علت خستگی مزمن چیست؟ – ایمنا
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، خستگی یا احساس بی حالی دائمی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود و گاهی باعث اختلال در انجام کارهای روزمره شود، خستگی ممکن است طیف وسیعی از علائم جسمی، روحی و روانی مانند تضعیف سیستم ایمنی را به همراه داشته باشد. سیستم، سرگیجه، باعث سردرد یا خواب آلودگی می شود که در ادامه به بررسی علل خستگی مداوم می پردازیم:
بیماری مزمن
بیماری های مزمنی مانند کم خونی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی احتمال خستگی را افزایش می دهند، سرطان و تومور نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند. علاوه بر این، بدن ممکن است تحت تأثیر شرایطی مانند آپنه خواب انسدادی، پرکاری تیروئید، اختلالات اضطرابی و افسردگی و حتی بیماری ها خود ایمنی از خستگی مزمن رنج می برند.
سبک زندگی ناسالم
کمبود مواد مغذی در بدن به دلیل رعایت رژیم غذایی ناسالم باعث ضعف عضلانی و حتی گاهی از دست دادن عضلات می شود، در این حالت افراد احساس خستگی می کنند، بنابراین مصرف میوه ها و سبزیجات و پروتئین های بدون چربی مانند تخم مرغ توصیه می شود. و از ماهی برای تامین انرژی مورد نیاز بدن استفاده کنید. سیگار کشیدن نیز احتمال خستگی را افزایش می دهد.
کم آبی بدن
کم آبی زمانی اتفاق می افتد که بدن آب کافی دریافت نمی کند، در این صورت عملکردهای مختلف آن مختل می شود، حتی کم آبی خفیف باعث خستگی و کاهش سطح انرژی می شود.
استفاده بیش از حد از صفحه نمایش
نگاه بیش از حد به صفحه نمایش گوشی های هوشمند، تلویزیون ها، تبلت ها و لپ تاپ هایی که نور آبی ساطع می کنند ساطع می کند آنها ریتم شبانه روزی بدن را مختل می کنند، بنابراین بر چرخه خواب تأثیر منفی می گذارند و باعث می شوند در طول روز احساس خستگی کنید.
کمبود ویتامین
زمانی که بدن انسان دچار کمبود ویتامین های ضروری مانند ویتامین های B12 و D می شود، سطح انرژی بدن کاهش می یابد و فرد دچار خستگی می شود، بنابراین لازم است مواد مغذی کافی برای بدن دریافت شود.
قرار گرفتن در معرض آلودگی و مواد شیمیایی
قرار گرفتن در معرض آلاینده ها و مواد شیمیایی به بدن استرس و فشار وارد می کند و باعث خستگی می شود، در حالی که آلاینده ها و سموم به سرعت در بدن واکنش نشان نمی دهند اما سطح انرژی بدن را کاهش می دهند.