دولت پزشکیان هم پشت «پزشک خانواده» را خالی کرد
سال هاست که سیاست گذاران و تصمیم گیران حوزه سلامت از اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع به عنوان تنها برنامه در حوزه سلامت یاد می کنند که می تواند منجر به ارتقای سطح سلامت جامعه و کاهش هزینه های سلامت شود. در این سال ها هر یک از وزرای بهداشت که در این سمت بوده اند برای اجرای این برنامه تلاش کرده اند اما در هیچ یک از دولت ها شاهد اجرای آن نبوده ایم.
پس از روی کار آمدن دولت پزشکان، با توجه به سابقه رئیس جمهور در سمت وزیر بهداشت و نگاه ویژه ایشان به شبکه بهداشت و درمان و همچنین، انتظار می رفت اجرای برنامه پزشکی خانواده در دولت چهاردهم اجرایی شود. اجرای برنامه های کارآمد در حوزه سلامت. متاسفانه در اولین لایحه بودجه دولت چهاردهم برای سال 1404 اعتبار و بودجه ای برای پزشک خانواده در نظر گرفته نشده است. به طوری که وزیر بهداشت در نامه ای به رئیس سازمان برنامه و بودجه به شدت از این موضوع ناراحت و گلایه کرده است.
محمدرضا ظفرکندی در این نامه خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه نوشته است که با این وضعیت تخصیص منابع به برنامه پزشکی خانواده این برنامه قابل اجرا نیست.
چندی پیش علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت از عدم تخصیص منابع به برنامه پزشکی خانواده انتقاد کرد.
یکی از وظایفی که در قانون برنامه هفتم توسعه بر عهده دولت و وزارت بهداشت گذاشته شده، اجرای برنامه پزشکی خانواده به عنوان یکی از راهکارهای ساماندهی نظام سلامت است که البته سال هاست در استان های فارس و مازندران آغاز شده است. ، اما فقط به سطح یک سرویس محدود می شود. . اما تا زمانی که برنامه پزشکی خانواده در سطوح 2 و 3 خدمات اجرا شود. قطعا پویایی و اثربخشی لازم را ندارد. این برنامه باید با توسعه زیرساخت های شبکه بهداشت و درمان کشور و تامین نیازمندی های آن به درستی اجرا شود.