توصیه هایی به مبتلایان پوکی استخوان/مضرات نمک برای استخوان
احمد اسماعیلزاده در مورد استراتژی های تغذیه ای برای جلوگیری از پوکی استخوان گفت: برای جلوگیری از بیماری ، توصیه می شود لبنیات را از رژیم غذایی خود و سه واحد از جمله شیر و ماست خارج نکنید. ، مصرف کنید. از آنجا که پنیر و ماست حاوی نمک زیاد است و نمک زیاد باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می شود ، بهتر است کلسیم مورد نیاز بدن ، شیر و ماست را در اولویت قرار دهید.
وی افزود: در میانی ، استخوان ها معمولاً در وضعیت خوبی قرار دارند ، اما با افزایش سن ، مرحله ای به نام پوکی استخوان (چگالی استخوان کاهش می یابد) شروع می شود که می تواند با درد استخوان همراه باشد و در صورت عدم جلوگیری از آن ، پوکی استخوان. بنابراین استخوان تعادل در رژیم غذایی را حفظ می کند و توجه به مصرف منظم لبنیات اقدامات مهمی برای داشتن استخوان های سالم و قوی در پیری است.
وی گفت: “اگر ما در مرحله ای هستیم که دردهای استخوان شروع شده است ، باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای کنیم.” شامل لبنیات در یک رژیم غذایی روزانه ضروری است. همچنین به مصرف سبزیجات و میوه هایی که به ادرار قلیایی کمک می کند ، بسیار توصیه می شود ، زیرا باعث کاهش دفع کلسیم از بدن می شود و نقش موثری در تقویت و سلامت استخوان دارد.
وی گفت: در سنین پایین ، به ویژه برای زنانی که وارد یائسگی می شوند ، نیاز به مکمل های کلسیم افزایش می یابد. در این مدت ، بدن به کلسیم بیشتری نیاز دارد و سه واحد لبنیات فقط می تواند حدود 750 میلی گرم کلسیم را فراهم کند. بنابراین ، بخش باقیمانده این نیاز باید با مصرف مکمل ها جبران شود.
وی همچنین افزود: افرادی که در معرض خطر سنگ کلیه هستند باید مراقب استفاده از مکمل های کلسیم سیترات باشند ، زیرا کربنات ممکن است خطر تشکیل سنگ را افزایش دهد. توجه به این نکات می تواند در حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از عوارض پیری مؤثر باشد.
اسماعیلزاده گفت: “برای افرادی که به مکمل های کلسیم احتیاج دارند ، بسته به شرایط جسمی آنها ، توصیه می شود مکمل های کلسیم را یک یا دو بار در هفته یا حتی در برخی موارد روزانه مصرف کنید.” اما لازم به ذکر است که وضعیت ویتامین D بدن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیر کل وزارت بهداشت بهبود تغذیه گفت: “این بدان معنا نیست که مکمل کلسیم که ما مصرف می کنیم باید حاوی ویتامین D باشد.” اگرچه بسیاری از مکمل های کلسیم موجود در بازار با ویتامین D به بازار عرضه می شوند ، ویتامین D ویتامین D در بدن است ، نه آنچه در قرص موجود است.
وی گفت: “مکمل های ویتامین D باید برای تأمین نیازهای ما در مراحل بعدی به بدن وارد شوند.” بنابراین ، اگر قرص مصرف می کنید که ویتامین D ندارد ، اما سطح ویتامین D بدن شما مناسب است ، می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. به خصوص برای افراد در معرض خطر پوکی استخوان و پیری ، استفاده منظم از قرص های کلسیم بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: مکمل های کلسیم در صورت نیاز ، ورود به رژیم غذایی ، مصرف بیش از حد میوه و سبزیجات و محدود کردن مصرف گوشت قرمز از جمله عواملی است که خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد. مصرف بیش از حد گوشت قرمز به دلیل افزایش دفع کلسیم ادرار توصیه نمی شود و باید متوسط باشد.
مدیر کل وزارت بهداشت بهبود جامعه گفت: “نمک یکی از دلایل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان ، فشار خون بالا و حتی سرطان معده است.” سدیم در نمک دفع کلسیم را از طریق ادرار افزایش می دهد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
وی افزود: برای جلوگیری از این عوارض ، لازم است که نمک از کودکی تا پیری به حداقل برسد و از آن با احتیاط استفاده کند. “
اسماعیلزاده ادامه داد: به طور متوسط ، بدن انسان فقط در طول روز به یک قاشق غذاخوری نمک احتیاج دارد. اما این بدان معنا نیست که ما باید هر روز این مقدار نمک را مستقیماً مصرف کنیم. لازم به ذکر است که نمک مصرف شده ما محدود به نمک موجود در نمک نیست و ما روی غذاها می پاشیم.
وی گفت: “بسیاری از غذاهایی که روزانه می خوریم حاوی نمک هستند.” به عنوان مثال ، نان و برنج مقدار قابل توجهی نمک دارند و حتی برخی از میوه ها و سبزیجات حاوی سدیم هستند. بنابراین ، ما باید مراقب باشیم که میزان نمک کلی همه منابع از حد مجاز برای جلوگیری از مشکلاتی مانند پوکی استخوان و سایر بیماری ها استفاده نمی کند.
وی تأکید کرد: نمک پنهان در غذاهای مختلف ناخواسته وارد بدن ما می شود و به همان مقدار یک قاشق چایخوری نمک مورد نیاز در طول روز ، شامل مجموع نمک های پنهان و شفاف که مصرف می کنیم.
وی گفت: “به همین دلیل ، ما باید در مورد مصرف نمک مراقب باشیم ، به خصوص اگر درد استخوانی داشته باشیم یا نگران پوکی استخوان در پیری باشیم.” مشاهده این نکات می تواند نقش موثری در حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از عوارض مصرف بیش از حد نمک داشته باشد.
وی گفت: “مصرف بیش از حد نمک می تواند دفع کلسیم ادرار را افزایش داده و به سلامت استخوان آسیب برساند.” بنابراین ، توصیه می شود که نمک را از روی میز و میز غذا جدا کرده و از مقدار خوبی از نمک ید تصفیه شده فقط در هنگام پخت و پز استفاده کنید.
اسماعیلزاده اضافه کرد: “غذای ما نباید شور باشد ؛ از مصرف بیش از حد غذاهای کنسرو شده ، خیار و ترشی های شور خودداری کنید و نان های شور را از رژیم غذایی از بین ببرید. همچنین غذاهای رستوران و فست فود معمولاً حاوی مقادیر زیادی نمک هستند که اگر نه محدود به مصرف ، وارد بدن می شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد ، به خصوص در سنین بالاتر ، انتخاب یک تغذیه سالم و کاهش مصرف نمک یکی از مؤثرترین راه های حفظ سلامت استخوان است.
پایان پیام/