زرده سفیده تخم مرغ؛ کدام مفیدتر است؟
به گزارش خبرآنلاین، شکی نیست که تخم مرغ منبع عالی چندین ویتامین و مواد معدنی مهم است. همچنین، تخم مرغ یکی از بهترین غذاهای پروتئینی در دسترس است، اگرچه مقدار پروتئین بسته به اندازه و اینکه سفیده و زرده تخم مرغ در آن گنجانده شده باشد یا نه متفاوت است. تخم مرغ با فواید سلامتی متعددی همراه است که بسیاری از آنها به محتوای پروتئین چشمگیر آن مربوط می شود. با این حال، غذاهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند به همان میزان یا حتی بیشتر پروتئین در هر وعده تامین کنند.
ایسنا نوشت: پروتئین برای جنبه های مختلف سلامتی از جمله ترمیم بافت، رشد ماهیچه ها، عملکرد سیستم ایمنی بدن و … مهم است. اما چه مقدار پروتئین در یک تخم مرغ وجود دارد؟ مقدار مشخص می تواند بر اساس عوامل مختلفی از جمله اندازه تخم مرغ متفاوت باشد، اما هر تخم مرغ معمولاً بین پنج تا هشت گرم پروتئین دارد. میزان پروتئین موجود در تخم مرغ های کوچک و متوسط به ترتیب 4.8 و 5.5 گرم است. همچنین میزان پروتئین تخم مرغ درشت و بسیار بزرگ به ترتیب 6.3 و 7 گرم است.
تخم مرغ از دو قسمت تشکیل شده است. سفیده ها و زرده ها، هر کدام مجموعه متفاوتی از مواد مغذی را ارائه می دهند. مقدار پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ می تواند با مقدار پروتئین موجود در زرده متفاوت باشد، به همین دلیل درک این تفاوت هنگام بحث درباره ارزش غذایی تخم مرغ مهم است. بیش از نیمی از محتوای پروتئین تخم مرغ در سفیده آن است، به همین دلیل است که مکمل های پودر پروتئین تخم مرغ معمولا از سفیده آن ساخته می شوند.
در حالی که هر سفیده تخم مرغ حاوی حدود 3.6 گرم پروتئین است، تخم مرغ پخته شده حاوی سفیده و زرده حاوی حدود 6.3 گرم پروتئین است. در مقابل، یک زرده تخم مرغ بزرگ حاوی 2.7 گرم پروتئین است.
اگرچه سفیده تخم مرغ پروتئین بیشتری دارد، اما بیشتر مواد مغذی موجود در تخم مرغ در واقع در زرده آن یافت می شود. زرده تخم مرغ سرشار از چربی، سلنیوم، فسفر، ویتامین B12، ویتامین A، ویتامین D، فولات و ریبوفلاوین است. البته زرده تخم مرغ کلسترول بیشتری در رژیم غذایی دارد. در حالی که تحقیقات نشان می دهد که کلسترول رژیم غذایی برای اکثر بزرگسالان سالم تأثیر کمی بر سطح کلسترول خون دارد، برخی از افراد ممکن است نسبت به اثرات کلسترول رژیم غذایی حساس تر باشند و باید مراقب مصرف خود باشند.
به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تخم مرغ خام و پخته تقریباً دارای مقدار یکسانی پروتئین هستند. علاوه بر این، تخم مرغ خام می تواند شما را مستعد مشکلاتی مانند سالمونلا کند. بنابراین معمولا بهتر است تخم مرغ آب پز مصرف شود.
تخم مرغ با فواید سلامتی قابل توجهی همراه است. کاهش خطر بیماری های قلبی، کمک به پیشگیری از بیماری ها، بهبود سلامت چشم، افزایش کاهش وزن، حمایت از عملکرد کبد، حفظ سلامت مغز و حفظ سلامت پوست (به دلیل وجود کلاژن تخم مرغ) از جمله فواید تخم مرغ است.
با این حال، غذاهای زیادی وجود دارند که پروتئین بیشتری نسبت به تخم مرغ دارند، از جمله آب استخوان، ماهی آزاد صید شده وحشی، نخود، مرغ و بسیاری دیگر. تخم مرغ را می توان همراه با انواع دیگر غذاهای پر پروتئین به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع مصرف کرد.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین