سلامت خانواده

واکنش یک روانپزشک به درگیری مردم با کادر درمان/ مردم کاریکاتوری از کادر درمان دارند. این درگیری ها زمانی رخ می دهد که خشونت در جامعه افزایش یابد

فرزانه فرحانی: باز هم خشونت علیه کادر درمانی، این بار در بیمارستانی در الیگودرز، رئیس سازمان نظام پرستاری این شهرستان حمله به کادر پزشکی را “بخشی از روند نگران کننده” دانسته است، روندی که هر بار در شهرستان و در یک بیمارستان برای ادامه.

به منظور بررسی علل و عوامل ایجاد خشونت علیه کادر درمانی، با سیدوحید شریعت، روانپزشک و رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت و گو کرده ایم. او معتقد است بخش بزرگی از این خشونت‌ها ناشی از نگرش نادرست مردم نسبت به کادر درمانی است.

متن کامل این گفتگو را در ادامه بخوانید.

دلایل خشونت علیه کادر پزشکی چیست؟

من فکر می کنم بخشی از خشونت علیه کادر درمان ناشی از خشونت عمومی است که در جامعه وجود دارد. یعنی وقتی میزان خشونت در جامعه افزایش پیدا می کند طبیعی است که برای همه اقشار از جمله کادر درمان افزایش پیدا کند و وقتی عصبانیت و اضطراب زیاد شود در نتیجه میزان تحمل کاهش می یابد و شکست ها نیز باعث می شود. ظرفیتی که مردم دارند همه و در نهایت منجر به خشونت می شود.

بخشی دیگر از خشونت هایی که علیه کادر درمانی رخ می دهد، به نگرش مردم نسبت به کادر درمانی مربوط می شود.

مردم فکر می کنند که کارکنان درمان شرایط زندگی آنها را درک نمی کنند

منظورت از نگرش چیه؟

تصویری بسیار کاریکاتور و نادرست از زندگی کادر درمانی یا زندگی پزشکان و پرستاران در رسانه ها و اذهان مردم قرار گرفته و بین مردم و کادر درمانی فاصله ایجاد کرده است. مردم احساس می کنند این افراد از مردم عادی دور هستند و شرایط مردم را درک نمی کنند و با این تفکر خشم نسبت به کادر درمانی اعم از پزشکان و پرستاران بیشتر می شود. یا مثلاً این نگرش به ایده ای که در مورد کادر پزشکی داریم برمی گردد و فکر می کنیم که مثلاً چه افرادی هستند، بیماران و مراقبت از آنها چقدر برایشان مهم است و کادر پزشکی چقدر خوب هستند. .

سریال ها تصویری نادرست از کادر پزشکی نشان می دهند

این نگرش چگونه ایجاد شد؟

بیشتر نگاه مردم به کادر پزشکی برگرفته از رسانه هاست و طبیعتا برخی از این برخوردها نادرست و بر اساس گزارش هایی است که الان در جایی بسیار رواج پیدا کرده است.

مثلاً در برخی سریال ها می خواهند تصویر منفی ایجاد شده و اخبار منفی مانند نداشتن کارتخوان برای عدم پرداخت مالیات کارکنان درمان و شایعاتی که در این زمینه وجود دارد و بدون اطلاع کافی از شرایط کارکنان درمان در مقایسه با بقیه اقشار، تصویری نادرست. از این قشر در ذهن مخاطب نشان داده می شود.

رسانه ها در مورد کادر پزشکی به خصوص پزشکان چیزی نشان داده اند که مثلاً در پرداخت مالیات پزشکان اولین کسانی هستند که به ذهنشان خطور می کند و حالا شاید یک درصد از این قشر اینگونه باشند اما نه همه پزشکان و کادر پزشکی اینگونه رفتار می کنند و طبق آمار اتفاقاً نسبت به سایر اقشار مالیات بیشتری می پردازند.

واکنش یک روانپزشک به درگیری مردم با کادر درمان/ مردم کاریکاتوری از کادر درمان دارند. این درگیری ها زمانی رخ می دهد که خشونت در جامعه افزایش یابد

ما به قانون و فرهنگ نیاز داریم

چه اقداماتی برای کاهش خشونت علیه کارکنان تحت درمان انجام شد؟

بخشی از اقدامات برای کاهش خشونت علیه کادر پزشکی به رسانه و فرهنگ این موضوع بستگی دارد. وقتی یک سریال 20 قسمتی درباره کادر پزشکی ساخته می شود، حتی با گفتن یک جمله یا گفت و گوی موثر می توان در کاهش خشونت علیه کادر درمانی موثر بود و البته تاثیرگذاری بر ذهن افراد با یک حرف بسیار سخت است. یک جمله و به راحتی انجام نمی شود، اما اصلاح نگاه رسانه ها به کادر درمان بسیار مهم است که حقایق زندگی پرسنل درمان و تصویر صحیح از زندگی این افراد و شرایط آنها بسیار مهم است. به نشان داده می شوند مردم، و با فرهنگ سازی بیشتر، می توان مردم را تشویق کرد تا از خشونت علیه کارکنان درمان اجتناب کنند. انجام داد

بخشی دیگر از خشونت علیه پرسنل درمان باید با وضع قوانین حمایتی برای کادر درمان کنترل شود و در واقع قوانینی وضع و اجرا شود تا مردم احساس کنند و بدانند اگر رفتار خشونت آمیز داشته باشند عواقب قانونی برای آنها به دنبال خواهد داشت. خواهد داشت و این مورد بیشترین تاثیر را در کاهش خشونت علیه کادر درمانی در شرایط فعلی پس از فرهنگ سازی دارد.

کادر درمان باید ارتباط موثری با همراهان بیمار داشته باشند

وقتی همراهان بیمار خشن هستند، پزشکان و پرستاران چه باید بکنند؟

خوشبختانه تجربه خیلی شدید و تاسف باری در زمینه خشونت همراهان بیماران نداشته ام، اما توصیه می کنم همکارانم در سایر پست های شغلی کادر درمان با همراهان بیماران ارتباط موثر داشته باشند و علیرغم چنین رابطه احتمال خشونت را کاهش می دهد و اگر بیمار و همراهان احساس کنند چه کسی از بیمار غفلت می کند یا اطلاعات کافی از وضعیت و وضعیت بیمار ندارد و توقع بیش از حد در درمان بیمار دارد. رابطه خوبی نداشته باشد و با عدم ارتباط خوب همراه با همدلی بین بیمار و پرسنل، درمان احتمال خشونت را کاهش می دهد.

همراهان بیمار نیز باید در نظر داشته باشند که شرایط بیمارستان، اورژانس و فشار کاری کارکنان درمان در واقع برقراری ارتباط خوب را دشوار می‌کند. زیرساخت هایی در اورژانس و بیمارستان ها و مراکز درمانی وجود دارد که به خودی خود وقوع خشونت را تشدید می کند و باید زیرساخت ها و شرایط لازم فراهم شود و کمبودها جبران شود تا مردم بتوانند رفتار خود را اصلاح کنند.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا