حذف گوشت از وعده غذایی بیماران سیروز کبدی مفید است
مشاهده اینکه حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی، مانند خوردن هر چند وقت یکبار یک وعده غذایی بدون گوشت، می تواند با کاهش سطوح مضر آمونیاک در بیماران مبتلا به سیروز، برای کبد مفید باشد.
همانطور که تیم تحقیقاتی توضیح داد، باکتری های روده به طور خودکار آمونیاک تولید می کنند زیرا به بدن در هضم غذا کمک می کنند. در افرادی که کبد سالمی دارند، این اندام آمونیاک را می گیرد و به کلیه ها می فرستد تا به طور بی ضرر از طریق ادرار دفع شود.
با این حال، سیروز توانایی بدن برای پردازش آمونیاک را مختل می کند به طوری که به روشی سمی تجمع می یابد.
محققان خاطرنشان کردند که آمونیاک حتی می تواند به مغز برسد و باعث سردرگمی یا هذیان شود. این بیماری آنسفالوپاتی کبدی نامیده می شود و بدون درمان می تواند منجر به کما و مرگ شود.
رژیم غذایی میتواند نقش مهمی در این فرآیندها ایفا کند، زیرا رژیمهای غذایی غربی با فیبر کم و گوشت و کربوهیدرات بالا سطح آمونیاک تولید شده توسط روده را افزایش میدهند.
مطالعه جدید شامل 30 بزرگسال گوشتخوار بود که برای سیروز در مرکز پزشکی ریچموند تحت درمان قرار گرفتند. از بیماران خواسته شد که یک وعده غذایی حاوی یکی از سه نوع همبرگر بخورند: یکی با مخلوط گوشت گاو، دیگری با جایگزین گوشت گیاهی و دیگری با دستور برگر لوبیا گیاهی.
سطح پروتئین سه برگر یکسان بود: حدود 20 گرم. مردم همبرگرهای خود را با چیپس سیب زمینی کم چرب و یک نان سبوس دار بدون هیچ گونه چاشنی می خوردند.
چند ساعت پس از صرف غذا، محققان از نشانگرهای اسید آمینه خاصی در خون برای اندازه گیری سطح آمونیاک خون استفاده کردند.
تیم تحقیقاتی دریافتند بیمارانی که برگر گوشت مصرف میکنند نسبت به افرادی که هر کدام از همبرگرهای گیاهی مصرف میکنند، سطح آمونیاک خون بالاتری دارند.
باجاج اذعان کرد: ایجاد تغییرات غذایی و رفتاری طولانی مدت می تواند بسیار دشوار باشد. بیماران کبدی مبتلا به سیروز باید بدانند که ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی آنها نباید طاقت فرسا یا دشوار باشد.
با این حال، گروه مطالعه بسیار کوچک بود، بنابراین تیم ریچموند تاکید کرد که یافتهها اولیه هستند. با این حال، آنها بر این باورند که انتقال یافته های جدید به بیماران مبتلا به سیروز و تشویق آنها به دور شدن از گوشت ضرری ندارد.