سلامت خانواده

نان یا برنج کدام چاق کننده تر است؟

به گزارش خبرآنلاین، نان های سنتی ما یکی از بهترین نان هایی هستند که از نظر تغذیه مورد تایید هستند، اما باور عمومی این است که این نان بسیار خوش طعم که به هیچ وجه نمی توانیم از آن دوری کنیم، باعث افزایش وزن می شود.

همشهری در خبری نوشت: اما آیا واقعا اینطور است؟ آیا خوردن نان باعث افزایش وزن می شود یا فقط یک افسانه است؟

امروزه ظاهر نان هایی که مصرف می کنیم خوشایندتر است اما یک چیز غیرقابل انکار است و آن اینکه آردی که در آسیاب های ساده قدیمی تولید می شد می توانست نان مفیدتری باشد. یکی از معایب نان های جدید این است که نان سفید مانند دیگر مظاهر دنیای مدرن نقش بسزایی در چاقی دارد.

آرد سفید چگونه ما را چاق می کند؟

یکی از مشکلاتی که نان از آرد تصفیه شده ایجاد می کند کمبود فیبر است. با تصفیه آرد، مقدار فیبر موجود در آن کاهش می یابد. فیبر می تواند آزادسازی قندهای طبیعی در نان را کاهش دهد. علاوه بر این، فیبر موجود در نان سبوس دار فرآیند هضم را کند می کند و در نتیجه مدت بیشتری سیر می مانیم و کمتر غذا می خوریم.

نکته دیگر این است که در روش صنعتی آردسازی، گندم را به قطعات کوچک تری خرد می کنند و در نتیجه سطح تماس نان با آنزیم های گوارشی بدن ما افزایش می یابد. به همین دلیل نشاسته موجود در نان سریعتر به شکر تبدیل می شود. پانکراس برای مقابله با این افزایش قند خون سخت‌تر کار می‌کند و انسولین بیشتری برای کاهش قند خون آزاد می‌کند.

این افزایش انسولین باعث افزایش ذخیره چربی بدن می شود. پایان این فرآیند منجر به چاقی، دیابت و بیماری های مزمن مرتبط با متابولیسم بدن می شود. یعنی بیماری هایی که دنیای مدرن ما با آن دست و پنجه نرم می کند. بنابراین آنچه می توانیم توصیه کنیم این است که تا حد امکان از نان تهیه شده از آرد تصفیه شده یا آرد سفید خودداری کنید تا بتوانید سالم تر بمانید و وزن خود را کنترل کنید.

نان یا برنج کدام چاق کننده تر است؟

برخی افراد فکر می کنند برنج چاق کننده است. برخی دیگر برخلاف گروه اول فکر می کنند که نان ما را چاق تر از برنج می کند، اما نکته این است که چقدر نان یا برنج مصرف می کنیم. نان و برنج هر دو منبع کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات ها یکی از منابع انرژی ما هستند. ما به ازای هر گرم کربوهیدرات حدود چهار کالری انرژی دریافت می کنیم. یک تکه نان سفید متوسط ​​حدود 70 کالری دارد.

در ضمن نصف فنجان برنج پخته شده 100 کالری به ما انرژی می دهد. از طرفی اگر می خواهید به میزان کالری نان توجه کنید باید به این نکته توجه کنید که در تهیه برخی نان ها از روغن نیز استفاده می شود. این روغن بسته به میزان مصرف آن در تهیه نان مقداری کالری نیز دارد.

بنابراین در اظهار نظر در مورد اینکه کدام نان و برنج چاق کننده تر است باید گفت که این موضوع بستگی به این دارد که در تهیه نان از چه موادی استفاده شده و همچنین میزان نان یا برنج مصرفی.

نان سبوس دار

در حال حاضر تعداد نسبتا کمی از ما از نان سبوس دار استفاده می کنیم، اما نان سبوس دار نقش مهمی در سلامت ما دارد. نان سبوس دار که حاوی سبوس گندم است، پروتئین بیشتری، چربی های سالم تر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر دارد. نتایج تحقیقات نشان داده است که سطح انسولین ناشتا در افرادی که نان سبوس دار مصرف می کنند کمتر است و همانطور که دیدیم سطح انسولین خون با چاقی مرتبط است.

همچنین مصرف غلات کامل نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. مصرف منظم غلات کامل سطح LDL و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 26 درصد کاهش می دهد. با مصرف غلات کامل احتمال ابتلا به فشار خون بالا نیز کاهش می یابد. همانطور که دیدیم مصرف نان سبوس دار احتمال چاقی را کاهش می دهد. ویژگی های مثبتی که برای نان سبوس دار برشمردیم به عوامل متعددی از جمله وجود فیبر غذایی، ویتامین E، منیزیم و اسید فولیک مربوط می شود.

فیبر غذایی باعث کاهش گلوکز خون و ترشح انسولین می شود. منیزیم موجود در جوانه گندم نیز می تواند سطح انسولین را کاهش دهد. همچنین ویتامین E و اسید فولیک خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا