سالانه چند بیمار سرطانی در کشور شناسایی می شود؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
علی مطلقی، رادیولوژیست انکولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به خبرنگار مهر گفت: بر اساس آخرین آمار، حدود 1 سال هزاران سرطان جدیدی شناسایی شد. شایع ترین نوع سرطان در بین مردان سرطان پروستات و در بین زنان سرطان سینه است. این آمار نشان دهنده اهمیت بالای پیشگیری و تشخیص زودهنگام در کنترل سرطان است.
استان هایی با شیوع بالاتر سرطان
وی افزود: در استان هایی که میانگین سنی جمعیت بیشتر است، شیوع سرطان بیشتر است. این در حالی است که استان هایی مانند سیستان و بلوچستان به دلیل سن کمتر کمتر رایج هستند.
آلودگی هوا و ارتباط آن با سرطان
مطلق ادامه داد: آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در سال 2008 اعلام کرد که آلودگی هوا می تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان ها به ویژه سرطان های مربوط به دستگاه تنفسی را افزایش دهد. اگرچه خطر دقیق آلودگی هوا هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما تأثیر منفی آن بر سلامت عمومی غیرقابل انکار است.
وی افزود: برای بیماران سرطانی طیف وسیعی از داروها وجود دارد که بسیاری از آنها تحت پوشش بیمه و حمایت بیماران خاص هستند. پوشش بیمه ای این داروها بین 2 تا 5 درصد است، اما پرداخت 2 تا 5 درصد حق رای همچنان ممکن است برای برخی از بیماران چالش برانگیز باشد.
خدمات شیمی درمانی رایگان در بیمارستان های دولتی
مطلق ادامه داد: در راستای حمایت از بیماران سرطانی، خدمات شیمی درمانی به صورت رایگان در بیمارستان های دولتی ارائه می شود که گامی موثر در کاهش بار مالی بیماران و خانواده هایشان بر اهمیت افزایش آگاهی و تقویت جامعه است. زیرساخت های بهداشتی برای پیشگیری و درمان سرطان تاکید می کند.