۷۰ درصد تشخیص بیماریها توسط آزمایشگاهها صورت میگیرد
شهروز همماتی ، رئیس کنگره ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی ، با اشاره به بیست و دومین کنگره ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی به عنوان پیشرفت فناوری نوآورانه در پزشکی آزمایشگاهی ، در تاریخ 1-8 مه 2008 مرکز کنفرانس برج میللاد برگزار می شود. این که آزمایشگاه های پزشکی اطلاعات مفیدی را برای پزشکان و متخصصان سیستم بهداشت در کشور ارائه می دهند و اطلاعات مفیدی را برای جلوگیری از بیماری ها ، ارزیابی خطر ، تشخیص ، پیش آگهی ، درمان و نظارت بر درمان بیماران ارائه می دهند ، که به نوبه خود باعث تصمیم بالینی مناسب و مؤثر می شود.
وی گفت: “در سالهای اخیر ، پیشرفت های مهم فن آوری در پزشکی آزمایشگاهی ، تشخیص بالینی بیماری ها را به شدت بهبود بخشیده و کیفیت مراقبت از بیمار را افزایش داده است.” این نوآوری های فناوری یک ویژگی منحصر به فرد به سیستم بهداشت و درمان کشور در زمینه تشخیص آزمایشگاهی اضافه کرده است.
Hemmati با بیان اینکه پیشرفت های تکنولوژیکی منجر به ژنومیک مدرن ، پروتئومیکس و متابولومیکس در زمینه های مختلف پزشکی شده است ، گفت: “امروز ما شاهد استفاده از تلفن های هوشمند و تراشه های آزمایشگاهی و حتی روش های POCT هستیم.”
رئیس کنگره گفت: “ما امیدواریم که بتوانیم به کاربردهای روشهای جدید و چالش های آن در تشخیص سریع بیماری ها و سرطان ها در جنبه های مختلف بپردازیم.”
وی با اشاره به استراتژی های مربوط به خدمات آزمایشگاهی منصفانه و پایدار ، گفت: طبق قانون اساسی و اولین محور منشور حقوق بیمار ((دریافت بهینه خدمات بهداشتی و درمانی مناسب حق بیمار است) ، دستورالعمل ها و تصمیم گیری ها وجود دارد ، از جمله تصمیمات ، از جمله تصمیم گیری ها. علوم ، ما شاهد دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی و چالش های جدی در مناطق محروم کشور خواهیم بود.
Hemmati گفت: اکنون فارغ التحصیلان جوانان جامعه آزمایشگاه به جای کار در زمینه فنی خود ، علاقه مند به کار در تجارت هستند.
Hemmati مجدداً تأکید کرد: کنگره کیفیت ایده های جدید را به سیستم بهداشتی کشور از جمله غربالگری نوزادان و سیستم ارزیابی کیفیت معرفی کرد و در دوره تاج ، ما همچنین در تشخیص و کنترل بیماری و آزمایشگاه ها با سیستم بهداشتی کار کردیم. دستگاه های PCR با نمونه گیری و آزمایش بیماران به کنترل بیماری کمک کرده اند. اما نه تنها مورد توجه جامعه آزمایشگاهی کشور قرار نگرفت ، بلکه سعی در کاهش این اقدامات نیز داشت.
وی گفت: ارز ترجیحی از بین رفته است و آزمایشگاه ها برای پرداخت کیت ها باید 5 برابر قیمت سال بپردازند و مکانیسم پرداخت ما هنوز نامشخص است و همچنین تعرفه خدمات آزمایشگاهی در نیمه دوم سال بشر افزایش هزینه ها تغییر نکرده است و می گوید بهبود خدمات آزمایشگاهی شامل تعداد زیادی از عوامل زنجیره ای است و نقص در یک حلقه ممکن است باعث شود این روند این روند را مختل کند.
Hemmati گفت که یکی از مهمترین عوامل این فرآیند قیمت کیت و تجهیزات آزمایشگاهی است. و تأثیرات آن بر تعرفه های آزمایشگاهی در طی چندین جلسه مورد بررسی قرار گرفت و راه حل های علمی قابل اجرا بدون افزایش پرداخت جیب بیماران ارائه شد و در نظر گرفته شده بود که راه حلی را برای آزمایشگاه ها فراهم کند که متأسفانه در اختیار آزمایشگاه ها قرار گیرد. تاکنون هیچ اقدامی توسط دولت صورت نگرفته است.
وی افزود: واضح است که افزایش نرخ ارز و تحریم های اقتصادی و محدودیت در خرید کیت ها و تجهیزات آزمایشگاهی در ارائه خدمات مؤثر خواهد بود ، بنابراین دولت باید پاسخگو باشد و از طریق برنامه ریزی به موقع و سریع وارد موضوع شود. ، به جای مسئله. سکوت کنید و اقدام نکنید.
5 ٪ از بودجه بهداشتی کشور در بخش آزمایشگاه هزینه می شود
Hemmati خاطرنشان كرد: حدود 5 ٪ از بودجه سلامت كشور در بخش آزمایشگاه هزینه می شود و مستند است كه تشخیص ، پیشگیری و پیروی از درمان بیماری توسط آزمایشگاه ها انجام می شود.
وی تأکید کرد که یک سیستم بهداشتی و درمانی کارآمد باید بداند که عدم هزینه در خدمات آزمایشگاهی می تواند عواقب منفی زیادی برای سیستم بهداشتی کشور به همراه داشته باشد. کاهش بودجه آزمایشگاهی بالا منجر به استفاده از تجهیزات قدیمی و غیر استاندارد می شود که باعث کاهش دقت نتایج آزمایش می شود. همچنین ، تشخیص دیررس بیماریهای مزمن مانند دیابت و سرطان باعث افزایش هزینه های درمانی چندین بار و فشار زیادی به بیماران و سیستم بهداشتی کشور می شود.
“عدم سرمایه گذاری در سیستم بهداشتی در بخش آزمایشگاهی می تواند توانایی کشور در مدیریت بحران های بهداشتی مانند همه گیر و اپیدمی را کاهش دهد و عدم دسترسی به آزمایشات دقیق و سریع روند تشخیص و درمان و افزایش نارضایتی را طولانی تر می کند.” بیماران و پزشکان خواهند بود.
وی افزود: عدم توجه به زیرساخت های تشخیصی و چالش های پیش روی متخصصان در این زمینه می تواند عواقب جبران ناپذیری برای سلامت جامعه داشته باشد. تأخیر در تشخیص بیماری ها ، افزایش هزینه های درمانی ، کاهش کیفیت کیفیت خدمات و حتی مهاجرت نخبه ، همه عواقب غفلت از این بخش حیاتی است. اما در میان این بحران ها ، فرصت هایی برای رشد ، تکامل و ارتقاء وضعیت علوم آزمایشگاهی وجود دارد که باید با امید ، دانش و تلاش جمعی آنها از آنها استفاده کنیم.