توضیحات وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزا
به گزارش خبرآنلاین، در این برهه از زمان، در اوج ابتلا به آنفلوآنزای فصلی H1N1 قرار داریم و اگرچه به گفته معاون بهداشتی وزارت بهداشت «سیر نزولی این بیماری تقریبا آغاز شده است»، اما همچنان ادامه دارد. خطر برای همه گروه های سنی؛ هشدار کارشناسان همچنین بیشتر متوجه سالمندان، کودکان و افراد بیمار است و بر لزوم رعایت نکات بهداشتی تاکید دارند.
آنفولانزا؛ هنوز در صدر عفونت های تنفسی قرار دارد
به طور کلی آنفولانزا همچنان در راس عفونت های تنفسی در حال گردش در کشور است و البته به گفته مسئولان وزارت بهداشت، شدت این بیماری در شهرهای مختلف کشور متفاوت است. بعد از آنفولانزا، RSV ها (ویروس سنسیشیال تنفسی) در رتبه دوم و پس از آن سرماخوردگی و کرونا قرار دارند و گفته می شود سهم کرونا در این عفونت های تنفسی حدود 2 تا 3 درصد است.
ایسنا نوشت: به گفته کارشناسان، شرایط محیطی فصل سرد سال برای بقا و تکثیر عوامل بیماری های تنفسی مساعد است و بر همین اساس، بسیاری از بیماری ها و عفونت های تنفسی در فصل های پاییز و زمستان رخ می دهد. عوامل متعددی نیز می توانند باعث بیماری های تنفسی شوند. در این میان ویروس ها و باکتری ها به عنوان عامل بیماری های تنفسی شناخته می شوند و می توانند باعث این بیماری ها شوند.
بر این اساس در فصول سرد سال با اپیدمی آنفلوآنزا به ویژه آنفولانزای فصلی در سطح جهانی مواجه هستیم و طبیعی است که شیوع آنفلوآنزای H1N1 این روزها در ایران و برخی از کشورها بالاست. همچنین برخی از کشورها با آنفولانزای نوع B و H1N5 مواجه هستند.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت، برای امسال، رصد و پایش بیماری های تنفسی در کشور حاکی از افزایش میزان این بیماری ها از ابتدای آذرماه است. الگوی فعلی آنفولانزا نیز مشابه دوران قبل از همه گیری کرونا است و در این میان رفتار انسان نیز مشابه دوران قبل از همه گیری کرونا است. به طوری که مسائلی مانند پوشیدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی که در ایام کرونا تجربه کرده اند، اغلب کنار گذاشته شده و به زندگی عادی بازگشته است.
در مجموع به گفته دکتر قباد مرادی – رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، علاوه بر افزایش مراجعات سرپایی به دلیل آنفولانزا از آذرماه تاکنون، تقریباً 40 درصد از افرادی که به دلیل عفونتهای تنفسی در بیمارستان بستری شدهاند. همچنین به دلیل آنفولانزا بودند. .
خطر آنفولانزا برای همه گروه های سنی
از سوی دیگر، کارشناسان همواره تاکید می کنند که همه گروه های سنی مستعد ابتلا به آنفولانزا هستند. اما قاعدتاً علائم این بیماری می تواند در افراد مسن، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، زنان باردار و … شدیدتر باشد و این افراد جزو گروه های پرخطر آنفولانزا هستند. بنابراین گروه های پرخطر به ویژه آنهایی که بیماری های مزمن دارند باید بیشتر مراقب باشند.
در این راستا در فصول سرد سال که با افزایش بیماری های تنفسی و شیوع آنفلوآنزا مواجه هستیم، توصیه می شود مردم از حضور غیرضروری در مکان های شلوغ خودداری کنند. همچنین بر استفاده از ماسک و شستن مرتب دست ها تاکید شده است. تهویه مطبوع مناسب در ادارات و به ویژه مدارس و دانشگاه ها نیز بسیار ضروری است و همچنین به مبتلایان به آنفولانزا توصیه می شود تا زمان بهبودی در خانه بمانند و پس از بهبودی به محل کار یا تحصیل مراجعه کنند.
توصیه واکسیناسیون برای گروه های پرخطر
اما واکسن آنفولانزا؛ به گفته دکتر مرادی – رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور و مهرماه است، اما برخی از متخصصان عفونی توصیه میکنند گروههای پرخطر آنفولانزا در صورت تزریق واکسن برای این بیماری در دسترس است، باید تزریق شود. در فصل سرد سال اقدام کنید. بر اساس منابع علمی آخرین فرصت تزریق واکسن آنفولانزا اواخر آذرماه است، اما تزریق واکسن کرونا به گروه های پرخطر در این ایام که شاهد شیوع این بیماری هستیم توصیه می شود، البته به شرط عدم وجود. در زمان تزریق از این بیماری رنج می برند.
یک واکسن در دسترس است
اما سوال اینجاست که آیا واکسن آنفولانزا در این بازه زمانی موجود است؟ دکتر علی پیرصالحی – رئیس سازمان غذا و دارو چندی پیش در این باره توضیح داد و گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا همزمان با شروع فصل این بیماری یعنی شهریور و شهریور است. اکتبر. بر این اساس برنامه ریزی اصلی برای تولید و واردات واکسن برای این ماه ها است.
وی در عین حال با اشاره به نیمه عمر یک ساله واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: امسال نیز طبق روال معمول سفارش و مصرف شد. برای مصرف الان و در این فصل هم باید سفارش داد. البته امکان سفارش در حجم زیاد وجود ندارد و سفارشات جزئی انجام و وارد می شود. بنابراین سفارشاتی انجام شده که وارد داروخانه ها شده و موجود است. اگرچه ممکن است به دلیل سفارشات کوچک امکان توزیع در همه داروخانه ها وجود نداشته باشد.
منبع:خبرآنلاین