شاید باور نکنید، اما مردان بیش از زنان به روابط عاشقانه نیاز دارند
علی سلیمی: نقش های جنسیتی و کلیشه ها در مورد مردان گاهی اوقات مانع از دریافت حمایت اجتماعی مورد نیاز آنها می شود. کلیشه های جنسیتی مردانه اجازه نمی دهد مردان آسیب پذیر باشند و احساسات خود را بیان کنند و این می تواند بر نحوه تکیه مردان به شریک زندگی خود در روابط عاشقانه تأثیر بگذارد. یک تحقیق جدید توضیح علمی در این باره ارائه کرده است که خلاصه ای از آن در این گزارش ارائه شده است.
واهرینگ و همکاران (2024) در مطالعه ای بیان کرد که روابط عاشقانه برای مردان بسیار مهمتر از زنان است. ما عموماً عکس این موضوع را درک می کنیم; حساسیت آشکار زنان نسبت به رفتارهای عاشقانه و توجه به این موضوعات در رسانه ها و مجلات این باور را ایجاد کرده است که روابط عاشقانه برای زنان مهمتر از مردان است. اما شواهد علمی این یافته را به چالش می کشد.
واهرینگ استدلال می کند که مردان بیشتر از زنان برای حمایت عاطفی و صمیمیت به شریک زندگی خود متکی هستند، به همین دلیل است که آنها تلاش بیشتری برای روابط می کنند، کمتر از هم جدا می شوند و پس از جدایی سخت تر می شوند. آنها استدلال می کنند که مردان به این دلیل رفتار می کنند که از حمایت عاطفی و اجتماعی کمتری نسبت به زنان خارج از رابطه عاشقانه خود برخوردارند و بنابراین برای برآوردن بسیاری از نیازهای خود بیشتر به شریک عاشقانه خود وابسته هستند.
مردان بیشتر از زنان از طرف شریک زندگی خود حمایت عاطفی دریافت می کنند.
واهرینگ و همکاران این تفاوت جنسیتی را بیشتر به نحوه شکل گیری هنجارهای اجتماعی و نقش های اجتماعی ما نسبت می دهند. پسران و دختران از سنین پایین به هنجارهای متفاوتی در مورد خودافشایی و صمیمیت با دیگران اجتماعی می شوند. به طور خاص، ما رفتارهای حمایتی و پرورشی را با زنانگی یکی میدانیم، بنابراین مردان یاد میگیرند که آسیبپذیر نباشند یا کمتر به دیگران متکی نباشند، در حالی که زنان راحتتر در مواقع بحران به دیگران روی میآورند. تحقیقات نشان می دهد که مردان بیش از زنان از همسر خود به عنوان معتمد اصلی خود نام می برند. شاید به این دلیل که مردها یاد گرفته اند زیاد به دیگران اعتماد نکنند و همسرانشان تنها افرادی هستند که می توانند از نظر عاطفی به آنها اعتماد کنند.
مردها باید بدانند که همسرشان به تنهایی نمی تواند حمایت عاطفی از آنها داشته باشد، درخواست حمایت عاطفی به معنای ضعیف بودن نیست و هر چه بیشتر به دوستان و خانواده برای حمایت عاطفی متکی باشند، احتمال نگرانی همسرشان بیشتر می شود. به دلیل وابستگی اگر بیش از حد احساس ناراحتی کند، کمتر می شود.
منبع: psychologytoday
بیشتر بخوانید: این 3 دلیل از اصلی ترین دلایل جدایی زوج ها هستند/ چه باید کرد؟
منبع:خبرآنلاین