تاکید ظفرقندی بر پیشگیری از حوادث جادهای و سرطانها
وزیر بهداشت و آموزش پزشکی ، محمد رضا زافارگندی ، امروز در بیست و دومین مجمع کمک نجات اشورا ، ضمن قدردانی از نیکوکارانی که به بیماران خدمت کرده اند ، از حضور و تلاش های ارزشمند دکتر فتحیان نیز قدردانی می کنند.
وی با اشاره به همزمانی این گردهمایی با تولد امام حسین (AS) ، تأکید کرد که فلسفه وجودی این مجموعه از روح خودکشی و فداکاری گرفته شده است ، که در این زمان مبارک به طور فزاینده ای جذاب است.
وی گفت: این مراسم در روزهای فرخنده برگزار می شود ، که شامل آغاز ماه شانبان و امامان پیامبر (ص) علاوه بر 12 فوریه است. به همین مناسبت ، با نهایت احترام و فداکاری ، ما وضعیت عالی پیامبر (صلح بر او) را جشن می گیریم و امیدواریم که در مسیر رضایت و اهداف عالی آنها قدم بگذاریم.
ظفرگندی همچنین اظهارات دکتر فتاتی را ستود و از خدمات ارائه شده ستایش کرد و گفت: “این مسیر مسیری است که در طول دفاع مقدس دنبال شد.”
وی با یادآوری فداکاری های کادر در آن زمان ، خاطرنشان کرد: نجاتگران ، به ویژه در خط مقدم ، نقش بی نظیری در سازماندهی و ارائه خدمات پزشکی داشتند.
زفرقندی به تلاشها و اخلاق بی وقفه دکتر فتحیان اشاره کرد و گفت: “در سخت ترین شرایط ، آنها همیشه تیم های امدادی را با روحیه بالا همراهی می کردند.”
وی با اشاره به نقش حیاتی امدادگران در تصادفات و بحران ها ، خاطرنشان کرد: همان نیازهای موجود در طول جنگ تحمیل شده برای زخمی ها امروزه در حمایت از بیماران مبتلا به بیماری های شدید ادامه می یابد.
در همین راستا ، وی شکل گیری امام حسین (As) را به یاد آورد ، که می گوید: “مردم مردم خدا نعمت های خدا هستند” و تأکید کرد که این سرویس مقدس نباید خسته شود ، بلکه باید مورد تقدیر و انگیزه قرار گیرد تا ادامه یابد مسیر باشد
زقغاردی ابراز رضایت از ادامه و رشد این خیریه در طی بیش از دو دهه فعالیت ، آن را درخت محکم خواند که در ریشه های مثمر ثمر و جامد قرار دارد. وی همچنین خاطرنشان کرد: دکتر فتییان با کنار گذاشتن سایر فعالیت های خود ، تمام قدرت خود را برای پیشبرد این مأموریت بشردوستانه که جای قدردانی و احترام دارد ، صرف کرده است.
ظفرقندی در ادامه اظهار داشت: در آیات قرآن کریم ، معیار حق و غلط به زیبایی کشیده می شود. خداوند متعال با توصیف این مفهوم اظهار داشت که وقتی سیل جریان می یابد ، کفی روی سطح آب ظاهر می شود ، یا وقتی فلز ذوب می شود و آب روی آن ریخته می شود ، کف ها روی سطح آن شکل می گیرند. اما این کفها ناپایدارند و با آرام شدن شرایط، از بین میروند و آنچه باقی میماند، حقیقتی است که برای مردم سودمند است: «فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا یَنفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِی الْأَرْضِ» (رعد، ۱۷).
وی تأکید کرد: بسیاری از سر و صداهای هیاهو و زودگذر ، مانند کفهای روی آب ، موقت هستند و با گذشت زمان ناپدید می شوند ، اما آنچه ماندگار است ، اقداماتی است که به نفع مردم است. ما امیدواریم که همانطور که خدا دستور داده است ، هر یک از ما به آنچه برای آینده خود ذخیره می کنیم ، فکر می کنیم ، “خوب ، quddim” ، (هاشار ، 1). بنابراین ، لازم است به گذشته خود نگاه کنیم و ببینیم که اهداف ما در انجام کارها صمیمانه و برای خیر و خیر مردم چقدر بوده است.
ظفرگندی با اشاره به اهمیت سلامتی ، افزود: “بدون شک ارائه سلامت مردم یکی از اساسی ترین نیازهای جامعه است.” مردم مایل به نادیده گرفتن بسیاری از ضروریات زندگی خود هستند ، اما هرگز نمی توانند نسبت به سلامتی فرزندان و خانواده های خود بی تفاوت باشند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: “هیچ خدمات با ارزش تر و نیاز حیاتی تر از تلاش برای حفظ و بهبود سلامت جامعه نیست.” بنابراین ، من به عنوان یک عضو کوچک در بخش بهداشت ، باید از همه نیکوکاران همه امدادگران اشورا و سایر نیکوکاران قدردانی کنم.
وی هنگام ستایش تلاش های مقامات و فعالان در این زمینه ، از جمله اساتید و مدیران دانشگاهی که همچنین نقش مهمی در ارائه مراقبت های بهداشتی در طول دفاع مقدس داشتند ، خاطرنشان کرد: تلاش های ارزشمند این بزرگان ، از جمله دکتر پیرسلی در زمینه پزشکی و پزشک گفت. رئیس دانشگاه در عرصه دانشگاهی شواهدی است که نشان می دهد این مسیر باید با همان روحیه جهادی و خودآگاهی ادامه یابد و امید است که همه در این روش مقدس قدم بگذارند تا از سلامت جامعه اطمینان حاصل کنند.
وزیر بهداشت بیشتر بر نقش اصلی پیشگیری و آموزش در زمینه بهداشت تأکید کرد: “پیشگیری و آموزش در کاهش بیماری ، به ویژه سرطان ها ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.” اگر بتوانیم به سطح تشخیص زودرس و زودرس برسیم ، بسیاری از بیماران تحت درمان قرار می گیرند.
وی افزود: در بین زنان ، سرطان پستان و در بین مردان ، سرطان پروستات شایع ترین انواع سرطان است. توجه به این نکته حائز اهمیت است که در صورت تشخیص زودرس ، هر دو این بیماری قطعی هستند.
ظفرگندی گفت: “بی اعتنایی به این امر منجر به یک بیماری ساده و درمانی به بیماری می شود که علاوه بر افزایش رنج بیمار ، هزینه های پزشکی را نیز افزایش می دهد.”
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد ، درمانهایی مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی ، با وجود هزینه های زیاد و سختی های بیمار ، به نتیجه مطلوب نرسید. بنابراین ، اقدامات سازمان یافته در این زمینه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در این رابطه ، خاطرنشان كرد: حدود بیست سال پیش ، نظرسنجی ها در كشور نشان داد كه بیش از 2 ٪ موارد سرطان پستان در مراحل سوم و چهارم تشخیص داده شده است (مرحله 1 و 2). بشر این مراحل به معنای شیوع بیماری ، متاستاز و در بسیاری موارد بی حد و حصر است.
وی افزود: به منظور کاهش این آمار نگران کننده ، یک برنامه جامع مبتنی بر آموزش و غربالگری طراحی و اجرا شد. ” در ابتدا ، آموزش لازم به گروه های دانشجویی و کارآموزان پزشکی ارائه شد و سپس به گروه های مختلف اجتماعی از جمله معلمان و کارمندان آموزش و سایر موسسات مرتبط گسترش یافت. هدف این بود که افراد با روشهای خودآزمایی و تشخیص زودرس آشنا شوند. اجرای این برنامه تأثیر قابل توجهی در کاهش موارد پیشرفته این بیماری داشت.
باید روی پیشگیری ، غربالگری و آموزش تمرکز کنید
وی گفت: “بسیاری از بیماری ها ، از جمله سرطان ، در مراحل اولیه قرار دارند و تنها یک معاینه ساده یا آزمایش قابل آزمایش دارند.” به عنوان مثال ، یک آزمایش PSA ساده می تواند به موقع احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تعیین کرده و فرد را از پیشرفت مراحل پیشرفته بیماری نجات دهد. بر این اساس ، یکی از مهمترین وظایف ما و همچنین سلامت حوزه بهداشت ، تمرکز بر پیشگیری ، غربالگری و آموزش است.
اهمیت ارتقاء سواد بهداشتی در جامعه
وزیر بهداشت در اظهارات خود با اشاره به اهمیت ارتقاء سواد سلامت در جامعه گفت: “در حال حاضر ، یکی از برنامه های مهمی که به طور جدی دنبال می شود و در آینده نزدیک برای عموم مردم مشخص می شود سواد بهداشت عمومی با افزایش آگاهی از سلامت و پیشگیری از بیماری ها ، شیوع بیماری های مختلف کاهش می یابد و روند درمانی مؤثر خواهد بود.
نگرانی از تصادفات جاده نوروز
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع حوادث جاده ای در تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: یکی از نگرانی های جدی در زمینه سلامت ، میزان مرگ و میر زیاد و خسارت ناشی از حوادث جاده ای است. متأسفانه طبق آمار ، بیش از 6000 نفر در سال در جاده های این کشور کشته شدند و بیش از 6000 مجروح شدند ، متأسفانه حدود 2 درصد از مجروحان.
وی گفت: “بخشی از این معضل به دلیل ناامنی خودروها است ، اما علاوه بر این ، نقش فرهنگ رانندگی و آموزش ایمنی جاده نیز غیرقابل انکار است.”
ظفرگندی گفت: “امسال ، دو استراتژی اساسی برای کاهش آمار در دستور کار قرار دارد که در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.” اول ، افزایش نظارت جدی تر و درگیری های پلیس راهنمایی و رانندگی ، زیرا یک راننده متخلف نه تنها زندگی وی را به خطر می اندازد بلکه ممکن است زندگی چند نفر دیگر را نیز قربانی کند. دوم ، با تمرکز بر آموزش مداوم در زمینه فرهنگ رانندگی و پیروی از اصول ایمنی ، زیرا به هشدارهای جدی و تکرار مداوم نیاز دارد.
وزیر بهداشت بر مأموریت خطرناک بخش بهداشت تأکید کرد و گفت: یکی از اصلی ترین نگرانی های مقامات این کشور جلوگیری از حوادث ناگوار و جبران ناپذیر است. توجه به پیشگیری نه تنها میزان بیماری و تصادفات را کاهش می دهد بلکه هزینه های سلامت و اجتماعی را نیز کاهش می دهد و سلامت عمومی را بهبود می بخشد.
وی گفت: “روند كاهش جمعیت جوان كشور موضوعی جدی و تأمل آمیز است.” با سرمایه گذاری های گسترده برای حمایت از جوانان جمعیت و درمان زوج های نابارور ، متأسفانه سالانه با از دست دادن هزاران جوان در رویدادهای مختلف روبرو هستیم. به عنوان مثال ، اگرچه با تلاش های فراوان ، تولد سالانه ما به 2.5 می رسد ، اما در عین حال ، ما فقط در یک سال 2.5 جوان را از دست می دهیم. این آمار حاکی از لزوم تجدید نظر در رویکردها و سیاست های بهداشتی کلان سلامت و سلامت جامعه است.
وی افزود: “این محدود به حوادث جاده ای نیست ، بلکه در مناطق دیگر مانند بیماری ها و سرطان ها نیز وجود ندارد.” در طول راه ، ما باید نگاه به مسائل را تغییر دهیم. همانطور که گفتند ؛ چشم ها باید شسته شوند ، دیگری باید دیده شود. ما باید روشهای مؤثرتری را برای حفظ سلامت جامعه با دیدگاه جدید اتخاذ کنیم.
وزیر بهداشت اظهارات خود را با اشاره به خدمات ارزشمند گروه های جهادی و خیریه ، از جمله امدادگران اشورا ، گفت: این مجموعه ها همان مسیر ایثار ، حسن نیت و خدمت به مردم و کشور را ادامه می دهند. امروز ، بسیاری از اعضای این گروه ها ، که در گذشته در صدر خدمت به عموم مردم بوده اند ، همچنان در راه سلامت جامعه قدم می گذارند.
در پایان ، وی گفت: “ما به عنوان یک عضو کوچک جامعه بهداشت ، ما وظیفه داریم در این مسیر خوب قدم بگذاریم ، مسیری که مطابق با آموزه های دینی ما باقی بماند ، چه چیزی به نفع مردم خواهد بود.” امیدوارم بتوانیم چمدان های ارزشمندی را برای آینده و آخرت خود ذخیره کنیم.
وزیر بهداشت و آموزش پزشکی ، زفرگندی ، با مشارکت سرلشکر ژنرال صفوی ، فرمانده عالی -در -CHIEF و فرمانده انستیتوی نجات اشورا به عنوان عضو افتخاری مجمع معرفی شد.