم کمتر
موانع مختلفی برای گسترش این نمک وجود دارد. افراد مبتلا به بیماری پیشرفته کلیه نمی توانند پتاسیم را به درستی از بین ببرند ، بنابراین این محصول برای آنها مناسب نیست.
اگرچه شامل گروه کوچکی از جمعیت است ، برای جلوگیری از آن ، باید یک برچسب مناسب در محصولات نمکی غنی شده با پتاسیم وجود داشته باشد.
از طرف دیگر ، کلرید پتاسیم از کلرید سدیم گران تر است و در حال حاضر به عنوان یک محصول خاص و با قیمت بالا فروخته می شود.
اگر به دنبال این محصول هستید ، ممکن است نامهای نمک کم یا پتاسیم را نیز مشاهده کنید. یک نظرسنجی در سال 2 نشان داد که نمک های کم مصرف در تنها نه کشور (عمدتاً کشورهای با درآمد بالا) در دسترس بوده و تا 5 برابر معمولی قیمت دارند.
کارشناسان می گویند زنجیره تأمین باید بیشتر از کلرید پتاسیم مبتنی بر مواد مغذی تولید شود.
نمک غنی از پتاسیم نیز باید در فروشگاه ها به همراه نمک معمولی ارائه شود تا افراد بتوانند آن را به راحتی پیدا کنند.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین