سلامت خانواده

بهترین و بدترین غذاها را برای هضم غذا بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، تعداد زیادی میکروارگانیسم در دستگاه گوارش ما زندگی می کنند. آنها در عملکردهای بدن ما از جمله ایمنی، هضم، متابولیسم و ​​دفع سموم نقش اساسی دارند.

ایسنا در خبری نوشت: به گفته کارشناسان داشتن رژیم غذایی سالم می تواند به بهبود روند هضم غذا کمک کند. از سوی دیگر، غذاهایی که سرشار از چربی اشباع هستند به پوشش روده آسیب می رسانند و سلامت کلی فرد را به خطر می اندازند.

در ادامه به نقل از مجله هندوستان تایمز به برخی از بهترین و بدترین مواد غذایی برای فرآیند گوارش می پردازیم.

بهترین غذاها برای کمک به فرآیند هضم

1. غذاهای تخمیر شده: این غذاها حاوی پروبیوتیک هایی هستند که به تعادل باکتری های سالم در روده کمک می کنند و در برابر باکتری های مضر محافظت می کنند. افزودن غذاهای تخمیر شده (ماست و غیره) به رژیم غذایی می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و به کاهش نفخ کمک کند.

2. غلات کامل: غلات کامل (جو دوسر، برنج قهوه ای و…) سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند و به پیشگیری از یبوست کمک می کنند.

3. میوه ها: میوه ها همچنین سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به هضم غذا کمک می کنند.

4. چای: نوشیدن چای داغ بعد از غذا ممکن است بسیاری از علائم گوارشی مانند نفخ، گاز، حالت تهوع، گرفتگی معده و سوزش سر دل را از بین ببرد.

بدترین غذاها برای هضم

1. غذاهای سرخ شده: غذاهای سرخ شده فیبر کمی دارند و می توانند باعث اسهال شوند. بنابراین خوردن آنها در یک دوره زمانی می تواند بر سلامت روده شما تأثیر بگذارد.

2. غذای فرآوری شده: غذای فرآوری شده فاقد مواد مغذی است. آنها همچنین قند زیادی دارند، فیبر کمی دارند و حاوی مواد نگهدارنده هستند. این عوامل می توانند منجر به یبوست و سایر مشکلات گوارشی شوند.

3. شیرین کننده های مصنوعی: شیرین کننده های مصنوعی می توانند منجر به یبوست و اسهال شوند.

4. حبوبات: گاهی اوقات باعث ناراحتی معده می شوند. پس بهتر است قبل از مصرف آن ها را خیس کنید.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا