سلامت خانواده

مصرف این نوع روغن از کوچک شدن مغز جلوگیری می کند

به گزارش آنلاین، بر اساس تحقیقات دانشمندان، استفاده منظم از روغن زیتون در غذا می تواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را تا 28 درصد کاهش دهد.

بر اساس تحقیقاتی که به بررسی یک ماده رایج در همه چیز از سس سالاد گرفته تا غذاهای سرخ شده پرداخته است، افزودن تنها نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون به رژیم غذایی روزانه ممکن است خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد. کاهش دهد

با توجه به افزایش نرخ جهانی بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل، این یافته ها می تواند قابل توجه باشد. این گروه پیشنهاد می کند که یک سبک زندگی سالم ممکن است به پیشگیری از زوال عقل یا کند کردن پیشرفت این وضعیت ناتوان کننده کمک کند.

آنجولی تسیه، محقق فوق دکتری از دانشکده بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد، گفت: «مطالعه ما از دستورالعمل‌های غذایی با روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون حمایت می‌کند و نشان می‌دهد که این توصیه‌ها نه تنها از سلامت قلب، بلکه به طور بالقوه سلامت مغز نیز حمایت می‌کنند. تبدیل می شوند

انتخاب روغن زیتون به جای چربی هایی مانند مارگارین (که معمولاً به عنوان کره گیاهی شناخته می شود) و سس مایونز تجاری یک انتخاب مطمئن است و ممکن است خطر زوال عقل کشنده را کاهش دهد.

این اولین مطالعه ای است که رابطه بین عادات غذایی و مرگ ناشی از زوال عقل را بررسی می کند. تیم تحقیقاتی پرسشنامه های غذایی و سوابق مرگ جمع آوری شده از بیش از 90000 آمریکایی را طی سه دهه تجزیه و تحلیل کردند. در طول این مدت، 4749 شرکت کننده به دلیل زوال عقل جان باختند.

این مطالعه نشان داد افرادی که بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت یا هرگز آن را مصرف نکرده‌اند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار دارند.

علاوه بر این، جایگزینی روزانه فقط یک قاشق چایخوری مارگارین یا مایونز با روغن زیتون، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را 8 تا 14 درصد کاهش می دهد.

تحقیقات قبلی نشان می دهد کسانی که به طور منظم از روغن زیتون به جای چربی های فرآوری شده یا حیوانی استفاده می کنند، به طور کلی رژیم های غذایی سالم تری دارند.

با این حال، تسیه خاطرنشان کرد که ارتباط بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل، بدون توجه به کیفیت کلی رژیم غذایی، در این مطالعه ثابت باقی ماند. این نشان می دهد که روغن زیتون ممکن است خواص منحصر به فردی برای سلامت مغز داشته باشد.

تسیه توضیح داد که برخی از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در روغن زیتون می توانند از سد خونی مغزی عبور کنند و به طور بالقوه تأثیر مستقیمی بر مغز داشته باشند. همچنین ممکن است روغن زیتون با بهره مندی از سلامت قلب و عروق، تأثیر غیرمستقیم بر سلامت مغز داشته باشد.

مطالعات قبلی مصرف بیشتر روغن زیتون را با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف روغن زیتون به عنوان بخشی از الگوی غذایی مدیترانه ای به محافظت در برابر زوال شناختی کمک می کند.

تسیه خاطرنشان کرد که اگرچه یافته های این مطالعه قابل توجه است، اما مشاهده ای است و بنابراین رابطه مستقیم علت و معلولی بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر زوال عقل کشنده را ثابت نمی کند. وی اظهار داشت: برای تایید این اثرات و تعیین میزان بهینه مصرف روغن زیتون برای دستیابی به بیشترین فواید سلامتی باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا