فواید و مضرات سیاه دانه – خبرآنلاین
نادیا زکالوندسیاه دانه گیاهی گلدار یک ساله است که از خانواده آلاله است. از دانه های این گیاه به عنوان ادویه یا افزودنی در صنایع غذایی استفاده می شود.
فواید سیاه دانه
* قند خون: سیاه دانه قند خون را کاهش می دهد و برای افراد دیابتی مفید است.
* آلرژیاز سیاه دانه می توان برای کاهش علائم تب یونجه و سایر انواع آلرژی ها استفاده کرد.
* پوست و موروغن سیاه دانه با تغذیه فولیکول های مو باعث تقویت مو می شود و ممکن است از شوره سر جلوگیری کند. همچنین این روغن در درمان خشکی و التهاب پوست، آکنه و اگزما موثر است.
* آسم: سیاه دانه یکی از داروهای گیاهی مناسب برای درمان سرفه، خس خس سینه و عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم است.
از دیگر فواید سیاه دانه می توان به تقویت سیستم ایمنی، تولید شیر در مادران شیرده، کاهش وزن، حمایت از سلامت قلب با کاهش چربی های بد و فشار خون بالا، بهبود بیماری های التهابی، از بین بردن سلول های سرطانی، بهبود باروری در مردان، مبارزه با باکتری ها، ویروس ها و… قارچ و مخمر، پیشگیری از آسیب کبدی و درمان زخم معده.
مضرات سیاه دانه
* مشکلات گوارشی: مصرف زیاد سیاه دانه باعث مشکلات گوارشی مانند دل درد، نفخ و اسهال می شود.
* حساسیت: برخی از افراد ممکن است به سیاه دانه حساسیت داشته باشند و پس از مصرف آن دچار خارش، التهاب یا مشکلات تنفسی شوند.
* خواب آلودگی: این گیاه باعث خواب آلودگی و بی حالی در فرد می شود.
* تحریک انقباضات رحمی: برخی از مطالعات علمی نشان داده اند که سیاه دانه در دوران بارداری ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کرده و منجر به سقط جنین شود.
سیاه دانه که خاصیت کاهش فشار خون دارد برای افراد مبتلا به فشار خون پایین نیز مضر است. ضمن اینکه مصرف زیاد آن باعث ایجاد مسمومیت در فرد می شود. بنابراین هنگام مصرف سیاه دانه باید تعادل را حفظ کرد.
منبع:
خط سلامت
منبع:خبرآنلاین