تلفات 33 درصدی مواد غذایی در مراحل کشت و برداشت – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از و به نظر می رسیداحمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در حاشیه همایش مدیریت پسماندهای غذایی (از مزرعه تا سفره) که در دانشکده پزشکی مشهد برگزار شد، هدف از برگزاری این همایش را بررسی راهکارهای لازم برای کاهش ضایعات غذایی را ارائه کرد و تصریح کرد: متاسفانه در کشور مانند سایر نقاط دنیا ضایعات غذایی ما بالاست و حدود 33 درصد مواد غذایی مصرفی در فرآیند کشت و زرع و … برداشت به زباله تبدیل می شود و هیچ ارگانی در کشور متولی این موضوع نیست.
وی با بیان اینکه 34 درصد از کل کالری موجود در مواد غذایی به عنوان ضایعات از چرخه غذایی خارج می شود، افزود: این موضوع در دنیا از جمله در کشور ما در حال رخ دادن است که بحث سوء تغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم است. انعکاس است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: هدف از برگزاری این همایش اندیشیدن راهکارهای عملی برای کاهش ضایعات غذایی در کشور است که بر اساس آن بتوانیم راهکار عملی و نقشه راه کاهش مواد غذایی تهیه کنیم. زباله
اسماعیل زاده همچنین گفت: متاسفانه در حال حاضر در برخی مواد غذایی مانند میوه و سبزی تا 42 درصد ضایعات داریم که این آمار در مورد حبوبات نیز قابل توجه است.
وی با اشاره به وجود راهکارهایی برای کاهش ضایعات غذایی در دنیا خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز این راهکارها نیازمند هماهنگی بین بخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود. وجود داشته باشد
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور ما میزان ضایعات مواد غذایی در مرحله قبل از مصرف بیشتر از مرحله مصرف مواد غذایی است، باید مقدمات فرآیند مصرف مواد غذایی فراهم شود. حمل و نقل مواد غذایی و بهبود فناوری های موجود در این فرآیند باید به منظور کاهش میزان ضایعات مواد غذایی اتخاذ شود.
وی نقش وزارت بهداشت را در بحث آموزش صحیح مصرف مواد غذایی و فرهنگ سازی فرآیندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: در حال حاضر در این راستا حرکت می کنیم و در این راستا پروژه مرتبط به صورت آزمایشی در حال اجراست. در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. اجرایی است که نتیجه آن در سال آینده و در صورت مثبت بودن به کل کشور تعمیم خواهد یافت.
اسماعیل زاده در پایان یادآور شد: در دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز در حال برنامه ریزی برای اجرای طرحی برای انجام کار در حوزه های مختلف ضایعات مواد غذایی هستیم و در صورت امکان می توانیم آن را در کل کشور اجرا کنیم. با هماهنگی نهادها