واکنش وزارت بهداشت به ماجرای فروش سؤالات آزمون بورد پزشکی
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، اخیرا جمعی از جراحان مغز و اعصاب شرکت کننده در آزمون بورد امسال به تسنیم اعلام کردند که سوالات آزمون امسال 72 ساعت قبل از برگزاری آزمون و با قیمت 100 میلیون تومان لو رفته است. در اختیار برخی داوطلبان قرار گرفته است که این خبر با عنوان «فروش سوالات آزمون بورد تخصصی پزشکی؟!» در سلامت جو منتشر شده است.
«آزمون بورد» یا آزمون دایره المعارف تخصصی پزشکی که به عنوان یکی از گام های کلیدی در پیشرفت حرفه ای پزشکان در کشور شناخته می شود، مهمترین فرآیند انتخاب اعضای هیأت علمی در دانشگاه های علوم پزشکی به شمار می رود.
این آزمون از دو بخش کتبی و شفاهی تشکیل شده است و پزشکانی که در این آزمون ها موفق شوند، می توانند به عنوان هیأت علمی در دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به کار شوند. از این رو دقت در برگزاری این آزمون ها و نظارت صحیح بر روند و برگزاری عادلانه آن می تواند منجر به افزایش توانمندی اعضای هیأت علمی دانشگاهی و از این طریق ارتقای سطح دانش دانشجویان پزشکی زیر نظر این اساتید و در نتیجه فروش بیشتر شود. سوالاتی که منجر به ورود می شود اگر افراد با تحصیلات کمتر به عضویت هیات علمی دانشگاه درآیند می تواند کیفیت آموزش و ارائه خدمات پزشکی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
امیرمحمد فراهانی; سرپرست روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت در اطلاعیه ای که در اختیار سلامت جو قرار داد، در خصوص موضوع فروش سوالات بورد تخصصی پزشکی توضیحاتی ارائه کرد که به شرح زیر است:
– کلیه مراحل طراحی و تولید سوالات امتحانی وزارتخانه ذیربط در چارچوب ضوابط و مقررات حراست آزمون و بر اساس دستورالعمل های صادره از سوی حراست انجام شده و کلیه مراحل فوق الذکر انجام شده است. در قرنطینه حراست امتحان و با رعایت اصول امنیتی و تحت کنترل عوامل امنیتی انجام شد. است بنابراین موضوع خرید و فروش سوالات خارج از مجموعه به شدت تکذیب می شود.
– در رابطه با موارد «عدم استانداردسازی سؤالات، خطاهای علمی بالاتر از حد معمول، سؤالات خارج از منبع تعیین شده»، هیئت آزمون دایره المعارف تخصصی جراحی مغز و اعصاب استعلامات لازم را انجام داده است، بر این اساس مجدداً کلیه سؤالات در قالب بررسی شد. 48 ساعت برای رعایت رفرنس های مشخص شده، امکان تکرار و استاندارد سوالات و بدون مشکل.
– از مرکز سنجش آموزش پزشکی در خصوص قطعی برق و کار نکردن کامپیوترها در زمان آزمون سوال شد و مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام کرده است که تمامی مراکز آزمون الکترونیک مجهز به یو پی اس و برق اضطراری و هماهنگی با مراکز مربوطه جهت جلوگیری از برق رسانی می باشد. قطعی ها پذیرفته شده است.
با توجه به قطعی برق دانشگاه علوم پزشکی تبریز، علیرغم مکاتبه آن دانشگاه با اداره برق، با هماهنگی مرکز حراست و مرکز سنجش آموزش پزشکی، زمان آزمون کلیه داوطلبان در تمامی رشته ها 10 نفر افزایش یافت. دقیقه تا حقوق فردی پایمال نشود.
انتهای پیام/