رابطه مصرف گوشت قرمز با زوال عقل – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو به نقل از مدیسون به گفته محققان، افرادی که مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.
محققان دریافتند که خوردن بیش از یک وعده گوشت قرمز در روز – به اندازه یک تکه صابون – با افزایش 16 درصدی خطر زوال شناختی مرتبط است.
و خوردن بیش از یک چهارم وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری شده بیکنسوسیس، آمد داگ و مانند آن – خطر زوال عقل را 13٪ و خطر زوال شناختی را 14٪ افزایش می دهد.
علاوه بر این، به نظر می رسد مغز افراد با هر وعده گوشت قرمز اضافی که هر روز مصرف می کنند، سریعتر پیر می شود.
از سوی دیگر نتایج نشان می دهد که جایگزینی گوشت قرمز با مغز و حبوبات خطر پیری زودرس مغز را کاهش می دهد.
دکتر دانیال وانگ“، محقق ارشد بیمارستان بریگام بوستون، MA، و زنان میگوید: دستورالعملهای غذایی بر کاهش خطرات بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت تمرکز دارند، در حالی که سلامت شناختی با وجود ارتباط آن با این بیماریها کمتر مورد بحث قرار میگیرد.
وانگ او گفت: “امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری را به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز تشویق کند.”
برای این مطالعه، محققان دادههای نزدیک به 134000 پرستار و متخصص بهداشت را که در پروژههای تحقیقاتی بلندمدت ردیابی سلامت و سبک زندگی شرکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که به ازای هر وعده اضافی گوشت قرمز، افراد از نظر توانایی شناختی و حافظه کلامی حدود 1.6 سال پیرتر بودند.
با این حال، محققان دریافتند که جایگزینی یک وعده گوشت در روز با آجیل یا حبوبات، خطر ابتلا به زوال عقل را تا 19 درصد و کاهش قدرت شناختی را تا 21 درصد کاهش می دهد.
این مطالعه نشان می دهد که جایگزینی گوشت با مغزها یا حبوبات نیز حدود 1.4 سال پیری مغز را کند می کند.
محققان حدس می زنند که گوشت قرمز ممکن است با تأثیر بر باکتری های ناسالم روده به سلامت مغز آسیب برساند.
یکی از محصولات جانبی تجزیه گوشت قرمز توسط باکتری های روده، تری است متیل آمین اکسید N می تواند باعث ایجاد پلاک شود آمیلوئید به من بگو و تائو که مشخصه پروتئین سمی بیماری آلزایمر است، به سلامت مغز آسیب می رساند.
به گفته محققان، چربی اشباع شده و نمک موجود در گوشت قرمز پردازش همچنین ممکن است بر سلامت سلول های مغز تأثیر بگذارد.