استفاده از مدل های جدید برای مدیریت بخش سلامت ضروری است
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، مهندس طاهر محبتی; معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به تشریح شرایط بودجه کشور به ویژه در بحث دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات پزشکی و بهداشتی پرداخت. علوم سراسر کشور در ستاد وزارت بهداشت.
محبتی با اشاره به بودجه کل کشور در سال آینده (1404)، بر درک صحیح از شرایط واقعی کشور تاکید و تصریح کرد: در بحران ها فرصت هایی وجود دارد که در شرایط عادی نمی توان آن ها را یافت. همانطور که در زمان جنگ توانستیم کشور را اداره کنیم، امروز نیز در این شرایط می توانیم اقدامات بزرگی انجام دهیم. البته برای اداره کشور باید از مدل های جدید استفاده کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ادامه داد: با کمک دولت و مجلس گشایش هایی در حال انجام است اما در عین حال باید مسیر واقع بینانه خود را ادامه دهیم.
وی گفت: ما می توانیم بیشتر بدهی های امسال و سال آینده خود را پرداخت کنیم. همچنین 10 هزار میلیارد تومان به استان ها اختصاص یافت تا دانشگاه ها دو تا دو ماه و نیم شهریه را پرداخت کنند. این بودجه فقط برای پرداخت هزینه ها در نظر گرفته شده است.
محبتی به نقش خیرین در این شرایط نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائل تغییر رفتارها و تعامل با خیرین است. باید با خیرین مذاکره کنیم تا پروژه هایی که در حال تکمیل است تکمیل شود و مشوق های مالیاتی مردم را به این مسیر تشویق کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درباره تولید نیز گفت: تولید لزوماً به معنای فروش دارایی نیست، این فرآیند می تواند به تحقق اهداف توسعه کمک کند.
وی با تاکید بر لزوم شناخت صحیح از شرایط اقتصادی کشور گفت: امروز باید روی انضباط مالی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تمرکز کنیم. در شرایط جنگ اقتصادی، مدیریت هزینه اهمیت دو چندان می یابد.
وی از روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور که در این جلسه حضور داشتند خواست تا با نیروهای انسانی وارد گفت و گو شده و وضعیت کنونی کشور را برای آنان روشن و تشریح کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در این خصوص خطاب به حضار تاکید کرد: اگر اعلام می کنیم منابع مالی محدود است این محدودیت باید برای همه باشد نه برای کارمندان.
وی در ادامه بر اولویت بندی منابع تخصصی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: نمی توان تجهیزات پیشرفته ای مانند MRI را به شهرستانی با 20 هزار نفر جمعیت اختصاص داد.
محبتی در ادامه درباره اولویت بندی پروژه ها گفت: پروژه هایی که بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارند باید برای تکمیل اولویت بندی شوند. همچنین توجه ویژه به عدم تعادل انرژی و ثبت به موقع اسناد ضروری است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت به موضوع نیروی انسانی نیز اشاره کرد و گفت: بکارگیری نیروی انسانی جدید جز در مواردی که در قانون اعلام شده ممنوع است. ستاد دانشگاه ها و وزارت بهداشت با نیروی انسانی مازاد مواجه هستند و باید در این معاونت منطقی سازی صورت گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: منطقی سازی هزینه ها و استفاده از روش های نوین مدیریتی می تواند کمک شایانی به برون رفت از شرایط موجود کند.
انتهای پیام/