۶ غذایی که عمر شما را کوتاه می کند
به گزارش خبرآنلاین، تغذیه در کنار ورزش و فعالیت بدنی به عنوان دو زیرمجموعه اصلی سبک زندگی نقش مهمی در سلامت کلی ما دارد. با این حال، به گفته بسیاری از متخصصان، تغذیه سالم پایه اصلی حفظ سلامت جسمانی است. در حالی که برخی از غذاها ما را تغذیه و تقویت می کنند، برخی دیگر می توانند به مرور زمان به بدن ما آسیب برسانند.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: انتخاب رژیم های غذایی نامناسب می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کند و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند. در این مقاله 6 غذای رایجی که می توانند بر سلامتی و طول عمر تأثیر منفی بگذارند اشاره می کند.
گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده مانند سالامی، مرغ منجمد یا سوسیس اغلب به گونه ای تهیه می شوند که طعم خوبی داشته باشند اما خطرات زیادی برای سلامتی دارند. مواد نگهدارنده اصلی این گوشت ها نیترات ها و نیتریت ها هستند، این مواد با افزایش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ مرتبط هستند.
نتایج یک مطالعه منتشر شده در سال 2010 به وضوح نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده با افزایش قابل توجهی در مرگ و میر، خطر سرطان و افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است. این گوشت ها همچنین سرشار از چربی اشباع شده و سدیم هستند و به فشار خون بالا کمک می کنند.
نوشیدنی های قندی و شیرین
نوشیدنی های گازدار، نوشابه های انرژی زا و سایر نوشیدنی های شیرین مملو از قندهای افزوده شده هستند که مشکلات زیادی برای بدن ما ایجاد می کنند. مصرف بیش از حد قند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و مشکلات کبدی می شود.
نتایج تحقیقاتی که در سال 2021 منتشر شد نشان داد که نوشیدنیهای شیرین به دلیل نقشی که در بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و بیماریهای مرتبط با چاقی دارند، سالانه مسئول بیش از 184000 مرگ در سراسر جهان هستند. در عوض، آب، دمنوش های گیاهی یا نوشیدنی های بدون قند را انتخاب کنید تا بدن خود را هیدراته و سالم نگه دارید.
غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید و ماکارونی پایه اصلی بسیاری از وعده های غذایی در بسیاری از خانواده های ایرانی و بسیاری از خانواده های کشورهای آسیایی است. با این حال، آنها بسیار فرآوری شده و فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این کمبود مواد مغذی باعث افزایش و کاهش سریع قند خون می شود و به مرور زمان خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را افزایش می دهد. انتخاب غلات کامل مانند برنج قهوه ای، کینوآ و نان غلات کامل انتخاب سالم تری برای سلامتی طولانی مدت است.
غذاهای سرخ شده
سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده و حلقه های پیاز ممکن است خوشمزه باشند، اما برخی از بدترین غذاها برای سلامتی شما هستند. غذاهای سرخ شده اغلب در روغن هایی با چربی ترانس پخته می شوند که منجر به افزایش کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می شود. این امر خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد.
نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف منظم غذاهای سرخ شده با افزایش خطر مرگ زودرس به خصوص در زنان مرتبط است. غذاهای سرخ شده کالری بالایی دارند و می توانند منجر به افزایش وزن و التهاب مزمن شوند.
تنقلات بسته بندی شده
چیپس، کراکر و سایر تنقلات بسته بندی شده مملو از افزودنی های ناسالم، مواد نگهدارنده و نمک هستند. مصرف بیش از حد کلرید سدیم (نمک سفره) در این میان وعده ها می تواند منجر به فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و افزایش خطر سکته شود. به جای این که به سراغ این میان وعده ها بروید، جایگزین های سالم تری مانند آجیل، دانه ها یا میوه های تازه را در نظر بگیرید.
شیرین کننده های مصنوعی
در حالی که شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام و ساخارین به عنوان جایگزین های سالم برای شکر به بازار عرضه می شوند، ممکن است خطرات خاص خود را داشته باشند. این شیرین کننده ها می توانند سلامت روده را مختل کنند و منجر به عدم تعادل متابولیک و افزایش میل به غذاهای شیرین شوند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین