هویج به درمان دیابت نوع ۲ کمک میکند؟
لارس پرسکار کریستنسن، استاد شیمی تحلیلی در گروه فیزیک، شیمی و داروسازی در دانشگاه جنوب دانمارک میگوید: «ما هویج را به عنوان یک جزء بالقوه در توصیههای غذایی آینده برای دیابت نوع 2 میبینیم.
دانشمندان با آزمایش روی موش ها دریافتند که ترکیبات زیست فعال موجود در هویج ممکن است توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش داده و بر ترکیب باکتری های روده تأثیر مثبت بگذارد.
تیم تحقیقاتی به دنبال کمک به تعیین اینکه چگونه مواد مغذی موجود در سبزیجات نشاسته ای اثرات متابولیکی ایجاد می کنند.
آنها در طول 16 هفته، اثرات هویج را با استفاده از موش های مبتلا به دیابت نوع 2 مورد مطالعه قرار دادند.
برای تقلید از یک سبک زندگی عادی و ناسالم، موش ها با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه رژیم غذایی حاوی 10 درصد پودر هویج خشک دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی بدون هویج دریافت کردند. . تنها تفاوت بین این دو رژیم غذایی، ترکیب زیست فعال موجود در هویج بود.
یافتهها: محققان با استفاده از تستهای تحمل گلوکز دریافتند که گروه پودر هویج تنظیم قند خون بهبود یافته را نشان میدهد.
این یافته منطقی است زیرا ترکیبات زیست فعال موجود در هویج توانایی سلول ها را برای جذب قند افزایش می دهد و در نتیجه به تنظیم قند خون کمک می کند.
علاوه بر این، نویسندگان میگویند که مصرف هویج به نظر میرسد که باکتریهای روده را به سمت تعادل سالمتر سوق میدهد و برای موشهای مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است.
کریستنسن با اشاره به میلیاردها میکروارگانیسمی که در روده زندگی می کنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، گفت: مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی، ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می دهد.
بنابراین، آیا هویج می تواند به انسان کمک کند؟ محققان در مورد اعمال مستقیم یافته های خود در مورد انسان محتاط هستند و بر تحقیقات بیشتر اصرار دارند.
اگر ترکیبات موجود در هویج بتواند نتایج مشابهی را در انسان ایجاد کند، به طور بالقوه می تواند برای میلیون ها نفر از مبتلایان به دیابت نوع 2 مفید باشد. امید است که این یافته ها به راهی برای تقویت داروهای دیابت موجود منجر شود.
نویسندگان پیشنهاد میکنند که هویج خام یا کم پخته بهترین گزینه برای حفظ ترکیبات مفید است.