کمبود استاد درپی افزایش ظرفیت پزشکی/ نیاز به 36 همت بودجه
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، سید جلیل حسینی; معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور با تاکید بر اینکه در کنار آموزش علمی، اخلاق پزشکی نیز باید به طور جدی در برنامه های آموزشی قرار گیرد، تصریح کرد: همانطور که دین در اذهان نهادینه شده است. و اقدامات اعضای خانواده از طریق الگوسازی و رفتار، باید با رفتار و نگرش اساتید، اخلاق پزشکی در دانشجویان نهادینه شود. دانش آموزان به طور طبیعی از اساتید خود یاد می گیرند و رفتار آنها چه از نظر تحصیلی و چه از نظر اخلاقی تأثیرات عمیقی بر رفتار آینده دانشجویان خواهد داشت.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: توجه به جنبه های اخلاقی و تربیتی در درمان و آموزش پزشکی باید به طور مستمر دنبال شود.
وی بیان کرد: با توجه به این مسائل، برنامه ریزی بلندمدت برای آموزش و ارتقای کیفیت درمان و آموزش پزشکی ضروری است، چنین برنامه ای می تواند بار درمان و سلامت را در بلندمدت کاهش دهد و کیفیت خدمات درمانی را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.
حسینی در ادامه به اهمیت برگزاری منظم جلسات شورای دانشگاه با حضور روسای دانشگاه ها، روسای دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی و ارسال مستمر صورتجلسات به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و افزود: این جلسات می تواند قابل انجام باشد. در ارتقای توانمندی های آموزشی و پیگیری مسائل دانش آموزان بسیار موثر است. همچنین برگزاری جلسات منظم با اساتید، دستیاران و دانشجویان و بازدید از دانشکده ها و دوره های آموزشی برای ارتقای کیفیت آموزشی در دانشگاه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی در ادامه به موضوع افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: با افزایش 20 درصدی ظرفیت پزشکی در سال های اخیر، در حال حاضر کمبود 25 هزار تخت آموزشی، 2900 هیات علمی علوم پایه و 2300 عضو هیئت مدیره وجود دارد. ما با علم بالینی روبرو هستیم. همچنین در حوزه دندانپزشکی نیز با کمبود 2600 واحد دندانپزشکی مواجه هستیم.
حسینی افزود: این افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در حالی رخ داده است که بودجه ای برای تامین زیرساخت های آموزشی و درمانی این دانشجویان پیش بینی و تخصیص داده نشده است. برای تامین زیرساخت ها به حدود 36 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که برای تامین کلاس ها، آزمایشگاه ها و تجهیزات آموزشی در سال های تنفس 20 درصدی در دانشگاه ضروری است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه به همایش آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: اساتید بالینی نیز باید در این همایش ها شرکت کنند تا بتوانیم از ظرفیت های آنها برای ارتقای کیفیت آموزش استفاده کنیم. همچنین حمایت از فرآیندهای پژوهشی علمی و به ویژه توسعه فناوری های جدید از جمله هوش مصنوعی در آموزش پزشکی باید در اولویت قرار گیرد.
وی همچنین بر لزوم توجه به جذب دانشجوی خارجی تاکید کرد و گفت: علاوه بر جذب دانشجوی خارجی باید نظارت کامل بر وضعیت تحصیلی و افت تحصیلی دانشجویان صورت گیرد تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود.
حسینی از برگزاری بیستمین جلسه فراخوان جذب هیات علمی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این جلسات به سرعت پیش می رود و امیدواریم تا پایان سال پرونده های فراخوان بسته شود. همچنین اقدامات لازم برای فراخوان بیست و یکم در دانشگاه ها آغاز شده است.
وی همچنین در خصوص نیروهای قراردادی تبصره 7 ماده 14 گفت: در هفته های گذشته جلساتی را با سازمان اداری و استخدامی و سازمان بازرسی کل کشور برگزار کرده ایم که به زودی مشکلات این نیروها برطرف می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: در خصوص آئین نامه ارتقاء بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بررسی مشترک وزارت بهداشت و وزارت علوم در حال پیگیری است تا به زودی نهایی شد
حسینی به تعهدات نیروهای متخصص نیز اشاره کرد و گفت: امسال هم 5 درصد و هم 10 درصد نیرو را در اختیار دانشگاه ها قرار دادیم و این نیروها در مناطقی که علاقه مند و درخواست شده بودند توزیع شد تا شاهد حضور آنها باشیم. پایداری در این مناطق
انتهای پیام/