سلامت خانواده

شایع ترین سرطان در جامعه؛ هرگز از سولاریوم استفاده نکنید – خبرگزاری مهر ایران و جهان

محمد رضوانی متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص سرطان پوست و علائم این بیماری گفت: به طور کلی سه نوع سرطان پوست داریم سرطان سلول سنگفرشی SCC (سرطان سلول سنگفرشی یکی از سرطان های پوست است. شایع ترین انواع سرطان پوست، این سرطان در سلول های میانی و بیرونی پوست تشکیل می شود، سرطان BCC و سرطان ملانوما.

وی ادامه داد: سرطان ملانوما در مقایسه با BCC و کارسینوم سلول سنگفرشی، یکی از بدترین و کشنده ترین سرطان ها و یکی از شایع ترین سرطان ها در بین افراد است. زمانی که عضوی مانند پوست دارای ناحیه وسیعی در بدن باشد، احتمال بروز حوادث مخرب در آن عضو بیشتر خواهد بود بنابراین این یکی از شایع ترین سرطان ها، سرطان پوست است.

علائم سرطان پوست

رضوانی اذعان داشت: با توجه به وسعت سرطان پوست، علائم سرطان ها با یکدیگر متفاوت است، اما یکی از علائم شایع این نوع سرطان، تغییر اندازه و تغییر رنگ خال روی بدن است، یعنی اگر یکی از این سه تغییر در خال روی بدن رخ می دهد باید به متخصص مراجعه کرد. تغییر ناگهانی در اندازه خال، به طوری که قطر خال 2 میلی متر بود، اما در عرض چند هفته به 8 میلی متر تغییر کرد، تغییر بعدی در رنگ خال رخ می دهد، به طوری که رنگ یکنواخت خال ایجاد می شود. خال ناپدید می شود و بخشی از خال اگر سیاه و قسمت دیگر قهوه ای باشد، مورد بعدی تغییر شکل خال است. به طور کلی خال گرد یا بیضی است و در صورت تغییر شکل باید به پزشک مراجعه کرد.

وی افزود: به طور معمول در مواجهه با یکی از سه تغییر خال، پزشک اقدام به نمونه برداری می کند و تشخیص قطعی پس از معاینه پاتولوژی اعلام می شود. اگر سرطان SCC باشد، غدد لنفاوی نیز باید در این مورد بررسی شوند، اگر نتیجه سرطان باشد. ملانوما برای درمان به شیمی درمانی می رود و ضایعه برداشته می شود.

این متخصص پوست و مو گفت: برای تشخیص سرطان پوست یک سری علائم کم اهمیت در پزشکی وجود دارد که از جمله آنها می توان به علائمی مانند التهاب، خونریزی در برخی نواحی اشاره کرد که به گفته پزشکان این علائم ملاک تشخیصی برای سرطان پوست است.

عوامل موثر در ایجاد سرطان پوست

رضوانی تصریح کرد: عوامل زیادی در بروز سرطان پوست موثر است. اشعه ماوراء بنفش یکی از علل سرطان پوست است. به همین دلیل افراد باید از آفتاب گرفتن خودداری کنند و از ضد آفتاب در برابر آفتاب استفاده کنند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این عوامل، سولاریوم ها هستند. افرادی که از سولاریوم استفاده می کنند بدن خود را با دست در معرض آسیب و سرطان پوست قرار می دهند. بر اساس آمار به دست آمده در آمریکا، بین سال های 2000 تا 2010، میزان ابتلا به سرطان پوست افزایش یافته است و طبق تحقیقات انجام شده، دلیل اصلی این سرطان ها، سولاریوم بوده است. این روزها در جلوی درب مراکز سولاریوم پوستری با این مضمون نصب شده است که (دستگاه برنزه کننده می تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را در شما افزایش دهد) و فردی با اطلاع از این موضوع ممکن است اقدام به برنزه شدن کند.

این متخصص پوست گفت: عامل دیگر استعداد و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پوست است. این بدان معناست که افرادی که در خانواده خود تعداد خال های زیادی دارند باید به رنگ، اندازه و شکل خال ها بسیار دقت کنند. همچنین لکه های مادرزادی که به رنگ سیاه هستند و از بدو تولد روی پوست ایجاد شده اند نیز خطر ابتلا به سرطان را در این افراد افزایش می دهند.

نقش آلودگی هوا در ایجاد سرطان پوست

رضوانی خاطرنشان کرد: آلودگی هوا بر تمامی اعضای بدن به ویژه پوست اثر مخربی دارد و باعث افزایش سرطان پوست در بدن می شود. هنگامی که سلول های سرطانی تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می گیرند، تمایل به ایجاد سرطان ها از جمله پوست را افزایش می دهند. همچنین گاهی اوقات آلودگی آب در برخی مناطق باعث سرطان می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا