۲ هشدار در مورد مصرف دلخواه ملاتونین
به گفته News Online ، بارها با مسئله بی خوابی یا سختی روبرو شده است ، و ما به هزار و یک راه برای رفع آن متوسل شده ایم تا بتوانیم راحت بخوابیم. یکی از دلایل بی خوابی ترشح کم هورمون ملاتونین در مغز است. این هورمون در تاریکی فعال می شود و بدن را برای خواب آماده می کند.
به گفته ایران ، ملاتونین به دلایل مختلف در برخی افراد ترشح می شود و منجر به بی خوابی یا خواب سخت می شود. یکی از روشی که معمولاً برای بهبود و تنظیم ساعات خواب استفاده می شود ، مصرف ملاتونین در یک مکمل ، قرص یا کپسول است تا افراد بتوانند به طور مصنوعی همان تأثیراتی را که این هورمون روی بدن دارد القا کنند.
با این حال ، برخی از افراد به طور خودسرانه و بدون نسخه پزشک. سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف خودسرانه ملاتونین هشدار داده است.
در همین راستا ، ما با دکتر نازیلا یوسف ، رئیس دفتر نظارت و نظارت بر سازمان غذا و داروی گفتگوی کوتاهی داشتیم. وی به سه نکته کلیدی اشاره کرد که می توانید در زیر بخوانید.
۱ مصرف ملاتونین می تواند در شرایط خاص و کوتاه مدت مفید باشد ، اما نیاز به آگاهی و احتیاط دارد ، اگرچه ملاتونین در دوزهای کم و معمولاً برای کوتاه مدت نیست. اما استفاده دلخواه یا طولانی مدت آن می تواند مشکلاتی از قبیل سردرد ، سرگیجه ، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز و تغییر خلق و خوی ایجاد کند. مصرف بیش از حد ممکن است ترشح طبیعی این هورمون به بدن را مختل کند و تولید آن را به ویژه در افراد جوان کاهش دهد.
۲ عوارض احتمالی شامل سردرد ، سرگیجه ، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز و تغییر خلق و خوی است. اگر استفاده از ملاتونین طولانی مدت و غیرمجاز باشد ، ممکن است هورمونهای باروری را تحت تأثیر قرار دهد یا پاسخ ایمنی را تغییر دهد.
۳ افرادی که باردار یا شیرده هستند یا مبتلایان به بیماری های اساسی مانند دیابت ، فشار خون بالا یا اختلالات ایمنی بدن باید قبل از مصرف ملاتونین با یک پزشک یا داروساز مشورت کنند.
۴ خود ملاتونین مستقیماً اعتیاد آور نیست ، اما استفاده طولانی مدت و طولانی مدت آن ممکن است منجر به اختلال در تنظیم خواب و هورمون ها شود. به همین دلیل ، مشاوره پزشک خود قبل از استفاده توصیه می شود.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین