سلامت خانواده

رشد و تکامل کودک به شیردهی بستگی دارد

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تغذیه نوزاد با شیر مادر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تاثیرات مثبت بسیاری بر سلامت نوزاد و مادر دارد. شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی و تقویت‌کننده‌های ایمنی مورد نیاز کودک برای رشد و تکامل است و این مواد مغذی شامل پروتئین‌ها، حاوی چربی‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که همگی به تقویت سیستم ایمنی کودک کمک می‌کنند.

یکی از مهم ترین فواید شیردهی تقویت سیستم ایمنی کودک است، شیر مادر دارای آنتی بادی های طبیعی است که به مبارزه با عفونت ها و بیماری ها کمک می کند و این آنتی بادی ها می توانند از کودک در برابر بیماری های رایج مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونت گوش محافظت کنند.

تغذیه با شیر مادر نه تنها برای نوزاد، بلکه برای مادر نیز فواید بسیاری دارد، این نوع تغذیه می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند سرطان سینه کمک کند و روند شیردهی به مادر کمک می کند تا وزن خود را سریعتر پس از زایمان کاهش دهد. و به شرایط فیزیکی قبل از بارداری برگردند.

شیر مادر به طور طبیعی هضم می شود و مشکلات گوارشی در نوزادان را کاهش می دهد، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر دچار مشکلاتی مانند قولنجیبوست و اسهال و این مزیت می تواند باعث راحتی و آسایش بیشتر نوزاد و والدین شود.

رابطه بین روند رشد کودک و شیردهی

مطهر حیدری، دکترای تغذیه بالینی وی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه نوزاد در اولین ساعات تولد باید با شیر مادر تغذیه شود، گفت: شیردهی نباید بر اساس برنامه زمانی مشخص باشد و در واقع میل شیرخوار نشان دهنده زمانی است که شیر مادر است. مورد نیاز است.

وی افزود: به طور معمول شیرخوار هر هشت تا 12 ساعت یک بار در روز نیاز به مصرف شیر دارد و اگر شیرخوار به طور کامل شیر بخورد، رشد کودک به خوبی پیش می رود، ممکن است در روزهای اول تولد باشد. کودک، مقدار شیر مادر کم است، اما مقدار کمی شیر مادر می تواند تمام نیازهای تغذیه ای نوزاد را تامین کند.

دکترای تغذیه بالینی با بیان اینکه شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد است، اظهار داشت: در شش ماهه اول تولد نوزاد فقط به شیر مادر نیاز دارد و در این مدت نیازی به تغذیه نوزاد با آب قند نیست. یا حتی آب و در شش ماه اول تولد نوزاد باید منحصراً با شیر مادر تغذیه شود.

نیاز به تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر تا 6 ماهگی

حیدری با تاکید بر اینکه نوزادانی که مادرانشان قادر به شیردهی هستند باید در شش ماهه اول تولد فقط با شیر مادر تغذیه شوند، ادامه داد: نوزاد در این مدت نیازی به مایعات ندارد و در شش ماه اول نباید هیچ غذایی به کودک داده شود. ماه تولد بودن

وی خاطرنشان کرد: بر اساس شرایط رشد نوزاد و یا میزان شیر مادر می توان از چهار ماهگی استفاده از غذای کمکی برای نوزاد را آغاز کرد. بازه زمانی در برخی وعده ها کوتاهتر است.

دکترای تغذیه بالینی با بیان اینکه اگر میزان شیر دریافتی نوزاد در یک بار تغذیه کمتر از مقدار مورد نیاز او باشد، نوزاد می تواند در شیردهی بعدی نیاز خود را جبران کند، افزود: عامل اصلی تولید شیر مادر افزایش است. تعداد تغذیه با شیر مادر است و مادران با تغذیه و شرایط روحی مناسب می توانند روند مناسب تغذیه کودک با شیر مادر را طی کنند.

رشد و تکامل کودک به شیردهی بستگی دارد

به گزارش ایمنا، تغذیه با شیر مادر باعث ایجاد پیوند عاطفی قوی تری بین مادر و نوزاد می شود، تماس پوست به پوست مادر و نوزاد احساس امنیت و محبت مادر و نوزاد را افزایش می دهد و این ارتباط عاطفی می تواند به رشد و تکامل روانی نوزاد کمک کند.

تغذیه نوزاد با شیر مادر همچنین می تواند به بهبود هوش و توانایی های شناختی کودک کمک کند، تحقیقات نشان داده است که نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در تست های هوش بهتر عمل می کنند و کمتر دچار مشکلات تحصیلی می شوند و این اثرات می تواند به کودک کمک کند. موفقیت آینده در زندگی

شیر مادر از نظر سلامتی همیشه مفید و تضمین شده است و نیازی به تهیه ندارد و این مزیت باعث می شود تا با تغذیه نوزاد با شیر مادر، نیازهای تغذیه ای نوزاد به بهترین شکل تامین شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا