این سبزی معطر مانند یک مولتی ویتامین عمل می کند
به گزارش خبرآنلاین، اسفناج گیاهی علفی با برگ های مثلثی شکل با دمبرگ های شیاردار در اطراف ساقه است. این گیاه دارای خواص تغذیه ای بالا و سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی، حاوی انواع ویتامین های A، C، E، B و منگنز، منیزیم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیوم، اسیدهای چرب و امگا 3 است. همچنین ترکیباتی به نام روبیس کولین در اسفناج گزارش شده است که منبع اسید فولیک یا ویتامین B9 است.
به گزارش برنا، اسفناج منبع غنی آهن است و در 180 گرم اسفناج پخته 43.6 میلی گرم آهن وجود دارد در حالی که یک همبرگر آماده حداکثر 42.4 میلی گرم آهن دارد. ارزش غذایی آهن جذب آن است. اگر منابع آهن همراه با ویتامین C یا فیبر و فیبرهای گیاهی مصرف شود، جذب آن افزایش می یابد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، نگهداری طولانی مدت اسفناج تازه یا پخته باعث تبدیل نیترات های موجود در آن به نیتریت می شود. می تواند برای بدن مضر باشد. در عین حال اسفناج حاوی مقدار زیادی اگزالات است که با آهن اگزالات آهن تولید می کند و مانع از جذب آهن در بدن می شود.
اگزالات بیش از حد نیز می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود. اگزالات با کلسیم موجود در اسفناج باعث تولید اگزالات کلسیم و کاهش جذب کلسیم می شود و با وجود درصد بالای کلسیم در این گیاه، بدن می تواند حدود 5 درصد از آن را جذب کند.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین