بهترین سبزیجات برای کاهش چربی خون کدامند؟
فرهاد طالبیان پزشک متخصص طب سنتی و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: در طب سنتی مراحل هضم در چهار مرحله تعریف می شود. هضم اول در معده، هضم دوم در کبد، هضم سوم در سیاهرگ ها و هضم چهارم در سلول ها. اختلالات و مشکلات در مراحل مختلف گوارش باعث تجمع مواد ناسالم در بدن و در نهایت افزایش چربی خون می شود. نکته مهمی که در طب سنتی بسیار حائز اهمیت است، فاصله گرفتن فرد از سبک زندگی سالم است. اختلال خواب، عدم ورزش و فعالیت با کیفیت و کمیت قابل قبول، عدم رعایت سلامت تغذیه و دفع نکردن مواد زائد بدن، مثلاً یبوست یا بسته شدن منافذ پوست، باعث بیماری هایی از جمله افزایش چربی خون می شود. همچنین ضعف اندام هایی مانند کبد، دستگاه گوارش، تیروئید، مغز و حتی رحم نیز می تواند یکی از عوامل افزایش چربی خون باشد.
دکتر الهام پارسا ادامه می دهد: غذاهایی مانند کرفس، هویج، شلغم، پیاز، مرزه، نعناع، شوید، جعفری و آویشن گزینه های خوبی برای بیماران مبتلا به چربی خون هستند. غذاهای سنگین که هضم آنها سخت است مانند ماکارونی و سیب زمینی توصیه نمی شود. خوردن سیب به صورت مربا، خشک، چای یا آب سیب به بهبود وضعیت این افراد کمک زیادی می کند. انار میوه ای فوق العاده برای کاهش چربی خون است. به جای سرخ کردن، بخارپز، آب پز و کباب کردن را امتحان کنید و از روغن زیتون در آشپزی استفاده کنید. شوید یکی از سبزی های موثر در کاهش چربی خون است که می توان از آن به عنوان سبزی در کنار غذا استفاده کرد. جو و جو نیز از غلاتی هستند که در کاهش چربی خون موثر هستند.
منبع:خبرآنلاین