هشدار جدی وزارت بهداشت درباره افزایش یک بیماری در کشور
به گزارش خبرآنلاین، احمد جندقی; رئیس مرکز بهداشت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وی با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت در خصوص افزایش موارد تب مالت در کشور، با اشاره به نظارت دقیق این وزارتخانه بر لبنیات، توضیحاتی در خصوص کنترل کیفی و توصیه های بهداشتی مرتبط با این محصولات ارائه کرد و اظهار داشت: طبق سیاستها و مقررات وزارت بهداشت، کلیه واحدهای تولیدی و عرضهکننده لبنیات موظف به رعایت استانداردهای تعیینشده هستند و بازرسان بهداشت محیط در سه مرحله کنترلهای لازم را بر روی لبنیات اعمال میکنند.
سه مرحله نظارت بازرسان بهداشت محیط بر لبنیات
ایرنا در خبری نوشت: به گفته جندقی، پایش سلامت شامل سه مرحله اصلی است که در مرحله اول پس از کنترل بهداشت فردی، مواد اولیه، تجهیزات و ساختمان واحد و شیر خام در هنگام ورود به واحد صنفی بررسی می شود.
وی مرحله دوم را نظارت بر فرآوری لبنیات توسط بازرسان بهداشت محیط خواند و تصریح کرد: فرآیند تولید و فرآوری شیر و سایر فرآورده های لبنی از نظر انطباق با استانداردهای بهداشتی بررسی می شود.
رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت درباره مرحله سوم بازرسی یعنی نمونه برداری دوره ای گفت: نمونه برداری از محصولات به صورت دوره ای و یا در صورت دریافت شکایت انجام می شود. نمونه ها به آزمایشگاه ارسال می شود و در صورت مشاهده تخلف برخورد قانونی می شود.
نظارت بر شیر خام و افزودنی های غیر مجاز
جندقی تاکید کرد: کنترل شیرخام و بار میکروبی آن بر عهده سازمان دامپزشکی است. هر گونه افزودنی غیرمجاز به دلیل تغییر طعم شیر قابل شناسایی است و کارشناسان آزمایشگاه با آزمایش های ساده آن را بررسی می کنند.
توصیه های بهداشتی به شهروندان
رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نکات بهداشتی برای خرید و نگهداری لبنیات، مردم از خرید و مصرف شیر خام غیر پاستوریزه خودداری کنند و تصریح کرد: اگر مردم مجبور به استفاده از شیر خام هستند، آنها به مدت یک دقیقه می جوشند و در حین جوشیدن هم می زنند.
وی توصیه کرد: ظروف شیر خام حتماً پس از مصرف شسته شود و شیر خام قبل از جوشیدن در یخچال نگهداری نشود. شیر پاستوریزه را باید در یخچال با دمای 4 درجه حداکثر به مدت 48 ساعت نگهداری کرد. اگر بیشتر از این زمان ماند باید قبل از مصرف بجوشد و از خرید خامه و کره و بستنی غیر پاستوریزه خودداری شود.
جندقی گفت: برای نگهداری کره بسته بندی شده پاستوریزه باید توجه داشت که فقط یک هفته در یخچال قابل نگهداری است. در صورتی که نگهداری طولانی مدت در نظر گرفته شده است، کره باید در فریزر قرار داده شود.
وی نسبت به خطر انتقال تب مالت از لبنیات هشدار داد و ادامه داد: یکی از لبنیاتی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد پنیر غیر پاستوریزه است که می تواند خطرناک باشد. به همین دلیل بارها به مردم توصیه کرده ایم از مصرف پنیرهای محلی و تازه خودداری کنند. پنیر تازه فقط در صورتی قابل مصرف است که حداقل دو ماه در آب نمک بماند تا میکروب های موجود در آن از بین برود.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین